= Todd Brings Rock N' Roll To The World
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Todd Brings Rock N' Roll To The World

392529 10151824909090508 1907385615 n
   297042 10150842313210508 636432585 nΥπάρχουν φορές, που η αφάνεια από την πλήρη δημοσιότητα (που για ορισμένους μεταφράζεται και ως επιτυχία) απέχει μερικά χιλιοστά ... μία λεπτομέρεια ίσως είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη διαφορά! Λίγη τύχη; Η μαγική στιγμή; Το σωστό timing; Η υπομονή και επιμονή ετών, που επιτέλους επιβραβεύονται; ... μάλλον κάτι από όλα αυτά! Ίσως όμως και τίποτα από τα παραπάνω.

   «Ήρθα μόνο και μόνο επειδή ο Brent Fitz (τύμπανα) με πρότεινε. Αρχικά η φάση ήταν απλά «ενδιαφέρεσαι να έρθεις και να τζαμάρεις λίγο με τον Slash;», οπότε δεν μου είχε τεθεί το θέμα ως audition ή κάτι τέτοιο. Πολύ περισσότερο ήταν σαν «θα έρθουν ορισμένοι τύποι, οπότε καλά θα ήταν να περάσεις κι εσύ, να δείξεις τη δική σου οπτική (μουσική) γωνία». Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Βρήκα την ιδέα μια χαρά βασικά. Θα πάω να παίξω με τον Slash και στη συνέχεια θα επιστρέψω στην κανονική μου ζωή». Κάπως έτσι άρχισε η περιπέτεια του Todd Kerns.

   Ο ψηλός Καναδός μουσικός, γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου του 1969 σε μια κωμόπολη της βόρειας αυτής χώρας, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ως επαγγελματίας μουσικός, σχετικά στην «αφάνεια». Ναι, είχε δημιουργήσει με τον αδελφό του τη μπάντα Age Of Electric, με την οποία κυκλοφόρησαν ορισμένα (και αξιόλογα) άλμπουμς, είχανε σχετική (μικρή) επιτυχία στην πατρίδα τους, δισκογραφούσαν για πολυεθνική – κατά τις καλές ημέρες ακόμη της μουσικής βιομηχανίας, μέχρι εκεί όμως. Οι περισσότεροι ουδέποτε είχανε ακούσει το όνομά του πριν και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ακόμη και ο ίδιος ο Slash δήλωνε πρόσφατα, «τυγχάνει να γνωρίζω σχεδόν κάθε μουσικό της σκηνής του Los Angeles, κι όχι μόνο. Ειδικά όσους σχετίζονται με το ροκ τους ξέρω όλους – και το ιστορικό τους. Όταν ο Brent μου ανέφερε τον Todd Kerns, οφείλω να ομολογήσω πως δεν τον είχα ξανακούσει. Έμενε και έπαιζε κατά βάση στο Las Vegas βέβαια. Ο Brent μου μίλησε με ενθουσιώδη λόγια γι’αυτόν, οπότε εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και έδωσα το πράσινο φως στον Brent να τον καλέσει να παίξουμε».

   319215 10150880855775508 1224006595 n«Τα πράγματα είναι απλά ... αυτή η θέση μου πήρε 20 χρόνια σκληρής δουλειάς για να την αποκτήσω», τάδε έφη Brent Fitz (τύμπανα) και παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο την σκληρή πραγματικότητα. Τίποτα δε συμβαίνει όμως τυχαία. «Τα τελευταία χρόνια έμενα στο Las Vegas και κάποια στιγμή βρέθηκα για δουλειά στο Los Angeles. Εκεί δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από έναν γνωστό, ο οποίος με ενημέρωσε πως ο Slash έψαχνε για νέους μουσικούς για τη μπάντα του. Το πρόβλημά μου ήταν πως ο Slash ειδικά δε με γνώριζε εμένα». Για να έρθει ο σγουρομάλλης κιθαρίστας και να δηλώσει στο περιοδικό Classic Rock, «έτυχε αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους άτομα, να μου προτείνουν τον ντράμερ Brent Fitz. Η πλάκα είναι ότι κανείς τους δεν γνωριζόταν από πριν με τον άλλον, οπότε σκέφτηκα να τον δοκιμάσω, από τη στιγμή κιόλας που ενημερώθηκα πως έπαιζε με τον Alice Cooper κατά το παρελθόν». Kάπως έτσι λοιπόν μπήκε το νερό στο αυλάκι και δημιουργήθηκαν (σχετικά εύκολα; σίγουρα όμως τυχαία) οι The Conspirators.

   Ο Todd Kerns θυμάται, «ήμουνα στο Las Vegas όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα. Ήρθα στο Los Angeles μαζί με τον πατέρα μου, ο οποίος όλως τυχαίως αντάλλαζε χειραψία με τον Slash στο στούντιο πριν καν προλάβω εγώ. Μπήκα μέσα και ξεκινήσαμε απευθείας με το “Nightrain”, οπότε λίγο πολύ αυτό ήταν όλο. Το επόμενο πράγμα που γνωρίζω είναι πως ο Slash είχε tweet-άρει ότι αποτέλω μέλος της μπάντας του, πριν το ενημερωθώ εγώ ή πριν προλάβω καν να βγω από το στούντιο. Οπότε το τηλέφωνό μου αρχίζει να χτυπάει σαν τρελό και εγώ είμαι σε φάση «τι;;;;». Δεν είχα ιδέα»! Δεν πρόκειται όμως για κάποιον τυχαίο μουσικό, αφού «μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να παίξω σε κιθάρα και μπάσο ή να τραγουδήσω ολόκληρο το “Appetite For Destruction”. Γνωρίζω απέξω κι ανακατωτά κάθε νότα του, κάθε σημείο του. Ζω και αναπνέω βασικά γι’ αυτό το άλμπουμ. Όχι απλά έχει στιγματίσει ολόκληρη τη ζωή μου, αλλά κάτι περισσότερο». Αυτός είναι ο Todd Kerns, ένα rock n’ roll φυτό, όπως αρέσκεται ο ίδιος να χαρακτηρίζει τον εαυτό του. Οπαδός των The Ramones, των KISS, του Alice Cooper και των Guns N’ Roses φυσικά!
   481243 10151842088180508 722658934 n«Όταν ο Slash ξεκινάει να παίζει το “Sweet Child O’Mine”, τότε γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι παρών τη στιγμή που γράφεται ιστορία. Για εμένα είναι όπως όταν ο Jimmy Page παίζει το τελευταίο σόλο του “Stairway Το Heaven”, κάτι που αντιμετωπίζω γενικά πολύ σοβαρά, αλλά μου δίνει ευχαρίστηση. Είμαι οπαδός! Τρέφω τεράστιο σεβασμό γι’αυτά τα ονόματα. Οι Guns N’ Roses αποτελούν μέρος του DNA μου. Δεν είναι κάτι που αισθάνθηκα, πως έπρεπε να μελετήσω ή να μάθω. Όταν πήρα τη θέση, έλαβα την επιβεβαίωση το προηγούμενο βράδυ. Δεν έκατσα να ακούσω καθόλου Guns N’ Roses. Εμφανίστηκα την επόμενη ημέρα να παίξω με τους υπόλοιπους και ... απλά έπαιξα. Κάθε ροκάς που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να γνωρίζει το “Appetite For Destruction”, το ρεπερτόριο των AC/DC ή των Aerosmith. Πρέπει να έχει ολόκληρο τον κατάλογο στο πίσω μέρος του μυαλού του συνέχεια».

   Μετά τη διάλυση των Age Of Electric, στους οποίους μπάσο έπαιζε ο αδελφός του, John, δημιούργησαν με τον μικρότερο αδελφό τους, Ryan, και τον ντράμερ Scott MacCargar τους Static In Stereo, των οποίων το ομότιτλο άλμπουμ έτυχε σεβαστής αποδοχής στον Καναδά και ήτανε υποψήφιο για βραβείο Juno (Βest New Group). Το 2004 περίπου ο Todd Kerns κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του CD, “Go Time”, ένα tribute κατά κάποιον τρόπο στις μπάντες με τις οποίες μεγάλωσε και αγαπούσε – MC5, Τ Rex, David Bowie, Black Flag, The Ramones, Motley Crue κλπ. Κοινό σημείο του με τον Myles Kennedy, το γεγονός πως και ο τελευταίος ξεκίνησε από τους The Mayfield Four, μία μπάντα η οποία παρότι βρισκόταν υπό τη στέγη πολυεθνικής και ξόδεψε πολύτιμο χρόνο στο δρόμο περιοδεύοντας και προωθώντας τη μουσική της, ουδέποτε κατάφερε να κάνει το λεγόμενο «μπαμ» και ο διάσημος – πλέον – τραγουδιστής ήτανε στην αφάνεια, μέχρι το σημείο κατά το οποίο δημιουργήθηκαν οι Alter Bridge από τα 3 πρώην μέλη των Creed και του έδωσαν τη μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί στο ευρύ κοινό.

   251848 457491384270619 1520746067 nΥπάρχει ωστόσο ακόμη ένα κοινό σημείο στην πορεία των Todd Kerns & Myles Kennedy. Ο πρώτος ήταν βασικά τραγουδιστής και μετά κιθαρίστας ... κι όμως έγινε γνωστός ως μπασίστας στη μπάντα του Slash. Ο δεύτερος ήταν βασικά κιθαρίστας, δάσκαλος κιθάρας και μετά συνθέτης ... έγινε διάσημος και οργώνει τον πλανήτη όμως ως τραγουδιστής και έφτασε στο σημείο να τζαμάρει με τα μέλη των Led Zeppelin, θεωρούμενος ως ο «εκλεκτός» να κρατάει το μικρόφωνο σε περίπτωση reunion και που ο Robert Plant δεν θα ήταν σύμφωνος!!! «Θυμάσαι τον στίχο “it’s never too late to work nine to five” από το “God Gave Rock N’ Roll To You” των KISS; Τον έχω πάντα κατά νου! Είναι αληθής! Κάθε στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο, επειδή άλλαξε η τύχη, μπορεί να βρεθείς να πουλάς χάμπουργκερς κάπου. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ και να βιώσω τις συγκεκριμένες εμπειρίες στον απόλυτο βαθμό, διότι δε γνωρίζω πού μπορεί να βρίσκομαι του χρόνου, εάν θα είμαι νεκρός ή αρκετά τυχερός να παίζω μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στα μεγαλύτερα φεστιβάλς της Ευρώπης. Μιλάμε για πράγματα που ειλικρινά ποτέ δεν περίμενα να καταφέρω στη ζωή μου», δηλώνει ο Todd Kerns στο αγγλικό περιοδικό Classic Rock και αποδεικνύεται ιδιαίτερα προσγειωμένος.
249256 10150740927395508 6210842 n
   425012 395976023795438 898036959 nΤο 2007 ο δρόμος αναζήτησης δουλειάς και ευκαιριών τον έφερε στο καταφύγιο πολλών ροκ μουσικών (βλέπε Vince Neil, Jizzy Pearl ανάμεσα σε δεκάδες άλλους) τα τελευταία χρόνια ... το αμαρτωλό Las Vegas. Παρέα με τον Brent Muscat, πρώην κιθαρίστα των Faster Pussycat & Adler’s Appetite, δημιούργησε τη μπάντα Sin City Sinners και κυκλοφόρησε το 2010 το “Exile On Fremont Street”, στο οποίο κάποιος θα ακούσει αρκετές συνθέσεις από το “Go Time”, επανεκτελεσμένες και με πιο street hard rock ύφος, ένα ΕΡ (“Broken Records”) καθώς και ένα εντελώς παλαβό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ πέρυσι το χειμώνα. Η ζωή του κύλησε του κάπως έτσι μέχρι και την άνοιξη του 2010, οπότε και δέχτηκε την πρόταση να γίνει μέλος της μπάντας που δημιουργούσε ο Slash προκειμένου να περιοδεύσει. «Αισθάνομαι, πως ο κάθε μουσικός στο σχήμα μου παίζει το δικό του σπουδαίο ρόλο. Ο Todd Kerns μου θυμίζει σε πάρα πολλά τον Duff McKagan και όπως όλοι γνωρίζουν, ο Duff McKagan είναι ίσως ο μόνος μπασίστας στον κόσμο, με τον οποίο λατρεύω να παίζω. Ο Duff ήταν κιθαρίστας και για τους Guns N’ Roses έγινε μπασίστας ... το ίδιο ισχύει και για τον Todd. Και οι δυο τους τραγουδάνε υπέροχα και στην ουσία, ναι είναι τραγουδιστές. Τι να προσθέσω για την σκηνική τους παρουσία; Χαχαχαχαχα, η εικόνα μιλάει κάθε βράδυ από μόνη της», δήλωνε πολύ πρόσφατα ο πρώην κιθαρίστας των Guns N’ Roses, ο οποίος ξεκαθάρισε το γεγονός πως μέσα στις άμεσες επιθυμίες του είναι η ηχογράφηση τουλάχιστον ενός ακόμη άλμπουμ με τον Myles Kennedy και τους The Conspirators. Για ποιο λόγο; Διότι η όλη φάση λειτουργεί περίφημα. «Η μουσική είναι ένα πολύ μυστήριο πράγμα. Υπάρχουν άτομα με τα οποία συνδέεσαι με τη μία πνευματικά ... και άλλα με τα οποία παίζεις, είναι όλα ωραία και καλά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πηγαίνει παραπέρα! Ωστόσο με αυτά τα παιδιά, με τον Myles και τον Brent, ανεβήκαμε ένα βράδυ στη σκηνή, αισθανθήκαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο ως μπάντα και ξεκινήσαμε να περιοδεύουμε πριν καν προλάβουμε να αντιληφθούμε τι γίνεται. Γίναμε από το πρώτο λεπτό ένα, μία ομάδα, ενωμένη και συμπαγής! Θεωρώ ότι μοιάζαμε κιόλας σαν μπάντα, παρά σαν 5 διαφορετικοί μουσικοί, οι οποίοι μαζεύτηκαν για να αποδώσουν ορισμένα κομμάτια. Ούτε καν δείχναμε ως «ο Slash και άλλοι 4 τύποι». Ο Slash φυσικά και πάντα θα ξεχωρίζει, διότι είναι ο Slash, ωστόσο δείχναμε και είμαστε πραγματική μπάντα», τονίζει ο Todd Kerns βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και διαλύοντας οποιεσδήποτε αμφιβολίες μπορεί να υπήρχαν για την επιλογή του Slash, κι όχι μόνο, να βαφτίσει το σχήμα.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό και των δύο. Σίγουρα εγώ διευθύνω και κατευθύνω την όλη φάση, εγώ δημιούργησα το σχήμα, αλλά πρόκειται για μια ισότιμη συνεργασία με τους υπόλοιπους μουσικούς. Δημιουργική συνεργασία. Ξεκινάω εγώ με τη μουσική, στη συνέχεια τη δουλεύω με τον Myles και μετά την περνάμε στα υπόλοιπα παιδιά, οι οποίοι παίζουν ότι επιθυμούν και θεωρούν σωστό. Είναι σπουδαίοι μουσικοί, έμπειροι, και τους εμπιστευόμαστε στον απόλυτο βαθμό. Πρόκειται με λίγα λόγια για μία κανονική μπάντα στον τρόπο λειτουργίας και σύνθεσης. Αυτός είναι κι ο λόγος, που ήθελε οπωσδήποτε να την ονομάσω. Slash & Myles Kennedy ήταν πέρυσι και πρόπερσι. Για το "Apocalyptic Love" ωστόσο αυτό όφειλε να αλλάξει, αφού το rhythm section, οι Todd Kerns & Brent Fitz, είναι εξίσου υπεύθυνοι για το τελικό αποτέλεσμα. 
Slash
Mίλτος Λυμπιτσούνης
8071 10151913562215508 12813454 n
535184 10151733830510508 1405399978 n
Joomla Social by OrdaSoft!