= Συνέντευξη Τύπου: Chania Rock Festival 2019
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Συνέντευξη Τύπου: Chania Rock Festival 2019

 
   Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου βρεθήκαμε στο Bock Beer Bar Restaurant και τη συνέντευξη Τύπου για το Chania Rock Festival 2019. Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 5 και 6 Ιουλίου στα Χανιά. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι DEMONS & WIZARDS, TARJA, ROTTING CHRIST, ULI JON ROTH και CARTHAGODS και έπεται συνέχεια. Ο Σάκης Φράγκος, υπεύθυνος Τύπου για το εν λόγω φεστιβάλ, έχει φροντίσει να καλέσει εκπροσώπους διαφόρων περιοδικών για το μοτίβο της διοργάνωσης, καθώς και τον ίδιο το Σάκη Τόλη των Rotting Christ. Η καλύτερη παρέα μαζεύτηκε σε ένα ζεστό και πολύ συμπαθή χώρο και η «ξενάγηση» ξεκίνησε με αναφορές στις μέχρι τώρα διοργανώσεις και τα ονόματα και τις χάρες της φετινής. Αυτό που τόνισε ο Σάκης Φράγκος ήταν ότι οι διοργανωτές, οι οποίοι είναι εκείνοι που από μόνοι τους κάνουν τα πάντα για να στηθεί το φεστιβάλ, φροντίζουν, μέσα στα όρια του δυνατού και μέχρι εκεί που τεντώνει το σχοινί, να κάνουν τη διοργάνωση όλο και πιο γνωστή, όλο και πιο μεγάλη, χρόνο με το χρόνο.
 
chania1955

   To μικρόφωνο πήρε στη συνέχεια ο Σάκης των Rotting Christ. Ο άνθρωπος που είναι πιο χαμηλών τόνων από κάθε άλλο και ο ίδιος άνθρωπος που έφερε το ελληνικό Μέταλ στις τέσσερις γωνιές το πλανήτη, μίλησε για τις πρότερες εμπειρίες του σ’ αυτό το φεστιβάλ και στο γεγονός ότι συμμετέχει και φέτος. Ο Σάκης είναι ευθύς σε όλα του, τα λέει με τ’ όνομά τους και αυτό αγαπάμε σε κείνον – πέρα από τη μουσική του φυσικά. Και το αγαπάμε πολύ.

   Μετά την παρουσίαση και κάποια στοιχεία-σημεία που θα έπρεπε να γνωρίζουμε, οι Σάκης & Σάκης στράφηκαν σε εμάς, που περιμέναμε να ρωτήσουμε κάποια πράγματα σχετικά με το φεστιβάλ, αλλά και την πλέον πρόσφατη δουλειά των Rotting Christ, το άλμπουμ “The Heretics”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου και το οποίο ήδη έχουμε ακούσει και θα το φιλοξενήσουμε πολύ σύντομα, όπως και τον ίδιο το Σάκη. Όταν ήλθε η δική μας σειρά, ρωτήσαμε το Σάκη Τόλη για το πολυεπίπεδο των δίσκων του και δη για τις πολλές γλώσσες στις οποίες αποδίδονται πλέον τα τραγούδια τους. Ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, εβραϊκά και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό… Ο Τόλης απάντησε πως έχει να κάνει με τη συνεχή αναζήτησή του σαν μουσικού. Δεν σταματά στο εύπεπτο, δεν συμβιβάζεται. Συνέχεια ψάχνει πράγματα και αυτό φαίνεται από μακριά.
 
chania1956

   Όσον αφορά τον έτερο Σάκη της παρέας, ρωτήσαμε από τη μεριά του «κακού». Εμείς οι Έλληνες είμαστε και λίγο κάφροι, κάτι που απαντάται, περισσότερο ή λιγότερο, σε όλους τους λαούς. Τι λέμε λοιπόν σε κάποιον/κάποια εδώ στη χώρα μας, που θέλει να πάει στο Wacken ή το HellFest και το σκέφτεται για τα Χανιά; Η απάντηση ήταν αποστομωτική. Πέρα από το ότι ο χώρος διοργάνωσης είναι εξαιρετικός και εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, πέρα από το ότι βλέπεις μπάντες και καλλιτέχνες που θαυμάζεις και που δεν θα δώσουν άλλο show στην Ελλάδα μας, μπορείς και να συνδυάσεις ψυχαγωγία και διακοπές. Πας σε ένα όμορφο μέρος και περνάς μερικές μέρες ξεγνοιασιάς και μάλιστα ακούγοντας μουσική που αγαπάς πολύ.

   Για το τελείωμα της βραδιάς οι δύο Σάκηδες είχαν διάφορα δωράκια για μας και κάπως έτσι ήλθε κι έκλεισε μία βραδιά που ήταν απόλυτα ευχάριστη όσο και λειτουργική. Ευχόμαστε τα καλύτερα από καρδιάς στους διοργανωτές και καλή και πολλή επιτυχία σε όσους μοχθούν για αυτή την προσπάθεια, που «απλώνεται» όλο και περισσότερο.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!