= Χάρις Αλεξίου & Δήμητρα Γαλάνη (Συνέντευξη Τύπου)
Συνεντεύξεις

loogoo

Χάρις Αλεξίου & Δήμητρα Γαλάνη (Συνέντευξη Τύπου)

   Πάνω σε “Μπλε Βελούδο”  θα μας ταξιδεύουν μουσικά η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη από τις 29 Μαρτίου μέχρι τη 1 Απριλίου στα πλαίσια των εμφανίσεων τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

   Οι δύο ερμηνεύτριες στη συνέντευξη τύπου  που παραχώρησαν στο φουαγιέ του Μεγάρου σημείωσαν ότι το πρόγραμμά τους δεν θα έχει καμία διαφορά από αυτό που παρακολούθησε το αθηναϊκό κοινό στην αίθουσα του Παλλάς και χαρακτηρίστηκε ως καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς.

   Δυο σπουδαίες λοιπόν φωνές ενώνονται και δημιουργούν έναν μαγευτικό μουσικό πίνακα με τραγούδια που λάμπουν ακούραστα σαν άστρα στο στερέωμα της σύγχρονης ζωής μας. Όπως φυλάμε κοσμήματα που αγαπάμε σε θήκες βελούδινες, όπως χαρακτηρίζουμε τις απαλές, ζεστές φωνές ίδιο βελούδο, όπως φωτίζει τ’ ουρανού το μπλε τη νύχτα. Όπως θα κυλήσουν οι δυο ώρες του προγράμματος μέσα από τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης πορείας τους στο ελληνικό τραγούδι. Κάτι ακριβό, λιτό, γερό και όμορφο, όπως αξίζει σε δυο τέτοιες διαδρομές.

   «Νιώθω ότι κάνουμε με τη Δήμητρα μια εκδρομή που την κάναμε και σε νεαρή ηλικία, μόνο που τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουν όλα αλλάξει προς το καλύτερο. Απολαμβάνω αυτή τη διαδρομή σε κάθε μου κύτταρο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Χάρις Αλεξίου και έδωσε το λόγο στη φίλη της Δήμητρα Γαλάνη η οποία πρόσθεσε: «Αυτή η παράσταση είναι μια ευκαιρία για να σκαλίσουμε λίγο τη μνήμη των παλιών και μια αφορμή για να ξεκινήσουμε ένα καινούριο διάλογο με τους νέους ανθρώπους».

   Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον περιορισμένο αριθμό των εμφανίσεων τους οι δύο κυρίες  δεν δίστασαν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους: «Τόσο αντέχει η πόλη. Το συζητήσαμε πολύ και είδαμε ότι τόσες παραστάσεις μπορεί να  σηκώσει σε τέτοια περίοδο κρίσης. Αν ωστόσο ο κόσμος μας δείξει ότι επιθυμεί και περισσότερες, εμείς εδώ είμαστε».  Ενώ σε ότι αφορά τη στάση των καλλιτεχνών απέναντι στα πολιτικο-κοινωνικά πράγματα η Δήμητρα Γαλάνη ήταν χειμαρρώδης: «Τον καιρό των παχιών αγελάδων και της πλασματικής ευμάρειας λίγοι είναι αυτοί που παρακολουθούν τις συνεντεύξεις καλλιτεχνών και πνευματικών ανθρώπων που κάποια σημάδια έχουν δει και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.  Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ μαϊντανοί στις τηλεοράσεις και σε ευτελή περιοδικά. Θα είναι ακριβοί και θα πρέπει να τους ψάξεις. Θα είναι ωστόσο πάντα εκεί», ενώ συμπλήρωσε κλείνοντας πως «η τέχνη είναι ο μοναδικός τρόπος να δεις την αλήθεια χωρίς την οδύνη της».
 
   «Καλωσορίζουμε τον κόσμο να περάσει δυόμισι ώρες συγκίνησης. Ένωση και μοίρασμα με το τραγούδι μας»... 
   
Θάνος Βάγιος
06 MEGARO ALEXIOY GALANI

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνογραφία: Γιώργος Γαβαλάς, Γιάννης Μουρίκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας, Γιώργος Ζαχαρίου
Σχεδιασμός ήχου: Παύλος Σαπουντζής, Κώστας Βαμβούκας
Υπεύθυνοι ήχου, stage: Αντώνης Παραμύθης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Management: Όλγα Παυλάτου, Ευαγγελία Αγγελίδου
Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Χριστόπουλος

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Θάνος Γκιουλετζής, βιολί
Αντώνης Ανδρέου, τρομπόνι, ευφώνιο, τρομπέτα
Νίκος Κατσίκης, μπουζούκι, κιθάρα ακουστική, λαούτο ισπανικό
Λάμπης Κουντουρογιάννης, ηλεκτρική κιθάρα
Κοσμάς Κοκόλης, μπουζούκι, κιθάρα ακουστική
Νίκος Πολίτης, μπάσο ηλεκτρικό/ακουστικό
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, τύμπανα
Κώστας Παπαδούκας, πιάνο, keyboards
Γιώργος Ζαχαρίου, πιάνο, keyboards, harmonica

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:   2310 895938 – 9 και στο www.tch.gr
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 29, 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2012 (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή)
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
 
Τιμές εισιτηρίων: 20€ (Ε’ Ζώνη, φοιτητικά – μαθητικά), 25€ (Δ’ Ζώνη), 35€ (Γ’ Ζώνη) - 45€ (Β’ Ζώνη) - 50€ (Α’ Ζώνη) – 55€ (Διακεκριμένη Ζώνη)

02 MEGARO ALEXIOY GALANI
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις