= Αντίδραση
Συνεντεύξεις

loogoo

Αντίδραση

antidrash logo

antidrasi 6   Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει άτομο σε αυτή τη χώρα, το οποίο είναι 35+ ετών, ακούει ή έχει ακούσει hard core, punk, heavy metal ή γενικότερα rock και δεν γνωρίζει τι πρεσβεύει το όνομα Αντίδραση. Θυμάμαι τον εαυτό μου, μαθητή γυμνασίου, εκεί τα πρώτα χρόνια των 90's, να παρακολουθεί φανατικά τα μουσικά δρώμενα της συγκεκριμένης σκηνής. Πολλές οι αξιόλογες μπάντες, πολλά τα σπουδαία ονόματα, δεκάδες τα τρομερά άλμπουμς ... ένα όνομα όμως ήταν πάνω απ' όλα. Ήταν οι πιο σκληροί; Οι πιο ωμοί; Οι πιο χύμα; Οι πιο ατίθασοι; Ας το κρίνουν οι αναγνώστες και οι ακροατές τους ... για εμένα οι Αντίδραση ήταν πάντα ένα από τα πιο αυθεντικά και ειλικρινή σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Όταν οι Αντίδραση ήθελαν να πουν κάτι, το έλεγαν ... χωρίς μισόλογα, χωρίς μεταφορές, χωρίς κύκλους γύρω από το ίδιο σημείο. Κατά τον ίδιο τρόπο θεωρώ ότι συνεχίζουν μέχρι σήμερα, με τον δίσκο τους "Όρκος Του Μίσους" να αποτελεί την καλύτερη απόδειξη των λεγομένων.

antidrasi 1   Οι Αντίδραση στο Noizy; Κι όμως ... ξεκινώντας τη νέα αυτή προσπάθεια με ορισμένα ορεξάτα παιδιά, το πρώτο πράγμα που συμφωνήσαμε και είπαμε ήταν πως θα πάμε κόντρα στη λογική των ταμπελών, του "καθωπρεπισμού" και του "δήθεν", που χαρακτηρίζει δεκαετίες τώρα τη συντηρητική, βαθιά θρησκευόμενη και πολιτικά καθυστερημένη ελληνική κοινωνία. Το site είναι ανοιχτό σε κάθε μουσικό είδος, απόψεις και ιδέες ... όποιος θέλει να μιλήσει, το πράττει ελεύθερα και δεν υπάρχει καμία είδους λογοκρισία. Οι εγκληματίες της χώρας δε βρίσκονται στον Κορυδαλλό ή στις φυλακές Διαβατών, αλλά φοράνε γραβάτες, τους χτυπάτε την πλάτη και τους δίνετε το χέρι. Κοιταχτείτε γύρω σας!

   Ήρθαμε σε επαφή με τον Σπύρο από τους Αντίδραση και του θέσαμε πολλά και διάφορα ερωτήματα. Το αποτέλεσμα της επαφής αυτής έχετε τη δυνατότητα να δείτε παρακάτω ...

"Απόψε σου λέω, πως έπιασα πάτο
Εκεί που πηγαίνω, δεν έχει πιο κάτω
                                                       Απόψε σου λέω, πως έπιασα πάτο
Εκεί που πηγαίνω, δεν έχει πιο κάτω
Απόψε σου λέω, πως έπιασα πάτο
Εκεί που πηγαίνω, δεν έχει πιο κάτω"


   Αρχικά θεωρώ ότι οφείλουμε να αναφερθούμε στις πρώτες ημέρες της μπάντας. Πώς ξεκινήσατε, με τι ιδέες και τι όνειρα;
   Η ιδέα ήταν μία και μοναδική : να φτιάξουμε μία μπάντα η οποία θα τα χώνει τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά, άσχετα αν τεχνικά ήμασταν οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι.

 antidrasi 2  Πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα στην hard core/punk σκηνή της Ελλάδος τη δεκαετία του ’80 σε σχέση με σήμερα; Πώς βλέπεις τη σύγχρονη punk σκηνή της χώρας; Γιατί πλέον δεν δημιουργούνται με την ίδια συχνότητα συγκροτήματα;
Δε βρίσκω και μεγάλες διαφορές στις hardcore/punk μπάντες του τότε και του τώρα, εκτός της πιο αγνής νοοτροπίας με την έννοια του ότι συνέβαινε τότε ήταν κάτι πρωτόγνορο, πρωτοποριακό, καινούριο. Οι συναυλίες γινόντουσαν παντού, στις πλατείες, στα πανεπιστήμια, σε σχολεία, καταλήψεις και φυσικά στα τότε live clubs όπως και τώρα. Νέα πανκ συγκροτήματα υπάρχουν αρκετά και τώρα, δε θα έλεγα ότι εξαφανίστηκαν από την Ελλάδα της οποίας η underground πανκ σκηνή πάντα έφτανε σε ειδικό βάρος άνετα εκείνες της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

   Στο τρίτο σκέλος της ερώτησης σου δε θα συμφωνήσω, από μπάντες η Ελλάδα δε πάει και άσχημα τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα, αν πας σε μια συναυλία και ρωτήσεις ποιος παίζει σε μπάντα το 90% θα σου πεί «εγώ».

   Πού θεωρείς ότι οφειλόταν εκεί η τεράστια έκρηξη με θρυλικά ονόματα όπως Panx Romana, Ναυτία, Πίσσα & Πούπουλα, Γενιά του Χάους, Χαοτικό Τέλος και πολλά ακόμη;
   Στο timing καθαρά και μη βάζεις στο στόμα μου ονόματα γιατί εκεί που γράφεις «και πολλά ακόμη» κρύβονται τεράστιες μπάντες. Θα προτιμούσα την ερώτηση χωρίς καθόλου ονόματα γιατι πετώντας 4 ονόματα στη τύχη αφήνουμε απέξω 104 άλλα της ίδιας εμβέλειας και είναι αδικία.

   Αναπολείς ποτέ τις παλιές εποχές; Σου λείπουν;
   Καθόλου, κάθε πράγμα στον καιρό του άλλωστε. Αυτοί που αναπολούν έχουν γεράσει και καλό είναι να κάτσουν σπίτι τους να λένε ιστορίες του παρελθόντος στα παιδιά και στους φίλους τους, έχουν παρελθόν, δεν έχουν ούτε παρόν, ούτε μέλλον.

   Βλέπεις να αναβιώνει η punk σκηνή στην Ελλάδα, λόγω και της ριζοσπαστικοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, ως αποτέλεσμα των ανατροπών στην ζωή τους;
   Αν όχι η punk μουσική σκηνή, θα έλεγα ότι σίγουρα θα υπάρξει μία άνοδος του πολιτικού στίχου διαμαρτυρίας, γιατί τελευταία κοντέψαμε να γίνουμε χίππιδες από την πολλή αγάπη.

" ... να φτιάξουμε μία μπάντα η οποία θα τα χώνει τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά"

   Αλήθεια, συνεχίζεις να παρακολουθείς τα δρώμενα στην ελληνική ή παγκόσμια μουσική σκηνή;
   Και βέβαια, η μουσική είναι η ζωή μου και προσπαθώ να ενημερώνομαι για κάθε νέα καλή κυκλοφορία από όλα τα είδη της μουσικής εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Η μουσική άλλωστε είναι μία και οι ταμπέλες για τα προιόντα της λαικής και των πολυκαταστημάτων.

antidrasi 5   Για ποιο λόγο διαλύθηκε το συγκρότημα και με τι ασχολήθηκες εσύ προσωπικά στα χρόνια, που ακολούθησαν;
   Το συγκρότημα έμεινε ανενεργό, αφενός γιατί δεν είχαμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω εκείνη την εποχή στον συγκεκριμένο χώρο - τουλάχιστον εγώ - και αφετέρου επειδή διάφορες καταστάσεις με είχαν κουράσει. Πιστεύω ότι δεν είναι τίμιο να κάνεις κάτι στο οποίο δε δίνεις το 100% των δυνάμεων σου και έτσι έκανα 2 δουλειές με ambient και tribal μουσική σε συνεργασία με μία ανεξάρτητη γερμανική δισκογραφική εταιρεία, ενώ παράλληλα έπαιζα σε psychedelic party μέχρι να απομυθοποιηθεί και αυτή η κουλτούρα μέσα μου και να επανέλθω στο παιδί μου, τους Αντίδραση, ανανεωμένος και έτοιμος όχι για μια καινούρια αρχή, αλλά για να συνεχίσω αυτό που είχα αφήσει στη μέση μαζί με τα αδέρφια μου, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας παλιά και νέα.

   Τι γίνεται με τα παλιά άλμπουμς; Πώς μπορεί να τα αποκτήσει κάποιος; Υπάρχουν σκέψεις για κάποιου είδους επανακυκλοφορία κάποια στιγμή;
   Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορεί μόνο το «Ενάντια» και το «Παντού και πουθενά» σε μορφή cd μόνο - το πρώτο από την πρώην εταιρεία μας Wipe out και το δεύτερο από τη δικιά μας Ε records. Τα υπόλοιπα δυστυχώς μπορεί κάποιος να τα βρει μόνο μέσω διαδικτύου σε εξωφρενικές τιμές. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σκέψη για επανακυκλοφορία ούτε για τα 2 ep ούτε για το "Κατάσταση Κινδύνου" LP.

" ... να επανέλθω στο παιδί μου, τους Αντίδραση, ανανεωμένος και έτοιμος όχι για μια καινούρια αρχή, αλλά για να συνεχίσω αυτό που είχα αφήσει στη μέση μαζί με τα αδέρφια μου, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας παλιά και νέα"

antidrasi 7   Πολλά έχουν ακουστεί για την επιστροφή των Αντίδραση και το τι έγινε με τα υπόλοιπα μέλη. Θα ήθελες να κάνεις κάποιο σχόλιο και να παρουσιάσεις τη δική σου οπτική γωνία;
   Αν και έχουμε βγάλει σχετική ανακοίνωση, ας τη βάλουμε και εδώ ως απάντηση στο ερώτημα σου να γίνει μπούγιο και να χορτάσει το κοινό της αρένας. Πάντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και δε γίνεται κάθε φορά που βγάζουμε καινούρια δουλειά να βγαίνουν 3-4 ανώνυμοι και να μας βρίζουν μέσω διαδικτύου και εμείς να πρέπει να απαντάμε.

   Μου έγραψες, σε επικοινωνία που είχαμε πριν γίνει η συνέντευξη αυτή, ότι μέχρι τώρα έχει ακουστεί μόνο η αντίθετη πλευρά και όχι η δικιά μας. Αυτό έχει γίνει για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς εδώ και 8 χρόνια μιλάμε με τη δουλειά μας, μέσα από τα live μας, μέσα από τις συναναστροφές μας με τους συντρόφους/σες μας και κυρίως με τη στάση μας απέναντι στην καθώς πρέπει κοινωνία και το κράτος. Αν κάποιος θεωρεί ότι το να γράφεις ανώνυμα σχόλια σε βιντεάκια στο διαδύκτιο με μπινελίκια είναι κατόρθωμα, τότε ας το κάνει. Για να αντιστρέψω την ερώτηση, αν κάποιοι έβγαιναν και έλεγαν για εσένα ότι είσαι τρελός, απατεώνας, δε μπορείς να βγάλεις γκόμενα(!!!) κλπ θα έβγαινες να διαψεύδεις συνεχώς ότι δεν είσαι;

   Είπαμε, αυτά είναι δεν είναι σοβαρά πράγματα.

   Τους αφήνουμε να κάνουν το άσπρο μαύρο, να πιστεύουν στα Νέφιλιμ και στους εξωγήινους και γενικά να δείχνουν την αξία τους βρίζοντας και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Δεν ασχοληθήκαμε τότε (μετά την κυκλοφορία του «Παντού και πουθενά το 2006), δεν ασχολούμαστε τώρα.

   Μία ανακοίνωση βγάλαμε μόνο για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και τέρμα.

   Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε.

   Επισυνάπτω την ανακοίνωση που βγάλαμε, γιατί κάποια στιγμή κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια της κακοήθειας και έφτασαν αυτά της κατινιάς και της αλητείας με τη κακή έννοια.

ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ.
   Το συγκρότημα Αντίδραση ιδρύθηκε και φυσικά πήρε το όνομα του τον Δεκέμβρη του 1985 από τον Σπύρο Σ.

   Ο ίδιος έχει γράψει στίχους και μουσική για τα παρακάτω τραγούδια (όπου έχει γράψει μόνο στίχους ή μόνο μουσική, διευκρινίζεται σε παρένθεση):

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ E.P.
ΓΙΑΤΙ;(ΣΤΙΧΟΥΣ), ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ L.P.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ(ΣΤΙΧΟΥΣ), ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ, KATAΣΤΑΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (ΣΤΙΧΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ BGK), ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΝΑΤΟΥ 2, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΓΕΝΗΜΕΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ(ΜΟΥΣΙΚΗ)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ L.P./CD ΕΝΑΝΤΙΑ
ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ ΣΤΕΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ), ΕΛ.ΑΣ (ΣΤΙΧΟΥΣ), ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (ΣΤΙΧΟΥΣ), ΕΦΙΑΛΤΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ), ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ(ΣΤΙΧΟΙ), ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΚΑΤΑΡΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ-300, ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (ΜΟΥΣΙΚΗ)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ E.P. Ε/RATS
E, RATS

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ C.D. ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
KΕΝΟ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ ΓΙΟΥΛΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ), ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ ΓΙΟΥΛΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ), ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΔΑΚΡΥ, ΕΓΧΡΩΜΗ T.V.- ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΠΑΓΙΔΑ, ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΝΩ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ ΓΙΟΥΛΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ L.P. ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ
ΜΕΡΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΜΕΡΕΣ ΧΑΡΑΣ, ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ (ΣΤΙΧΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ IRONBEAST), ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ, ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ (ΣΤΙΧΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ IRONBEAST), ΦΩΤΙΑ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ @ΝΤΙRRIX), Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΗΤΕΣ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ ΒΟΛΦ ΜΠΙΡΜΑΝ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΗΜΕΣΘΕΝΗ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ), ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΑΓΚΕΣ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ ΑΛΕΚΟΣ ΑΡΑΠΗΣ), ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ ΓΩΓΩ)

H σύνθεση της μπάντας χρονολογικά από το 1985 εως τώρα :
1985-1986
Σπύρος Σ.(μπάσο),Ανέστης Μ.(φωνητικά),Κώστας Μπ.(κιθάρα),Σταύρος Δ(ντραμς)
1986-1987
Σπύρος Σ.(μπάσο),Τζίμηςφωνητικά),Κώστας Μπ.(κιθάρα),Κώστας Μ.(ντραμς)
1987-1988
Σπύρος Σ.(μπάσο),Βασίλης Ν,Κώστας Μπ.(κιθάρα),Κώστας Μ.(ντραμς)
1988-1989
Σπύρος Σ.(μπάσο),Γιάννης Σ.(φωνητικά),Κώστας Μπ.(κιθάρα),Κώστας Μ.(ντραμς)
1989-1990
Σπύρος Σ.(κιθάρα),Γιάννης Σ.(φωνητικά),Κώστας Α.(μπάσο),Κώστας Μ.(ντραμς)
1991(Εως το Φλεβάρη)
Σπύρος Σ.(κιθάρα),Διονύσης(φωνητικά),Κώστας Α.(μπάσο),Κώστας (ντραμς)-Αλέκος(ντραμς)
1991-1998
Σπύρος Σ.(κιθάρα),Γιάννης Σ.(φωνητικά),Κώστας Μπ.(μπάσο),Γιώργος Π.(ντραμς)
2004-2009
Σπύρος Σ.(κιθάρα),Γιώργος Μ.(φωνητικά),Λευτέρης (μπάσο),Γιώργος Π.(ντράμς)

   Από το 2010 και μετά λόγω μετακόμισης του Λευτέρη εκτός Αθηνών και μετά από πολλές αλλαγές, τη θέση του στο μπάσο έχει πάρει ο Μάκης ο οποίος παίζει και στο νέο μας άλμπουμ «Όρκος του μίσους».

   Το 2004 και μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια επανασύνδεσης της μπάντας με την τελευταία της σύνθεση του 1991-1998, οι Γιάννης Σ. και Κώστας Α. έφτιαξαν σελίδα στον ιστότοπο www.0catch.com/antidrasi στην οποία γνωστοποιούσαν ότι με νέο κιθαρίστα και χωρίς να αναφέρουν τον ντράμερ της μπάντας Γιώργο Π. συνεχίζουν ως Αντίδραση και ετοιμάζουν "εκρηκτικά live" όπως χαρακτηριστικά ανάφεραν.

   Μετά από συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας μαζί τους επί ένα μήνα, δεν ήταν δυνατό να τους βρούμε, ενώ παράλληλα αυτοί συνέχιζαν να συνομιλούν με φίλους της μπάντας και να εκμεταλλεύονται τραγούδια που δεν ήταν δικά τους καθώς και το όνομα και την ιστορία της μπάντας για δικά τους οφέλη.

   Αναγκαστήκαμε λοιπόν να τους στείλουμε εξώδικο μιας και ήταν αδύνατο να επικοινωνήσουμε μαζί τους, στο οποίο τους γνωστοποιούσαμε να σταματήσουν να διασύρουν το όνομα μας όπως και να εκμεταλλεύονται τα τραγούδια μας, καθώς και να παραπλανούν τον κόσμο που αγάπησε και αγαπάει αυτή την μπάντα με το όνομα Αντίδραση και να τους εξηγήσει (στον κόσμο) μέσα απ΄την ίδια ιστοσελίδα ότι χωρίς να το δικαιούνται έκαναν ότι έκαναν, καθώς και να επιστραφούν οι κωδικοί του mail επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τους οποίους είχαν πάρει από τον Σπύρο Σ. και τους είχαν αλλάξει.

   Η δημόσια παραδοχή τους ότι δεν τους ανήκει το όνομα Αντίδραση και σχεδόν το 95% των τραγουδιών της μπάντας δεν έγινε και αντιθέτως η εν λόγω ιστοσελίδα έκλεισε χωρίς την παραμικρή κουβέντα, όπως είχε συμφωνηθεί, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια, ενώ ο ηλεκτρονικός λογαριασμός που είχαν οικειοποιηθεί και αλλάξει τους κωδικούς επεστράφη άδειος με συνέπεια να χαθούν επαφές και πολύ χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες αφορούσαν τη μπάντα.

   Δε θέλαμε να εμπλακούμε σε αυτό τον πόλεμο λάσπης που έκαναν τότε και ξανακάνουν τώρα οι πρώην συνεργάτες μας Γιάννης Σ. και Κώστας Α. και δώσαμε τόπο στην οργή σε όσα εμετικά κατά καιρούς έγραφαν και μετα από 7(!!!) χρόνια ξαναγράφουν αυτοί και οι περσόνες τους για τον κιθαρίστα μας-ιδρυτή των Αντίδραση αλλά και την απόκρυψη του γεγονότος ότι ο Γιώργος Π. ήταν και είναι από το 1991 ο βασικός μας ντράμερ με πρώτη του συμμετοχή στο άλμπουμ "Ενάντια", αλλά ορισμένα σχόλια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο φτάνοντας και ξεπερνώντας τις ανοησίες της μεσημβρινής ζώνης της τηλεόρασης.

Έτσι λοιπόν έχουμε να δηλώσουμε ότι:
   ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ/STRESS - Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΗΤΗ/Θ.ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ).

   ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ COVER BAND ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ COVER BANDS.

   ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Υ.Γ.: ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΜΑΣ, ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ - ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ SITE ΜΑΣ www.antidrasi.com και www.myspace.com/antidrasiband.

Υ.Γ.2:ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΑ ΣΠΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ, ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ LIVE ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ.

Υ.Γ.3: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΕΞΩΔΙΚΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.

   ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΩΝ, ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ MIAΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΥ, Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΝΙΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.

   ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΧΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Υ.Γ.4: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΣ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ.

Υ.Γ.5: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ.

Υ.Γ.6: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ", ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Υ.Γ.7: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


33664 129519253767078 100001270130659 190079 369916 n   Στον τελευταίο σας δίσκο υπάρχει στιχουργική και αναφορά σε εξαιρετικής σημασίας γεγονότα (δολοφονία Γρηγορόπουλου, μεγάλες φωτιές σε Πελοπόννησο - Εύβοια), που όμως φαντάζουν  κάπως «παλιά», δεδομένων των εξελίξεων που έχουν υπάρξει από τότε. Γιατί συνέβη αυτό;
   Η αλήθεια είναι ότι ο δίσκος έπρεπε να έχει βγει απ’το 2010. Οι ηχογραφήσεις είχαν τελειώσει αλλά χρειαζόμασταν άλλες 2.500 ευρώ περίπου για την έκδοση του βινυλίου, οπότε λαμβάνοντας υπόψην ότι 2 από εμάς είναι άνεργοι, η έκδοση πήγε αρκετά πίσω.

   Παρόλα αυτά και με προπομπό το ότι ο Καλτεζάς δολοφονήθηκε το 1985 και τα τραγούδια (Αίμα στους δρόμους, Χοιρινό κρέας) που γράψαμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του κυκλοφόρησαν το 1989 και το 1990, δε νομίζω πως έχει και τόσο μεγάλη σημασία το πότε βγαίνει προς τα έξω ένα τραγούδι για κάποιο γεγονός του παρελθόντος, αλλά το αν με αυτό σου το τραγούδι τιμάς τα γεγονότα και δε γίνεσαι γραφικός.

   Να διευκρινίσουμε πως το συγκεκριμένο τραγούδι ΔΕ μιλάει για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά από αυτή, γι’αυτό και ο τίτλος «Μέρες Δεκέμβρη - Μέρες χαράς».

asssss   Θα ήταν ποτέ δυνατόν να μιλάμε για την εν ψυχρώ δολοφονία από πρόθεση ενός 15χρονου παιδιού στο συγκεκριμένο τραγούδι και να βάζαμε τέτοιο τίτλο;

   Τις παλιές καλές ημέρες, πώς ήτανε αλήθεια το κλίμα εντός του συγκροτήματος και ανάμεσα στα μέλη;
   Αν μπορείς να αναδιατυπώσεις την ερώτηση σου θα μπορoύσα να απαντήσω. Λέγοντας τις «παλιές καλές ημέρες» σαφέστατα αυτός που το διαβάζει σχηματίζει την εντύπωση ότι οι μέρες που διανύουμε σα μπάντα είναι χάλια.

"Αν κάποιος θεωρεί ότι το να γράφεις ανώνυμα σχόλια σε βιντεάκια στο διαδύκτιο με μπινελίκια είναι κατόρθωμα, τότε ας το κάνει. Για να αντιστρέψω την ερώτηση, αν κάποιοι έβγαιναν και έλεγαν για εσένα ότι είσαι τρελός, απατεώνας, δε μπορείς να βγάλεις γκόμενα(!!!) κλπ θα έβγαινες να διαψεύδεις συνεχώς ότι δεν είσαι;"

   Ποιοι είναι σήμερα οι Αντίδραση, τι σχέδια υπάρχουν, πώς μπορεί να αποκτήσει κάποιος το υλικό σας και έχετε κλείσει ζωντανές εμφανίσεις;
   Τη μπάντα αυτή τη στιγμή πλαισιώνουμε εγώ και ο Γιώργος (ντράμερ μας από το 1991), μαζί με τον Γιώργο Ironbeast στη φωνή και το Μάκη στο μπάσο.

   Στα άμεσα σχέδια μας είναι να παίξουμε όπου υπάρχει δυνατότητα στην Ελλάδα καθώς και μια δεύτερη περιοδεία στο εξωτερικό. Το υλικό μας μπορείτε να το αποκτήσετε είτε μέσω mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε επικοινωνώντας μέσω των επίσημων ιστοσελίδων μας www.myspace.com/antidrasiband ή www.antidrasi.com είτε (φυσικά) κατεβάζοντας το δωρεάν απ’τα προηγούμενα site.

antidrasi 4   Αληθεύει ότι δεν κάνετε συναυλίες γιατί υπάρχει ανησυχία από τους διοργανωτές για επεισόδια ;
  Όχι, καμία σχέση, αυτό ισχύει μόνο για τη Θεσ/κη όπου έχουμε μια δυσκολία να κλείσουμε συναυλίες, μιας και οι μαγαζάτορες - όχι οι διοργανωτές - αρνούνται να παίξουμε στο χώρο τους, γιατί έμαθαν ότι στο τέλος του προγράμματός μας φωνάζουμε «Αλάχου Ακμπάρ» και πατάμε το κουμπί αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και ανατιναζόμαστε.

   Θα θέλαμε να τους εξηγήσουμε ότι άδικα φοβούνται, μιας και η έκρηξη είναι ελεγχόμενη και οι καταστροφές είναι μηδαμινές (κανά καλώδιο το πολύ ή τίποτα επιφανειακοί λεκέδες από τα αίματα) και τις καλύπτουμε με δικά μας έξοδα, αφού 3 μέρες μετά λαμβάνει χώρα “η ανάσταση των 4ων”, όπως έχει χαρακτηριστεί και επίσημα από σεχταριστικούς ισλαμικούς κύκλους.

   Αν θέλουν και γραπτές συστάσεις,μπορούν να πάρουν από τους χώρους που μας έχουν φιλοξενήσει και θα μας φιλοξενήσουν μελλοντικά, την Κρήτη, την Αθήνα, την Σπάρτη, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τις Σέρρες, την Κέρκυρα, τη Δράμα καθώς και από την Ιταλία και Γερμανία όπου έχουμε εμφανιστεί.

Μίλτος Λυμπιτσούνης

back-inside
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις