Άρθρα Μουσικής

Μyles Kennedy's Apocalyptic Βooks

 

myleskennedy2

   myleskennedy4Εάν ρίξετε μια ματιά στους στίχους του Myles Kennedy, θα δείτε αμέσως πόσο ‘ισχυρός’ στιχουργός είναι. Εκτός του ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες φωνές της ροκ μουσικής, ο frontman των Alter Bridge και ο άνθρωπος πίσω από το μικρόφωνο του Slash, γράφει για πραγματικά ζωντανές και σαγηνευτικές ιστορίες μέσα στα τραγούδια του. Όποιος ακούσει το «Blackbird» ή το «Words Darker Than Their Wings» θα καταλάβει αμέσως περί τίνος πρόκειται. Ο Kennedy δεν βασίζεται σε κάτι, απλώς δημιουργεί συναισθηματικές εντάσεις και τοπία που αμέσως σε καθηλώνουν. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Kennedy είναι αρκετά πολυμαθής. Στην αποκλειστική συνέντευξη με τον συντάκτη του ARTISTdirect.com ο Kennedy μοιράζεται τη λίστα με τα αγαπημένα του βιβλία.

   «Θα ήθελα να πω ότι το «Effortless Mastery» είναι ένα από τα βιβλία που διαβάζω αυτή τη στιγμή. Έχει γίνει κάτι σαν τη ‘μουσική’ βίβλο μου, και δεν μπορώ παρά να συστήσω το συγκεκριμένο βιβλίο εάν είστε μουσικός μικρός ή μεγάλος. Ο συγγραφέας του βιβλίου ονομάζεται Kenny Warner και είναι πιανίστας της τζαζ μουσικής κατά βάση. Το έγραψε τη δεκαετία του ’90 και κάποιος μου το πρότεινε μερικά χρόνια πριν, μάλιστα είμαι έτοιμος να δώσω ένα αντίγραφο και στον Slash. Περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παίξει κάποιος μουσική, πώς να σκεφτεί μουσικά, και πώς να αφαιρέσει το ‘εγώ’ του από τη μουσική. Πιστεύω πως θα το ξαναδιαβάσω αρκετές φορές το βιβλίο αυτό με το πέρασμα των χρόνων.

myleskennedy5   Ένα άλλο βιβλίο που αγαπώ είναι το «A Prayer for Owen Meany» από τον John Irving. Καθ’ότι είναι απίστευτος αφηγητής, στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα ματιά προς την πίστη και παράλληλα το κάνει να είναι αστείο και συγκινητικό. Η αναδίπλωση των χαρακτήρων είναι φοβερή και σε σχέση με την σχετική ταινία που είχε γυριστεί, είναι πάντα πολύ πιο δύσκολο να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τον τρόπο με τον οποίο το κεφάλι οραματίζεται διάφορες σκηνές.

   Όσον αφορά το τρίτο αγαπημένο βιβλίο, μπορώ να πω ότι είναι το «The Prophet» του Kahlil Gibran. Ο πατριός μου με ώθησε να το διαβάσω πριν από αρκετά χρόνια, και υπάρχουν όντως πολύ ωραία πράγματα εκεί μέσα. Νομίζω πως πρέπει να του ξαναρίξω μια ματιά. Φέτος, θα συνεχίσω να γράφω, όπως προσπαθώ πάντα να κάνω, αλλά πήρα την απόφαση να γυρίσω ξανά στο διάβασμα των αγαπημένων μου βιβλίων.»

Mετάφραση : Νόπη Αγγέλου
 
myleskennedy3
Joomla Social by OrdaSoft!