= Slash - Standing In The (Apocalyptic) Sun
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Slash - Standing In The (Apocalyptic) Sun

 
packsapocalyptic
   slashapocalypticphotoΒάζω να ακούσω τον νέο δίσκο του Slash, με ανυπομονησία. Μετά τον ξαναβάζω δεύτερη φορά. Μετά τρίτη, μετά τέταρτη, πέμπτη… Δεν θέλω να σας κουράσω. Προειδοποιώ όμως όλους τους λάτρεις του rock. Το Apocalyptic Love είναι άκρως εθιστικό! Προειδοποιώ επίσης όσους περιμένουν να ακούσουν τη συνέχεια των Guns ’n’ Roses ή κάτι αντίστοιχο με τους Velvet Revolver. Ξεχάστε το!

   Τα πάντα ρει σε αυτή τη ζωή. Ο 47χρονος πλέον Slash κινείται σε νέα μουσικά μονοπάτια, όχι τόσο γρήγορα, τσαμπουκαλίδικα και «βρώμικα» όσο ήταν νεότερος. Αλλά σίγουρα του κορυφαίου μουσικού επιπέδου. Όσο και αν η λέξη ακούγεται κλισέ, και προσωπικά την απεχθάνομαι, είναι περισσότερο ώριμος από ποτέ. Όλες οι μουσικές συνθέσεις είναι άψογες. Η παραγωγή είναι φανταστική με τον ήχο να ακούγεται αψεγάδιαστο. Τα solo του Slash είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Τα riffs του δίσκου είναι δυναμίτες. Το rhythm section δεν είναι απλώς συμπληρωματικό, αλλά παίζει σημαντικότατο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

   Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει  στον Μyles Kennedy. Ο χαρισματικός τραγουδιστής φαίνεται να γίνεται το alter ego του Slash και έχω την αίσθηση ότι αυτή η συνεργασία θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Ξέρω ότι υπάρχουν fan των Guns  που δεν τον γουστάρουν καθόλου. Θεωρώ σίγουρο ότι θα ακουστούν φωνές που θα κάνουν λόγο για «ξεπούλημα» του Slash, που μετά από τη συνεργασία με τραγουδιστές όπως ο Axl ή ο πρώην frontman των Stone Temple Pilots και  Velvet Revolver Scot Weiland επέλεξε να συνεργαστεί με τον μελωδικό και εντελώς διαφορετικό στην χροιά της φωνής του Myles. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές. Όμως δεν νομίζω ότι αυτό απασχολεί στο ελάχιστο τον Slash και την μπάντα του. Ο τραγουδιστής των Alter Bridge έχει δέσει τέλεια με τους υπόλοιπους. Η κρυστάλλινη φωνή του, του  επιτρέπει να κινείται με άνεση σε όλο το φάσμα της rock. Από το γνήσιο, ατόφιο rock ‘n ‘roll του “Hard and Fast” έως την μπαλάντα του δίσκου το “Far Away”, ο Kennedy ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία.

   Θα ήταν άδικο να προτάξω κάποια τραγούδια έναντι άλλων. Δεν υπάρχει κομμάτι που να είναι αδιάφορο ή μέτριο. Ως πρώτα μεταξύ ίσων, θα έβαζα εκτός από τα προαναφερόμενα τα “Shots Fired” (το πιο γρήγορο τραγούδι του δίσκου, θα είναι από τα πιο δυνατά στα live) “You’ re A Lie” (με πολλές εναλλαγές μελωδίας και δύναμης) “We Will Roam” (πεντάλεπτη rock ελεγεία) “Crazy Life” (κομματάρα με riff που σου καρφώνεται στο μυαλό και περιλαμβάνεται ως bonus track στο deluxe edition) και “Not For Me” (πολυεπίπεδο κομμάτι που ξεχειλίζει από συναίσθημα). Οι στίχοι του τελευταίου αντικατοπτρίζουν την διαφορά του τωρινού με τον παλιό Slash. Μακριά από καταχρήσεις και εθισμούς του παρελθόντος, δείχνει εντελώς ανανεωμένος. Ο ίδιος χαρακτήρισε την διαδικασία  ηχογράφησης του πρώτου του ομώνυμου solo δίσκου πριν από τρία χρόνια ως «καθαρτική».

   Πιστεύω ότι αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, από εδώ και πέρα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τον πιο ολοκληρωμένο Slash της ιστορίας. Οι μουσικές του δυνατότητες είναι τεράστιες, περιβάλλεται από εκπληκτικούς μουσικούς και δείχνει να απολαμβάνει κάθε λεπτό της διαδικασίας. Το “Apocalyptic Love” είναι μόνο η αρχή.

Νίκος Κασκαράς
34f92359ad586818a34a53e07dc75063
Joomla Social by OrdaSoft!