= Arrayan Path - Illusory - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Arrayan Path - Illusory - Η συνέντευξη

 
   Όταν ανακοινώθηκε πως οι Illusory ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Arrayan Path, η ελληνική μεταλλική κοινότητα σκίρτησε. Μία σπουδαία μπάντα από την Κύπρο, μία σπουδαία μπάντα από την Ελλάδα, μουσικοί που δουλεύουν συνέχεια, που προοδεύουν σταθερά, δίσκοι που έχουν κάνει τη διαφορά και ένα LiVE που υπόσχεται όλα αυτά που περιμένουν οι φίλοι του καλού ΜΕΤΑΛ στη χώρα μας. Το Σάββατο 10 Μαρτίου, το Remedy Live Club θα βάλει τα καλά του και θα υποδεχθεί μία διπλά μετωπική μελωδική επίθεση. Ήλθαμε σε επαφή με τους δύο τραγουδιστές, το Δημήτρη Θεοδώρου και το Νικόλα Λεπτό και μάθαμε από πρώτο χέρι τις λεπτομέρειες. Η συνέργεια στα μεταλλικότερά της.
 
arilfront
Νικόλα, έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την κυκλοφορία του “Dawn Of Aquarius”. Τι ανταπόκριση έχετε από κοινό και κριτικούς; Μιλάμε για την πιο επιτυχημένη κυκλοφορία σας – μέχρι την επόμενη φυσικά;
Μέχρι τώρα ευτυχώς ακούμε μόνο τα καλύτερα! Και στις ζωντανές μας εμφανίσεις αλλά και από διάφορα περιοδικά και ιστοσελίδες. Συνήθως, αν κάποιος δίσκος είναι πετυχημένος το καταλαβαίνεις μετά από τέσσερα, πέντε χρόνια. Εκεί φαίνεται αν άντεξε το τεστ του χρόνου και αν έμεινε ψηλά στις συνειδήσεις του κόσμου. Οπότε, ρώτα με ξανά σε λίγα χρόνια!
 
Ο δίσκος είναι θεματικός και αναφέρεται στη θεά Kali. Πώς ήλθε η ιδέα; Πώς δουλέψατε πάνω στο λιμπρέτο;
Αυτό το πετύχαμε με τη βοήθεια κάποιου επίσημου ιερέα της Kali, ο οποίος μας καθοδήγησε στέλνοντάς μας άρθρα, βιβλία και πάμπολλες σημειώσεις. Μας έβαλε κάποια όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν και ήρθαμε σε κάποιου είδους συμβιβασμό μαζί του. Κατά τα άλλα, εμείς ως μπάντα ενδιαφερόμαστε για κάθε ιστορία και κουλτούρα. Και αυτή με τη σειρά της επηρεάζει τη μουσική. Είναι όμορφο να το βλέπεις να συμβαίνει.
 
arrayan222
 
Δημήτρη, το “Polysyllabic” κυκλοφόρησε πριν από δεκαπέντε μήνες περίπου. Ποια είναι η δική του ανταπόκριση από τον Τύπο και τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα;
Καταρχάς, ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος. Οι κριτικές που λάβαμε ήταν πολλές και στην πλειοψηφία τους υπέρ του δέοντος καλές και ενθαρρυντικές για τη συνέχεια. Το “Polysyllabic” συνεχίζει να ταξιδεύει, κάνοντας όλο και περισσότερο κόσμο να μας μαθαίνει και να εκτιμάει τη δουλειά μας.
 
Νικόλα, πολύς κόσμος ρωτά για το πρώτο video-clip από τον τελευταίο δίσκο σας. Ήδη έχετε ένα σωρό lyric στο διαδίκτυο. Έχετε διαλέξει κομμάτι; Σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε κάτι τώρα κοντά;
Κάνουμε κάποιες σκέψεις για βίντεο και έχουμε σκεφτεί δυο-τρεις επιλογές. Αυτό όμως μάλλον θα το δούμε πιο ζεστά μετά το live μας στην Αθήνα.
 
illusory222a
 
Δημήτρη, το τελευταίο video που κυκλοφορήσατε για το “Polysyllabic” ήταν το “Bleak” πριν λίγο καιρό. Θα δούμε σύντομα καινούργιο; Έχει επιλεγεί το «εκλεκτό»;
Υπάρχει όντως η πιθανότητα να κυκλοφορήσουμε ένα ακόμα video και αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της επιλογής τραγουδιού… Ας πούμε ότι το Νο 6 (σ.σ. ποιο να είναι αυτό άραγε) του album δείχνει να έχει ένα προβάδισμα.
 
Νικόλα, επιστρέφετε στην Ελλάδα μετά από περίπου τέσσερα χρόνια. Τα συναισθήματά σας; Πώς είχατε περάσει τότε και πώς το αντιμετωπίζετε τώρα; Πώς είχατε δει τότε το ελληνικό κοινό;
Πάντα είναι όμορφο να παίζεις στην Ελλάδα, εδώ έχουμε τους πιο πολλούς μας οπαδούς και πάντα περνάμε ωραία. Αυτή τη φορά είμαι σίγουρος πως θα είναι καλυτέρα, γιατί την τελευταία φορά δεν ήταν δικό μας show άλλα φεστιβάλ. Επίσης, το 2011 είχαμε πολύ κακό ήχο. Και πάλι ήμασταν support band. Έτσι, τώρα που είμαστε headliners, είμαστε σίγουροι πως όλα θα πάνε ένα επίπεδο πιο πάνω. Ευχόμαστε, μαζί με τους ILLUSORY, να δώσουμε ένα αξέχαστο live.
 
 
Ποια άλλα Live έχετε κλεισμένα για αυτή την περίοδο; Θα είστε παρόντες και σε κάποιο φεστιβάλ το καλοκαίρι;
Δεν είμαστε μπάντα των περιοδειών και των καλοκαιρινών φεστιβάλ, άλλα θέλουμε να κλείσουμε πιο πολλές εμφανίσεις φέτος και γενικά να γίνουμε πιο ενεργοί από ότι ήμασταν τα τελευταία χρόνια. Κάνουμε κάποιες σκέψεις άλλα τίποτα ανακοινώσιμο προς το παρών.
 
Δημήτρη, το δικό σας συναυλιακό πλάνο τι λέει; Πού αλλού θα σας δούμε φέτος;
Κοιτάμε κάποιες περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν και προσπαθούμε να μη μένουμε αδρανείς, ακόμα και αυτή τη περίοδο, όπου βρισκόμαστε στο studio για το επόμενό μας δισκογραφικό βήμα.
 
Νικόλα, ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο της μουσικής σας που θα έλεγες ότι αντιπροσωπεύει όλη την ουσία των τραγουδιών σας;
Έχω την εντύπωση πως αυτό που πάντα ξεχώριζε σε μας ήταν η μελωδία. Όχι τα riffs, ούτε τα βιρτουόζικα σόλο και τα progressive breaks, αν και όλα τα πιο πάνω πιθανόν να τα βρεις στη μουσική μας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη σύνθεση και στις μελωδίες της φωνής. Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που γράφεται όταν συνθέτουμε τραγούδια. Όποτε ναι, αυτό είναι που κάνει τη μπάντα να ξεχωρίζει.
 
 
Δημήτρη, τι είναι αυτό που βγάζει πρώτιστα προς τα έξω η μουσική σας; Η ουσία των κομματιών σας;
Νομίζω ξεκάθαρα πως η ουσία των κομματιών μας είναι η μελωδία. Οι συνθέσεις μας ξεκινάνε και καταλήγουν σε αυτήν. Μπορείς να γράψεις κάτι γρήγορο, τεχνικό και πολύπλοκο και το ίδιο πράγμα να παίζεται με μια ακουστική κιθάρα και μία φωνή; Τότε έχεις ένα τραγούδι!
 
Παιδιά, η από κοινού ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα μήπως ανοίγει την πόρτα για κάτι παρόμοιο στην Κύπρο; Τι να περιμένουμε;
Νικόλας: Φυσικά, γιατί όχι!
Δημήτρης: Αυτό θα ήταν όντως κάτι πολύ όμορφο!
 
Το τελευταίο σχόλιο ανήκει σε σας. Ευχαριστώ και τους δυο για το χρόνο σας!
Νικόλας: Σας περιμένουμε στο Remedy για μια νύχτα όπου κόσμος και μπάντες θα ζήσουμε μια όμορφη εμπειρία που θα τη θυμόμαστε όλοι!
Δημήτρης: Ευχαριστούμε πολύ το Remedy για την παραγωγή και τη διοργάνωση, καθώς και τον κόσμο που έχει ήδη ανταποκριθεί θερμά!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις