= Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βιολέτα Ίκαρη - Βράδυ Σαββάτου
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βιολέτα Ίκαρη - Βράδυ Σαββάτου

 
Τελεία και παύλα… Βασίλη, είσαι Άνοδος!

   Δυο Σαββατόβραδα έχουν απομείνει για να νοιώσετε πάλι έφηβοι. Καλά, εσείς οι μικρότεροι Παπακωνσταντινικοί, απλά θα έχετε για την προσωπική σας συλλογή μια ακόμα ανάμνηση από τον αιώνια έφηβο Βασίλη. Στο Άνοδος Live Stage, ο Βασίλης μας, παρέα με τη Βιολέτα Ίκαρη, έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα και τις καταβολές. Μαζί τους οι συνήθεις ύποπτοι. Αντρέας Αποστόλου στα πλήκτρα, Βαγγέλης Πατεράκης στο μπάσο, Γιάννης Αυγέρης στις κιθάρες αλλά και τα «βαθιά» φωνητικά, Στέφανος Δημητρίου στα τύμπανα, Μαίρη Μπρόζη στο βιολί αλλά και στο κέντημα φωνής. Ναι, το κορίτσι είναι μεγάλο αηδόνι. Ο Απόστολος Μόσιος στις κιθάρες, στο μπάσο αλλά και στο τραγούδι. Για τη λαϊκή ώρα ο Χρήστος Σκόνδρας πλανεύει με τα πενιές του μπουζουκιού του.
 
zoume1989
   Η έναρξη στις έντεκα και κάτι ξεκινά με τραγούδια από τη Μαίρη και τον Απόστολο. Πολύ όμορφες φωνές σε τραγούδια που έχουν τη δύναμη να σε ταξιδέψουν. Η αναμονή χτυπά κόκκινο και θεριεύει όταν βγαίνει στη σκηνή ο Βασίλης μας. Η γνώριμη εισαγωγή του «Χαιρετίσματα» πυροδοτεί την έκρηξη αδρεναλίνης. Περνούν από μπροστά μας όλα εκείνα τα τραγούδια που αγαπάμε μέχρι θανάτου και οι θερμότεροι από εμάς αναζητούν μια γωνιά να σηκωθούν και να τηρήσουν με ροκ ευλάβεια όλα όσα κάνουμε στις συναυλίες του. Μια ομάδα από σκληροπυρηνικούς Παπακωνσταντινικούς ανάβει…

   Τώρα ξέρω πως βρίσκομαι στο σωστό τόπο και χρόνο! Τα συνθήματα παίρνουν φωτιά. Ο Βασίλης τα δέχεται με χιούμορ. Μήπως να το σκεφτόταν να κάνει μια βραδιά με τη φωνή του, μία κιθάρα και ιστορίες από το παρελθόν; Η παρέα στο Άνοδος Live Stage ενώνεται. Χρειάζεται να σας πω τα συνθήματα; Όλοι τα γνωρίζετε. Αν όχι… Κρίμα! Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει μεγαλώσει γενιές εφήβων και θα συνεχίσει να το κάνει. Είναι ο δικός μας ροκάς, ο άνθρωπος που δεν ξεχνάμε ποτέ αλλά και το αγκυροβόλι μας μέσα σε μια κοινωνία που οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Φτάνει όμως με το μελόδραμα. Το Σάββατο που μας πέρασε η μουσική είχε την τιμητική της.
 
zoume1990

   Μετά από περίπου μια ώρα και κάτι, ο Βασίλης δίνει τη σκυτάλη στη Βιολέττα, που εγώ άκουγα για πρώτη φορά. Έχει εξαιρετική φωνή και το πρώτο της άλμπουμ έχει κάτι να πει. Γλυκά τραγούδια με μια αφηρημένη νοσταλγία, σημεία άλλων καιρών. Το δεύτερο μέρος της «εισβολής» του Βασίλη ήταν η ρομαντζάδα, ο καημός, το μπλούζ που δεν προλάβαμε ποτέ να χορέψουμε ή τα λόγια που ποτέ δεν είπαμε. Σάρωσε τις αισθήσεις και τα συναισθήματά μας. Μέλωσε τις καρδιές μας.  

   Το τρίτο μέρος ήταν η λαϊκή ώρα, αλλά όχι με την ιδέα που έχετε στο μυαλό σας. Βιολέττα και Βασίλης τραγούδησαν παλιά και αθάνατα τραγούδια, γεφύρια που ενώνουν το χάσμα των γενεών και φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους. Τραγούδια που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται ακόμα. Σημάδια ανεξίτηλα στις ψυχές όλων μας. Τραγούδια που άκουγαν οι παππούδες και οι γονείς μας και μας μεταφέρθηκαν στο μυαλό από την κούνια. Κάποια στιγμή, είχε περάσει την τρίτη ώρα της Κυριακής το ρολόι, το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι Τιτάνες έλαβε τέλος και ο γυρισμός έγινε μια διαδρομή μέσα από τα ανοικτά σοκάκια της ψυχής.

   Πάντα είναι εμπειρία ζωής να βλέπεις τον Βασίλη, αλλά φέτος, με το πρόγραμμα που έχει στηθεί στο Άνοδος, η εμπειρία έγινε πιο δυνατή καθώς μοιάζει σαν μια αναδρομή πίσω στο χρόνο της μουσικής. Πίσω σε εκείνες τις μέρες της απλότητας αλλά και της συντροφικότητας. Πίσω σε μια εποχή που παρά τις αντιξοότητες της ζωής οι άνθρωποι ήταν αληθινοί, ζεστοί και προσιτοί. Οι αυλές ορθάνοικτες, οι πόρτες ξεκλείδωτες και η γειτονιά μια μεγάλη παρέα που τα βράδια μαζευόταν σαν μια οικογένεια.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
zoume1988
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
"Βράδυ Σαββάτου"
με τη Βιολέτα Ίκαρη
Anodos Live Stage
έως 28 Δεκεμβρίου 2019

Συντελεστές:
Πιάνο / keyboards: Αντρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Βιολί / τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Ηλεκτική Κιθάρα: Γιάννης Αυγέρης
Ακουστική κιθάρα / Μπάσο / τραγούδι: Απόστολος Μόσιος
Μπουζούκι: Χρήστος Σκόνδρας
 
zoume1991
Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Μπίτος, Λυσιέν Κλίμης
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας
Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Γραφιστική επιμέλεια: Μάνος Σαλούστρος

Τηλ κρατήσεων: 210 34 68 100
Joomla Social by OrdaSoft!