Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Παπαδήμα

 
   Ευαισθησία, τσαγανό, μελωδία… Το λευκό μαξιλάρι και η αδιάφορη αγάπη, ένα τσέλο στο δρόμο και το κύμα που μας πάει… Ο Ανδρέας Παπαδήμας, μια φωνή που θα ξεχωρίσετε στο μέλλον δεν «κολλάει στις λέξεις» και αποδίδει μέσα από την ψυχή του. Γλυκιά χροιά, δυναμικές και αρμονικός τρόπος εκφοράς των στίχων. Να ‘ναι τυχαίο που συνεργάζεται με τη Λία Βίσση; Κάθε άλλο… Μιλάμε με το νέο καλλιτέχνη και ανοίγουμε ένα παράθυρο στο μέλλον. Η Νόρα Καραμιχάλη ρύθμισε τα της συνέντευξης με περισσή φροντίδα και μεις φεύγουμε να τα φυλάξουμε. Είναι η σειρά μας… Ευχόμαστε από καρδιάς καλή και πολλή επιτυχία στον Ανδρέα και θα είμαστε εδώ όταν με το καλό βγει ο δίσκος.
 
papadimas01
Δύο νέα τραγούδια με τίτλο «Μη με ρωτάς αν είναι έρωτας» και «Συνήθως»… Ποια είναι η μουσική τους ταυτότητα;
Δεν ξέρω που να τα εντάξω, δεν τα πάω καλά με αυτά...

Μπορώ να πω αυτό που μου λέει ο κόσμος, δηλαδή ότι είναι δύο ιδιαίτερα κομμάτια. Το «Συνήθως» είναι μια ατμοσφαιρική μπαλάντα, ενώ το «Μη με ρωτάς αν είναι έρωτας» είναι ένα πιο γρήγορο κομμάτι με λίγο διαφορετικό ύφος, αλλά και τα δύο τραγούδια έχουν μια συνοχή. Και τα δύο τραγούδια τα υπογράφουν η Λία Βίσση (μουσική) και η Ελένη Ξένου (στίχους).
 
Να περιμένουμε και συνέχεια;
Φυσικά! Αυτή είναι η μόνο η αρχή. Αυτή την περίοδο ετοιμάζω το ολοκληρωμένο άλμπουμ με ολοκαίνουργια τραγούδια, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και τα δύο κομμάτια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.
 
 
Θα ήθελα να μου αναφέρεις ονομαστικά, πρόσωπα και γεγονότα που καθόρισαν την πορεία σoυ;
Σίγουρα η Λία Βίσση έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού είναι αυτή που ευθύνεται για το πρώτο δισκογραφικό μου βήμα και την ευχαριστώ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες καταστάσεις και πρόσωπα που έρχονται στη ζωή μου, για να επιβεβαιώσουν τη σχέση μου με αυτό που κάνω, αλλά και τη στάση μου απέναντι σε αυτό. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια ας πούμε, είναι ένα κίνητρο για να προσπαθώ περισσότερο και να οχυρώνομαι.
 
Ποιο είναι το πρώτο άκουσμα που θυμάσαι έντονα;
Νομίζω το «Χάρτινο το φεγγαράκι» του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου. Είναι παιδική μου μνήμη και με ακολουθεί.
 
Η αλήθεια των τραγουδιών είναι αυτή που φέρνει και την επιτυχία τους;
Νομίζω πως αυτό είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας τους. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία ενός τραγουδιού. Η σωστή προώθησή του, το ύφος του, η εποχή, ο τραγουδιστής που το ερμηνεύει, αλλά και οι συγκυρίες. Εξαρτάται φυσικά και πως ερμηνεύεται η «επιτυχία». Θεωρώ πως είναι ένας όρος πολύ σχετικός.
 
papadimas02
 
Το «χάος» της ψηφιακής εποχής σε ενοχλεί;
Η αλήθεια είναι ότι με ενοχλεί. Δεν μπορούν να βρουν τη θέση που αξίζουν τα τραγούδια και τα περισσότερα χάνονται μέσα στο χάος του διαδικτύου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα τραγούδια έχουν υποτιμηθεί. Είναι άλλο πράγμα ο δίσκος και το cd που τα αγόραζες, τα κρατούσες στα χέρια σου και τα σεβόσουν. Αλλάζουν οι εποχές και δυστυχώς διανύουμε την εποχή που καταργείται η «επαφή».
 
Θα ήθελα να μου πεις μια από τις καλύτερες συμβουλές που σου έχουν δώσει και την ακολουθείς ακόμα.
Να ακολουθώ την καρδιά μου και να μη μετανιώνω γι' αυτό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τα πάντα είναι μαθήματα.
 
 
Τι είδους εξέλιξη θα ήθελες να δεις στον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια;
Πρωτίστως με ενδιαφέρει η εσωτερική μου εξέλιξη και πάνω σε αυτή τη βάση δουλεύω και για την καλλιτεχνική μου εξέλιξη με σωστά και αξιοπρεπή βήματα, ωραίες συνεργασίες και αξιόλογο υλικό. Πιστεύω είναι απαραίτητο να ισορροπούν όλα τα παραπάνω.
 
Κλείνοντας θέλω να μου πεις μια φράση μια ευχή ή ένα πιστεύω δικό σου για όλα αυτά που ζούμε.
Η φράση που επαναλαμβάνω συχνά, είναι ότι «Η ζωή ξέρει τι κάνει» και γι' αυτό την εμπιστεύομαι. Η ευχή μου είναι να γίνουμε ένας κόσμος στον οποίο δεν θα υπάρχει βία, αλλά περισσότερη αγάπη και ενσυναίσθηση. Και τέλος... το δικό μου πιστεύω είναι πως ΜΟΝΟ η παιδεία θα μας σώσει. Όχι οι αυταπάτες που μας κάνουν να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας κάπου αλλού. Όταν μάθουμε να αμφισβητούμε, ίσως τότε να βρούμε άκρη. Σας ευχαριστώ.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα