= Συνέντευξη με τους Acid Death
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Acid Death

 
   Οι Acid Death επανέρχονται με το καινούργιο τους άλμπουμ και η ελληνική σκηνή υπερηφανεύεται για ακόμα μία εξαιρετική κυκλοφορία, από δισκογραφική του εξωτερικού μάλιστα. Το «Hall Of Mirrors” δείχνει ότι η δυναμική του συγκροτήματος είναι γεμάτη πάθος και πάντα ένα βήμα μπροστά. Μετά την κριτική του άλμπουμ και το release party των παιδιών, στο οποίο μάλιστα το Noizy είχε την τιμή να βρίσκεται ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας του, έφτασε η στιγμή να μάθουμε ό,τι θέλαμε να μάθουμε για το νέο δίσκο, τις σκέψεις για τα επόμενα «χτυπήματα», τα σχέδια και τα όνειρα των τεσσάρων. Απέναντί μας ο Κώστας Αλεξάκης, drummer των Acid Death, καταξιωμένος μουσικός και δημιουργός και, όσον αφορά την κουβέντα μας, ο «ενδιάμεσος» για να εντρυφήσουμε στα ενδότερα της μπάντας.
 
aciddeathlogo
 
Ποια είναι η ανταπόκριση που λαμβάνετε με το «Hall Of Mirrors”; Πώς το έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής κοινό και κριτικοί;
Γενικότερα η ανταπόκριση που έχουμε είναι πολύ καλή! Υπάρχει πολύς κόσμος που μας άκουγε από την «παλαιότερη» εποχή αλλά και νέοι ακροατές που μας παρακολουθούν. Οι αντιδράσεις για το «Eidolon” ήταν πολύ καλές, αλλά από όσο βλέπουμε, τώρα με την έλευση του “Hall Οf Mirrors” υπάρχει μια γενικότερη αύξηση κίνησης και θετικών σχολίων γύρω από το όνομά μας! Ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί, καθώς και να βγάζουμε μουσική που να γουστάρει ο κόσμος!
 
Όπως έγραψα και στην κριτική μου, το τεχνικό στοιχείο καλά κρατεί! Διαθέτετε πολλά δύσκολα - από άποψη τεχνικής - θέματα και περίτεχνες ενορχηστρώσεις. Πώς δουλεύετε τις ιδέες σας στο στούντιο; Πώς έρχονται και κουμπώνουν όλα αυτά τα «δύσκολα»;
Κατά πρώτον θα ήθελα να σου πω ότι δεν πάμε κατευθείαν και επιτηδευμένα να παίξουμε κάτι δύσκολο απλά για να είναι δύσκολο! Είναι θέμα επιρροών. Σε όλους μας - από πιτσιρικάδες - άρεσε κατά κύριο λόγο μουσική που ήταν περίπλοκη. Αυτό έχει επηρεάσει και τον τρόπο που γράφουμε μουσική, γιατί έτσι μπορούμε να εκφράσουμε αυτό που θέλουμε να πούμε. Πέρα από αυτό οι ιδέες στο στούντιο μπορεί να είναι από κάτι αυθόρμητο που μας ήρθε εκείνη την ώρα και είπαμε να το παιδέψουμε λιγάκι, σε κάποια μισοδουλεμένα ριφάκια που θα γυαλίζουμε μέχρι να «δείξουν» ή και ολόκληρα κομμάτια που μπορεί να έχει φέρει κάποιος και τα μαθαίνουμε σε πρώτη φάση και μετά μπορεί να τα αλλάξουμε.
 
aciddeath17
 
Παρατηρώντας τη μέχρι τώρα πορεία σας δεν γίνεται να μην καταλάβω το πόσο δουλευταράδες είστε. Δουλεύετε σαν κολεκτίβα; Από τις συνθέσεις μέχρι το mastering όλα δικά σας;
Ναι, στο μέτρο του δυνατού δουλεύουμε σαν σύνολο, αλλά επικεντρωνόμαστε ο καθένας εκεί που είναι οι δυνάμεις μας. Για παράδειγμα ο Ντένης και ο Γιάννης είναι οι «ριφομηχανές», εγώ και ο Σάββας θα γράψουμε στίχους, μια και είμαστε δυνατοί σε αυτό κλπ. Οι συνθέσεις συνήθως είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς όλων μας, μια και τα κομμάτια δουλεύονται επί το πλείστον στο στούντιο. Το mixing και το mastering συνήθως το αφήνουμε σε χέρια άλλων που είναι ποιο έμπειροι από εμάς σε αυτό το κομμάτι. Στο «Hall Of Mirrors“ αυτά έγιναν από το Foti Benardo και γι αυτό είχαμε το αποτέλεσμα που είχαμε. Το «Eidolon” το είχαμε κάνει εμείς και γι αυτό ακούγεται τόσο διαφορετικό.
 
hallofmirrorsΘεωρείτε ότι το «Hall Of Mirrors” είναι ακόμα πιο τεχνικό από το «Eidolon”; Θα λέγατε ότι είναι η φυσική συνέχειά του;
Ναι, είναι πιο τεχνικό και θα έλεγα πως είναι περισσότερο η συνέχεια της μπάντας παρά ενός album. To «Eidolon” είχε μέσα και κομμάτια που ήταν απομεινάρια μιας άλλης εποχής και πολλές μίξεις από διάφορα είδη, διότι όταν επιστρέψαμε ήταν τόσα πολλά εκείνα που θέλαμε να βάλουμε στο νέο album! Αφού πέρασε αυτή η φάση λοιπόν και πλέον είδαμε με καθαρό μυαλό τι θέλαμε να κάνουμε, γράφτηκε από την αρχή ένα album με εντελώς καινούργιο υλικό προς την κατεύθυνση που θέλαμε.
 
Διαλέξατε το ομώνυμο κομμάτι για video. Σκέφτεστε να κάνετε και δεύτερο; Έχετε επιλέξει ήδη ποιο; Σκέφτεστε κάτι για lyric video ή από Live σας;
Έχουμε στα σκαριά κάτι για ένα δεύτερο video σε συγκεκριμένο κομμάτι αλλά ακόμα είναι σε πολύ πρώιμη μορφή και δεν το έχουμε κάνει. Έχουμε ήδη δύο live video από το live που κάναμε με τους The Haunted, που βρίσκονται στο νέο δίσκο. Για lyric video κάτι λέμε, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.
 
Μια και ανέφερα πιο πάνω τη λέξη Live... Πώς θα προμοτάρετε τη δουλειά σας; Τι σκέφτεστε να κάνετε όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις σας; Υπάρχει κάτι στα σκαριά;
Όχι ακόμα. Θέλουμε να βρούμε μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα τουρ αλλά κάποια προσφορά δεν έχει υπάρξει. Λογικά αυτό θα βρεθεί ποιο κάτω στο δρόμο. Live βεβαίως θα γίνουν και μάλιστα, αν όλα πάνε καλά, μπόλικα. Και ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί για να περάσουμε καλά! Όσο αφορά το προμοτάρισμα πέρα των Live εμφανίσεων, κάνουμε ό,τι μπορούμε με διαφημίσεις στα γνωστά μέσα και συνεντεύξεις όπως αυτή!
 
aciddeath11
 
Όσον αφορά τα τύμπανα, το άλμπουμ αυτό είναι ό,τι πιο απαιτητικό έχεις κάνει; Πώς δούλεψες τα κομμάτια; Σε ιντριγκάρουν όλες αυτές οι τεχνικές που εναλλάσσονται;
Απαιτητικό σε ταχύτητες όχι. Σε περιπλοκότητα ναι. Έχουμε πολλά κομμάτια που είναι mid-tempo αλλά το groove τους είναι πολύ περίεργο ή αλλόκοτο. Οπότε, για να μπορέσεις να το «κλειδώσεις» το κομμάτι και να ακουστεί δεμένο, θέλει δουλειά. Τα κομμάτια τα δούλεψα και μόνος και με τη μπάντα. Συνήθως τα παιδιά που έβγαζαν ένα ριφάκι, είχαν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους για να ακουστεί όπως πρέπει, κατά συνέπεια κινούμουν επάνω σε αυτές τις «γραμμές». Αλλιώς έκανα εγώ αυτό που ήθελα. Όλα βέβαια πέρναγαν από ατομική μελέτη για να βγουν σωστά. Οι τεχνικές που χρησιμοποιώ δεν είναι κάτι το περίεργο ή τραγικά περίπλοκο, αλλά εμπεριέχουν την πρόκληση του να μπορείς να περάσεις από το ένα μέρος στο άλλο και να σου βγει σωστά.
 
Ευχαριστημένοι με τη 7Hard; Πώς τα πάτε μέχρι στιγμής;
Ναι, απόλυτα ευχαριστημένοι! Ήρθαμε σε μια καλή συνεννόηση μαζί τους από την αρχή και η σχέση που έχουμε είναι άκρως επαγγελματική. Διαχειριστήκαμε μαζί με την 7Hard την μετακίνηση από την προηγούμενη εταιρία χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα έγιναν ομαλά.
 
 
Με χαρά μου διάβασα (και άκουσα φυσικά) ότι στο άλμπουμ φιλοξενήσατε πολλούς καλλιτέχνες του ακραίου ήχου. Δείγμα ότι όλα αυτά τα χρόνια κάνετε μόνο φίλους;
Του ακραίου ήχου και όχι μόνο! Κοίτα, αν μη τι άλλο είναι ένα δείγμα ότι υπάρχει εκατέρωθεν ένας σεβασμός και μια όρεξη για βοήθεια! Εμείς είπαμε από το να πούμε σε κάποιο «διάσημο» να μας κάνει ένα guest, να φιλοξενήσουμε κόσμο της εγχώριας σκηνής, ανθρώπους που εκτιμάμε και μας εκτιμούν και να αναδείξουμε ακριβώς αυτό. Τώρα αυτό το «μόνο φίλους» είναι, όπως καταλαβαίνεις, λίγο ουτοπικό και ρομαντικό, αλλά δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε έτσι! Θα θέλαμε να λέμε ότι, ναι, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να είμαστε ΟΚ απέναντι σε όλους και να καλλιεργούμε ένα θετικό κλίμα.
 
Τελευταία ερώτηση... Ελληνική Μέταλ Σκηνή. Το σχόλιο δικό σου...
Όπως βλέπεις το επίπεδο έχει ανέβει παρά πολύ. Τόσο η ευρεία και εύκολη πρόσβαση σε εργαλεία, καθώς και στο internet, όσο και το μουσικό επίπεδο που έχουν οι μουσικοί μας, τους έχουν δώσει τρομερή ώθηση να γράψουν αυτά που πραγματικά θέλουν, με τον ήχο που θα ήθελαν. Μπορούμε με απόλυτη άνεση να λέμε ότι πλέον το «εγχώριο metal προϊόν» κοντράρει πολύ στα ίσα το εισαγόμενο. Υπάρχουν πολλά live επίσης – κάτι που, για ευνόητους λόγους, είναι τόσο καλό αλλά και τόσο κακό - και ο κόσμος ο οποίος πηγαίνει σε αυτά τα Live είναι περισσότερος.  Πιστεύω ότι ζούμε μια άνθηση σε αυτόν τον τομέα, κάτι που μόνο καλό είναι. Πέρα από αυτό, υπήρχε – κατά ένα μεγάλο ποσοστό -  και μια τρομερά μεγάλη βελτίωση στις σχέσεις και τις συμπεριφορές μεταξύ των μπαντών. Αλληλοϋποστήριξη σε ό,τι και να σημαίνει αυτό, μια γενικότερη ευγένεια και λίγο πιο προσεγμένες συμπεριφορές... Όλα αυτά μας έχουν δώσει το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα. Βέβαια, να πούμε εδώ ότι σε αυτό βοηθά και το internet… γιατί ενώ παλιότερα ίσχυε για πολλά το «Τα εν οίκω μη εν δήμω», τώρα πλέον συμβάντα, συμπεριφορές  και απανταχού «ροκσταριλίκια» μαθαίνονται. Οπότε ο κόσμος προσέχει. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία και ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο live μας!
 
Κώστας Κούλης
 
www.aciddeath.net
www.facebook.com/aciddeathgr
www.youtube.com/aciddeathgr
www.reverbnation.com/aciddeathgr
twitter.com/aciddeathgr
myspace.com/aciddeathgr
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις