= Συνέντευξη με τον Αντώνη Οικονόμου
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τον Αντώνη Οικονόμου

 
   Συνεργάστηκε με τη Λία Βίσση και το Χρήστο Νικολόπουλο. Είναι απλός, μετρημένος και – όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας – προτιμά να υπερπηδά τα δύσκολα απ’ το να τα θωρεί σαν βουνό. Ο Αντώνης θέλει να κάνει τη διαφορά και του ευχόμαστε ολόψυχα να το επιτύχει. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου για τη βοήθειά της στην πραγματοποίηση αυτής της συνέντευξης.
 
oikon656
Πώς αγκαλιάζει ο κόσμος τη νέα δισκογραφική σου δουλειά με τίτλο ‘’Λευκό χαρτί’’;
Ο κόσμος αγκαλιάζει με πολλή αγάπη τα τραγούδια της νέας μου δισκογραφικής δουλειάς. Η όλη προσπάθεια έγινε με πολλή αγάπη, μεράκι και πολύ κόπο. Σίγουρα είναι μεγάλη η ικανοποίηση όταν βλέπεις θετική ανταπόκριση, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες της σημερινής πραγματικότητας.
 
Πες μας λίγα λόγια για τους συντελεστές.
Χρήστος Νικολόπουλος και Λία Βίσση στη μουσική γι΄ αυτήν τη δισκογραφική δουλειά, με πέντε νέα τραγούδια. Νομίζω τα λόγια περισσεύουν. Και οι δύο καλλιτέχνες είναι ένα με τη μουσική διαδρομή της Ελλάδας. Επίσης καταξιωμένοι στιχουργοί… Βίκυ Γεροθόδωρου, Βαγγέλης Ζιλέλης και Ελένη Ξένου έβαλαν τη σφραγίδα τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!
 
Πώς είναι η ζωή σήμερα για ένα νέο καλλιτέχνη, που η δισκογραφία σχεδόν έχει εκλείψει; Είναι δύσκολα τα πράγματα;
Καλλιτέχνης είναι αυτός που κάνει αυτό που αγαπά, αυτό που βγαίνει από μέσα του και αγγίζει τα συναισθήματα του κόσμου. Του απαλύνει τον πόνο και το συνοδεύει στις χαρές του κάθε στιγμή. Τώρα, αν δισκογραφικά δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα όπως παλιά, αυτό δεν αγγίζει την ποιότητα αυτής της σχέσης. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά και σίγουρα αυτές θα προσπεραστούν. Υπομονή, πιο πολλή δουλειά και σεβασμός στις ανθρώπινες ευαισθησίες. Αυτό θα έλεγα θα ήταν η συνταγή στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.
 
oikon657
 
Τι μουσική ακούς στο σπίτι ή ποιους θα επιλέξεις να ακούσεις από κοντά;
Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη μου για τη μουσική με σπρώχνει να έχω ακούσματα μεγάλου εύρους. Ανάλογα με τη διάθεση, χωρίς ταμπέλες και περιορισμούς. Με το συναίσθημα οδηγό. Δεν παραβλέπουμε ότι έχουμε μεγάλη γκάμα σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και ξένων. Είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά και να συνεργαστώ με καταξιωμένους έλληνες δημιουργούς. Οι εμπειρίες αυτών των σχέσεων είναι ξεχωριστές.
 
Ως καλλιτέχνης πώς βιώνεις τον απόηχο της κρίσης;
Πολλές φορές η κρίση, η οικονομική κρίση, γίνεται και κίνητρο για πιο μετρημένα και ποιοτικά βήματα στη ζωή μας. Για μένα πιο σημαντική είναι η κρίση αξιών που υπάρχει σήμερα γιατί αυτή διαταράσσει τις σχέσεις των ανθρώπων. Ας είμαστε αισιόδοξοι. Η μουσική είναι καταλύτης πολλές φορές στα δύσκολα. Γιατί να μην είναι και τώρα.
 
Υπάρχει κάποιος Έλληνας συνθέτης που θα ήθελες να σου γράψει τραγούδια;
Έχουμε εξαιρετικούς Έλληνες συνθέτες. Σίγουρα είμαι τυχερός που αυτή η δισκογραφική μου δουλειά έχει τη σφραγίδα δύο καταξιωμένων μουσικών συνθετών. Τους ευχαριστώ.
 
oikon655
 
Τι είναι αυτό που καμαρώνεις στην ελληνική δισκογραφία τα τελευταία χρόνια και τι είναι αντίστοιχα αυτό που δε σου αρέσει;
Είναι να μην καμαρώνεις, όταν βλέπεις μέσα από τα συντρίμμια της κοινωνίας να βγαίνουν νέοι δημιουργοί, ποιοτικοί και με αξιώσεις; Και μάλιστα κι ο κόσμος να τους αγκαλιάζει και να τους στηρίζει… Βέβαια είναι και η αντίπερα όχθη, με την προχειρότητα που απλά προσπερνούμε με το να κλείνουμε το κουμπί…
 
Αν η μουσική ήταν χρώμα, άρωμα και συναίσθημα αντίστοιχα, τι θα ήταν;
Μπλε βαθύ, με αγαπημένο άρωμα της θάλασσας!

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;
Ο Έλληνας πέρασε και πιο δύσκολα. Προχωράμε, με θάρρος, υπομονή και επιμονή. Χαιρόμαστε το κάθε τι και δεν αφήνουμε την ζωή να μας προσπερνά!
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις