= The 12 days of Disney
Άρθρα Μουσικής

loogoo

The 12 days of Disney

 
   To 1980 η Disneyland Records (μετέπειτα Walt Disney Records), δηλαδή η Disney, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τίτλο “Disney's Christmas All - Time Favorites”. Οι Αμερικανοί έχουν πάθος με τα γιορτινά τραγούδια και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Bing Crosby με το “White Christmas” έχει πουλήσει πάνω από πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, με πολλούς πανδιάσημους συναδέλφους του να ακολουθούν. Ο Μίκυ, ο Ντόναλντ, ο Γκούφυ και πολλοί από τους ήρωες του μεγαλύτερου δημιουργού κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, φιγουράρισαν σε εκείνο το δισκάκι και τραγούδησαν παρέα με τον Αμερικανό τραγουδιστή και ραδιοφωνικό παραγωγό Larry Groce – και όχι μόνο.

   “The First Noel”, “Away In A Manger”, “White Christmas” και ένα κατεβατό υπέροχα τραγούδια, αποδόθηκαν από τα αγαπημένα μας καρτούν και μερικές σπουδαίες φωνές. Στο – δικό μου αγαπημένο – “The Twelve Days Of Christmas”, τραγουδά όλη η «συμμορία», από το Μίκυ και τη Μίνι, μέχρι την Κλάραμπελ και τους δαιμόνιους Τσιπ και Ντέιλ. To άλμπουμ αυτό είχε τρεις ακόμα συνέχειες και έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ.
 
disney2080

   Νομίζω ότι η πρώτη φορά που το άκουσα ήταν το 1982, λίγο πριν πάω στο γυμνάσιο. Το έχω ξαναγράψει ότι σιχαινόμουν τη μουσική σε εκείνη την ηλικία και έχει καταντήσει πια κοινότυπο, μέχρι όμως το μαγικό 1984-85, το “Born In The USA” και την υπέροχη μετωπική με το Μέταλ δύο χρόνια αργότερα, αυτό το μπουκέτο τραγουδιών ήταν ό,τι είχα αγαπήσει. Και δεν ήταν καν δικό μου! Κάτι φίλοι το είχαν, δώρο από φίλους που έμεναν στην Αγγλία και όταν πρωτάκουσα, παραδόθηκα άνευ όρων. Οι σκανταλιάρικες φωνές, το υπέροχο κλίμα και οι μελωδίες που μιλούσαν απευθείας στην παιδική ψυχή, ήταν το καλύτερο φάρμακο και το καλύτερο προμόσιον για εκείνη την κασετούλα, που έπαιζε και ξανάπαιζε όταν επισκεπτόμουν το σπίτι των φίλων και μας έφτιαχνε τη μέρα ενώ προσπαθούσαμε να τελειώσουμε τα παζλ των χιλίων τόσων κομματιών μέσα σε ένα απόγευμα…

   Στην ταινία “Rocky IV”, σε μία σκηνή που ο πυγμάχος της καρδιάς μας βρίσκεται στην παγωμένη Ρωσία (καλά, στη Βοστώνη παίζει να έκανε πιο πολύ κρύο), λίγο πριν το «λόγο» του Ντιουκ, ακούμε λίγο από το “The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late)”, το οποίο τραγουδούν οι Chip 'n' Dale, παρέα με τον Donald Duck. Παντού η Disney, συνυφασμένη με τα παιδιά όλων των ηλικιών.
 

   Κάθε Χριστούγεννα θυμάμαι αυτή την όμορφη συλλογή. Τραγούδια κλασσικά, τραγούδια πρωτότυπα, διάφορες φωνούλες και η πιο γιορτινή ατμόσφαιρα. Και τα παιδικά αυτιά ή τα όχι και τόσο παιδικά, θα εντρυφήσουν εκεί. Μπορεί να έχουμε ο καθένας και η καθεμιά μας τις ανηφοριές μας, μπορεί να υπάρχουν διάφορα θέματα να αντιμετωπίσουμε, τα περισσότερα μόνοι μας δυστυχώς, είναι όμως μια καλή τονωτική ένεση αυτή η μουσική. Κι ας είναι τα τραγούδια σε άλλη γλώσσα. Κι ας απέχουν από την κουλτούρα μας. Και ας θεωρούμε πλέον ότι τα Χριστούγεννα είναι απλά «μια αργία». Στο μυαλό μας είναι όλα. Βάλτε να παίξει αυτό το άλμπουμ. Είναι πανεύκολο να το βρείτε στο διαδίκτυο. Βρείτε το, πατήστε το κουμπάκι και αφήστε τη μαγεία να σας αγγίξει. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!

Κώστας Κούλης
 
The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late) - Chip 'n' Dale & Donald Duck
Joy to the World - Larry Groce
The Twelve Days of Christmas - Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy, Minnie Mouse, Chip 'n' Dale, Clarabelle Cow & Larry Groce
White Christmas - Larry Groce & Children's Chorus
Frosty The Snow Man - Larry Groce
I Wish It Could Be Christmas All Year Long - Willio & Phillio (in a voice similar to Micky Dolenz of the Monkees)
Away In A Manger - Larry Groce
Here Comes Santa Claus - Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy & Larry Groce
Jingle Bells - Children's Chorus
 

Deck the Halls - Larry Groce & Children's Chorus
Sleigh Ride - Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy & Larry Groce
Here We Come A-Caroling - Larry Groce
Do You Hear What I Hear? - Mike Sammes Singers
O Christmas Tree - Larry Groce
Santa Claus is Comin' to Town - Larry Groce
The First Noel - Molly Ringwald
Silver Bells - Larry Groce
Have Yourself a Merry Little Christmas - Larry Groce
Winter Wonderland - Larry Groce & Children's Chorus
Silent Night - Larry Groce & Children's Chorus
 
Joomla Social by OrdaSoft!