Άρθρα Μουσικής

loogoo

Ushala - 'Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος

 
   To συγκρότημα μας στέλνει το πρώτο δείγμα δουλειά του από τα Ιωάννινα, τον τόπο κατοικίας του, το ορμητήριό του. Τα παιδιά θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους στο τέλος του 2020 και εμείς ακούμε δύο τραγούδια από αυτή τη δουλειά, η οποία διαθέτει διάφορα στοιχεία.
 
ushala2018
 
   Το πρώτο κομμάτι, “Act I – The Strange Tree”, είναι ένα Progressive χάσιμο, έτσι όπως το μαθαίναμε από τα άλμπουμ των τελών της δεκαετίας του ’60. Μουσικές που τραβούσαν σε μήκος, με πολύ λίγους στίχους στη ροή, με διάφορα θέματα που έκαναν με την ησυχία τους τον κύκλο τους και έβριθαν μελωδιών αλλά και «άναρθρων» διελεύσεων. Η κιθάρα είναι καθαρή στην αρχή και αγριεύει πιο μετά. Τα τύμπανα οδηγούν με άνεση. Η φωνή είναι αφηγηματική. Ίσως τα παιδιά να απολαμβάνουν ένα τεράστιο φάσμα από μπάντες, από τους Pink Floyd μέχρι τους Leprous και από τους Spock’s Beard μέχρι τους Riverside.
 
 
   Το “Dromoi”, το δεύτερο μέρος του μπουκέτου, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Με έντονο το φολκλορικό στοιχείο. Εκτελεσμένο σε πέντε χρόνους, με ένα ιντερμέδιο που παρατείνει για δύο όγδοα ακόμα το θέμα και κάνει το κομμάτι επίσης Prog, η μπάντα περνάει από ένα Folk Prog υβρίδιο σε ένα επίσης landscape μοτίβο, το οποίο ιντριγκάρει με τη σκοτεινιά του, αλλά και με τη δομή του. «Φωνές γυμνώνουν πάλι το μυαλό μου»… Είναι μία τρεχάτη παράμετρος, η οποία οδηγεί σε ένα ξέσπασμα πολύ ταιριαστό. Ακόμα και με το supeRock φλερτάρει και καταφέρνει να εντυπωσιάσει.
 
   Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτή η δουλειά. Αν είναι στο σύνολό της τόσο πολυεπίπεδη, νομίζω ότι θα μας γεμίσουν χαμόγελα τα παιδιά. Ευχόμαστε τα καλύτερα και περιμένουμε το άλμπουμ τους.
 
Κώστας Κούλης
 
ushala2019
 
https://ushala.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/watch?v=1obivVLV2os&list=PLebXouNxZUrIERluAeMJ3iUe1vDzGIU9
 
Γιώργος Παπαθανασίου : Μπάσο , Φωνητικά
Κώστας Κωσταδήμας: Κιθάρες
Κώστας Δημητρίου: Τύμπανα
 
ushala2050
 

Άρθρα Μουσικής