= Banda De La Muerte
Συνεντεύξεις

loogoo

Banda De La Muerte

bdlm logo

   BDLM GuilleΟι Banda De La Muerte από την Αργεντινή προσγειώθηκαν εντελώς τυχαία στα ακουστικά μου. Δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουγα ένα συγκρότημα από το πουθενά, ούτε θα είναι κι η τελευταία φυσικά. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσες πολλές οι κυκλοφορίες που βγαίνουν καθημερινά που δεν είναι δυνατό να παρακολουθείς όλους τους καλλιτέχνες. Το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας του θανάτου λοιπόν, με το υβρίδιο διαφόρων ειδών και θεμάτων, ήταν αυτό που με έβαλε στο κόλπο για τους Λατινοαμερικανούς και η επαφή δεν άργησε να γίνει. Ήλθε ένα μήνυμα, στάλθηκε ένα άλλο και κάπως έτσι βρέθηκα να τα λέω με τον Xon, ο οποίος μας μίλησε για το δεύτερο τους άλμπουμ, για τις επόμενες κινήσεις τους και τη ζωή ενός Μέταλ σχήματος στην χώρα του ασημένιου ποταμού.

 
   Τι ανταπόκριση έχει το “Pulso De Una Mente Maldita” μέχρι τώρα;
   Πολύ καλή! Παίρνουμε πολύ καλές κριτικές σε όλο τον κόσμο, από μέρη που δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να ακουστούμε.

   BDLM LeoΘα μπορούσα άνετα να πω ότι το άλμπουμ αυτό είναι μια μίξη Metal/Stoner/Punk/Core και ακόμα περισσότερων πραγμάτων. Εσύ πώς θα τη χαρακτήριζες;
   Είναι η μουσική που αγαπάμε. Δεν προσπαθούμε να ταιριάξουμε σε κάποια συγκεκριμένη ταμπέλα. Κάνουμε μουσική που μας αρέσει να ακούμε. Η μουσική μας έρχεται από την καρδιά μας, το μυαλό μας, τα κότσια μας… Μερικοί την αποκαλούν South American sludge… Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο μπόρεσαν να συσχετίσουν διάφορες μπάντες που ακούγονται κάπως διαφορετικά από μας, αλλά αισθάνονται το ίδιο. 
 
   Άρα αυτό το άλμπουμ είναι ο τρόπος να εκφράσετε τις επιρροές σας μέσα από το δικό σας vibe;
   Απολύτως! Όταν ήμουν νέος μου άρεσαν μπάντες όπως οι Suicidal Tendencies, Bad Brains, Fugazi… Εκείνη την εποχή στο Buenos Aires οι Hardcore Punk οπαδοί δεν ανακατεύονταν με τη Μέταλ σκηνή. Στην πραγματικότητα τσακώνονταν μεταξύ τους. Μεγάλη βλακεία. Άρχισα να ακούω πολλά συγκροτήματα μαθαίνοντας για αυτά όχι από Ροκ περιοδικά αλλά από περιοδικά σχετικά με το skateboard. Στο ένα τεύχος διαβάζεις ένα άρθρο για Black Flag και στο επόμενο για τους Slayer! Εμείς γράφουμε μουσική που μας αρέσει, χωρίς να μας νοιάζει τι «είδος» θα βγει.

   BDLM NicoSebaΠόσο δύσκολο είναι να έχεις συγκρότημα στην Αργεντινή; Είναι η Μέταλ σκηνή έτσι όπως θα τη θέλατε;
   Κοίτα, στο Buenos Aires υπάρχουν πολλές καλές μπάντες. Ο κόσμος είναι καλός, έχουμε πολλούς φίλους… Πρέπει όμως να δουλεύουμε σκληρά. Εύκολο δεν είναι… Δεν είναι ότι έχεις μια μπάντα και ότι ο κόσμος θα έλθει να σε δει να παίζεις και ότι όλα είναι μια χαρά. Πρέπει να δουλέψεις πολύ, να προσπαθήσεις πολύ για το συγκρότημα. Θα θέλαμε να ήταν τα πράγματα καλύτερα, να μας πρόσεχαν περισσότερο τα media, να υπήρχαν περισσότερα χρήματα για τα συγκροτήματα… Δεν είμαστε όμως άνθρωποι που παραπονιούνται συνέχεια.

   BDLM XoniH εταιρεία σας, η Zonda Records σας στηρίζει;
   Χρωστάμε πολλά στην εταιρεία μας. Πραγματικά εκτιμάμε την προσπάθεια που κάνουν για μας. Όπως είπα και πριν, η σκηνή εδώ είναι μικρή και η Zonda Records κάνει ό,τι μπορεί. Δεν μας λένε ποτέ «όχι»…

   Σκέφτεστε να κάνετε ένα δίσκο με στίχους στα Αγγλικά;
   Ίσως στο μέλλον… Το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορήσουμε και στα Αγγλικά ένα από «Ισπανικά» άλμπουμ μας. Εδώ στην Αργεντινή είναι παράδοση να βγάζουμε Ροκ άλμπουμ με στίχους στα Ισπανικά. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι αυτό. Σκέφτομαι στα Ισπανικά, είναι φυσικά ευκολότερο να πω αυτό που σκέφτομαι στη γλώσσα μου. Ξέρεις, οι λέξεις δεν έχουν μόνο μία σημασία. Αν συνδυαστούν κατάλληλα, βγαίνουν διαφορετικά νοήματα. Η αληθινή σημασία μιας φράσης έχει να κάνει με τον τρόπο που τη λες. Μια και τα Ισπανικά είναι η μητρική μου γλώσσα, νιώθω πιο άνετα να γράφω στίχους στα Ισπανικά.

   BDLM NicoΘα κάνετε κάποια Live στο μέλλον;
   Θα παίξουμε στο Buenos Aires. Έχουμε κάποια Live και σε άλλες πόλεις και, παράλληλα, δουλεύουμε πάνω στην ευρωπαϊκή περιοδεία μας, την οποία προγραμματίζουμε για του χρόνου.   

   Θα κάνετε video για το άλμπουμ; Κάτι σαν το “Esqueleto”, που είχατε κάνει για το ντεμπούτο σας;
   Γι' αυτό όχι, αλλά θα κάνουμε κάτι πολύ σπέσιαλ στο επόμενο άλμπουμ μας.

   Τι να περιμένουμε στο μέλλον από τους Banda De La Muerte;
   Πιστεύουμε πως αν κάνουμε ό,τι κάνουν κι οι άλλοι, θα αποκομίσουμε ό,τι και οι άλλοι. Εμείς θέλουμε να κάνουμε πράγματα που να μας ενθουσιάζουν. Θέλω να προχωράμε συνεχώς, να μην κάνουμε τα ίδια πράγματα. Δεν θέλω να είναι συνηθισμένη η μουσική μας… Δεν θα ενθουσιάζει κανέναν έτσι.  
 
Kώστας Κούλης
* Ευχαριστούμε πολύ την Vania Yosifova για τις φωτογραφίες του συγκροτήματος.

BDLM promo.2012

Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις