Άρθρα Μουσικής

loogoo

Skeptical Minds - Watch Your Live

Skeptical Minds
Watch Your Live – DVD
F.Y.B. Productions

   Επιτρέψτε μου να σας εισαγάγω στον κόσμο της μπάντας από το Βέλγιο… Είχα την χαρά και την τιμή να συναντήσω δύο από τα μέλη της, εδώ στην Αθήνα μας. Προηγήθηκε επικοινωνία μέσω mail και ακολούθησε μια κουβέντα τριών και βάλε ωρών. Ο Μιχάλης Στιακάκης (κιθάρες) και η Karolina Pacan (φωνή) μου εξήγησαν με περισσό πάθος τι είναι αυτοί οι Skeptical Minds, πώς παντρεύουν το Gothic με το Ροκ και την Electronica, πώς ανακατεύουν τις λούπες και την ατμόσφαιρα, πως βγάζουν τα ολοδικά τους άλμπουμ και τις ολοδικές τους δουλειές, χωρίς να γλύφουν καμία εταιρεία, χωρίς να εξαρτώνται από τις ορέξεις των οποιωνδήποτε… Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και ένα ΕΡ και έχουν παίξει με πολλά μεγάλα ονόματα. Apocalyptica, Doro, Epica, Lacuna Coil, Arch Enemy, Jon Oliva κ.α.

   Η υπόλοιπη μπάντα, ο Patrice Brugneaux στο μπάσο, ο Gabriel De Nizza στα τύμπανα και η τσελίστα Κατερίνα Παπαζογλάκη, τα παιδιά που δεν έχω γνωρίσει ακόμα αλλά ευελπιστώ, είναι οι μουσικοί που μαζί με τους προαναφερόμενους δυο, σχεδίασαν, εκτέλεσαν, έντυσαν και παρουσιάζουν το θέαμα το οποίο ακολουθεί. Μαγνητοσκοπημένο στο Βέλγιο, τη χώρα στην οποία δραστηριοποιείται το σχήμα, τον Οκτώβριο του 2010, στα πλαίσια του φεστιβάλ Metal Female Voices VIII, το DVD αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για κάποιον που δεν ξέρει για την μπάντα (κι εγώ σ’ αυτούς άνηκα ως τώρα) να μάθει και στη συνέχεια να ψάξει…
Skeptical Minds Groupe
   Οκτώ κομμάτια, εννέα κάμερες (!!!), άψογο οπτικοακουστικό show και ένα συγκρότημα που δεν γίνεται να είναι πιο προβαρισμένο. Με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια στην εμφάνιση και το ντύσιμό του, με επαγγελματικό στήσιμο, όλοι τους με ear monitor, με ύφος και ήθος, πέντε παιδιά μας δείχνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πως είναι να καταλαμβάνεις μια σκηνή. Και δεν σταματούν εκεί… Η αθεόφοβη τραγουδίστρια, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Πολωνία και με θητεία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, δεν σταματά ούτε στιγμή να τσιγκλάει το κοινό, δεν σταματά ούτε λεπτό να λέει «ευχαριστώ» και «πάμε» και «χέρια» και «τέλεια» και ό,τι θέτε! Το γενικότερο ύφος της μου θύμισε και λίγο τη Doro και εκτιμώ ότι της βγαίνει φυσικά.

   Η μπάντα αφιερώνει ένα από τα κομμάτια της (Inertia) σε έναν οπαδό της, τον Philippe από την XXL Team, ο οποίος, δυστυχώς, δεν υπάρχει πια… Στο “Broken Dolls” ανεβαίνουν στη σκηνή, μαζί τους, οι Arkancelli, τέσσερις τσελίστες από τις Βρυξέλες και για το τέλος… μια θεοπάλαβη και εκκωφαντική διασκευή στο “Ace of Spades”, o Μιχάλης είναι άρρωστος οπαδός των Motorhead!

   H ποιότητα του DVD είναι υψηλού επιπέδου, αυτό όμως που θα σας στείλει είναι το κόμικ (!!;;) που συνοδεύει… Σωστά διαβάσατε, οι Skeptical Minds προσφέρουν κάτι που το έχουμε δει μόνο από μεγάλου βεληνεκούς μπάντες… Το περιοδικό φιλοξενεί σε εικονογραφημένη ιστορία το “Broken Dolls”, την οποία ιστορία φιλοτέχνησε ο Alain Poncelet. Αξίζει να αποκτήσετε το πακετάκι αυτό και ο τρόπος είναι απλός, πάτε μέχρι το http://www.skepticalminds.com/onlinestore/store.php και πατάτε το κουμπάκι. Όσο για τα επόμενα… Τους αναμένουμε για live στη χώρα μας και μάλιστα σε λίγες μέρες, μαζί με τους Epica! Πάντα επιτυχίες, παιδιά!

Κώστας Κούλης
Skeptical Minds Watch your live DVD

Άρθρα Μουσικής