Άρθρα Μουσικής

Septicflesh: Modern Titans of tomorrow

 
   Όταν έγραφα για την παρουσίαση του “Modern Primitive”, πριν από τέσσερις μήνες περίπου, είχα αναφερθεί στο ότι «Οι Septicflesh κυκλοφορούν έναν δίσκο που δεν χαμπαριάζει από τάσεις, μόδες, επιταγές και «να ‘χαμε να λέγαμε». Είναι η καλύτερη σφαλιάρα που φάγαμε για το 2022 και μπορεί και για το 2023»…
 
septichyp2214

   Το συγκεκριμένο συγκρότημα, μαζί με τους Rotting Christ και τον Gus G., είναι οι απόλυτοι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Τους ξέρει όλος ο κόσμος, τους γνωρίζει όλος ο πλανήτης, ίσως να έχουν φίλους και οπαδούς και εκτός ηλιακού συστήματος. Οι Septicflesh δουλεύουν χωρίς σταματημό εδώ και τριάντα δύο χρόνια. Ναι μεν είχαν το διάλειμμα τους – ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε – για τέσσερα χρόνια τότε, αλλά πάλι… σάμπως με τη μουσική δεν ασχολήθηκαν τα μέλη; Εραστές της τέχνης λοιπόν και απίστευτη δίψα για παραγωγή τραγουδιών. Για απόδοσή τους στη σκηνή, για περιοδείες, για κάτι καινούργιο, κάθε φορά.

   Τους έχω δει ζωντανά. Κάθε φορά είναι καταιγιστικοί, είναι απόλυτοι επαγγελματίες και φροντίζουν να περνάνε καλά, κατά συνέπεια να περνάμε καλά και εμείς «από κάτω». Τα μεγαλεία τους στο Μεξικό τα έχετε δει. Τα πόσο καλά στέκονται στη σκηνή το γνωρίζετε καλύτερα από μένα. Αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι το πώς ακούγονται τα καινούργια τραγούδια LiVE.
Ξαναγυρίζουμε στην παρουσίαση του “Modern Primitive”. Διαβάζουμε. «Ο ορισμός της επαγγελματικής προσέγγισης της μουσικής, η ουσία της έκφρασης που εκβάλει από έναν οίστρο τόσο μακριά από την επιτήδευση». Οι Septicflesh δημιουργούν έτσι όπως μόνο εκείνοι θέλουν. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω, βγαίνει πραγματικά από μέσα. Για όλους όσους διερωτώνται λοιπόν για το πώς θα ακούγονται τα καινούργια κομμάτια από σκηνής, η απάντηση είναι η προφανής. Όπως ακριβώς θέλει η μπάντα! Αυτοί έχουν το καρπούζι, αυτοί προστάζουν και το μαχαίρι. Είναι τόσο απλό και τόσο απλό θα παραμείνει, δια χειρός συγκροτήματος φυσικά.
 

   Ο τρόπος που κινούνται είναι ο πλέον επαγγελματικός. Από το ντύσιμο και το γενικότερο μοτίβο εμφάνισης, μέχρι τα μουσικά τους και την εξέλιξή τους. Μην παρασύρεστε από το φουτουριστικό λουκ. Το πιο πιθανό είναι να δείτε αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς τη «στολή εργασίας», να δουλεύουν ώρες για να τελειοποιήσουν κάτι, το οποίο στο άλμπουμ μπορεί να κρατά μερικά δευτερόλεπτα. Το γενικότερο ανσάμπλ, με τα φολκλορικά ιντερμέδια, με τις μελωδίες έξω από το κουτί, με τα τραγούδια που είναι λίγο πιο δω ή πιο από τον δίαυλο πλεύσης, είναι η προτίμηση του σχήματος σε αυτό που ονομάζουμε «Χωρίς όρια». Η μουσική δεν έχει όρια. Δεν θα έπρεπε να έχει ούτως ή άλλως. Και οι Septicflesh επιθυμούν να βαδίσουν έτσι στα «δικά τους». Υπηρετούν εδώ και τρεις δεκαετίες, βαδίζουν αισίως στην τέταρτη. Ο σεβασμός έχει αποτυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ο κόσμος που γνωρίζει και ασχολείται, έχει αποτυπώσει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως η μπάντα έχει μάθει να επιστρέφει αυτό τον σεβασμό με δουλειές που δείχνουν στο κοινό ότι η πρόοδος είναι συνεχής. Ότι τα βήματα είναι μόνο προς τα εμπρός.
 
septic2215

   Όσοι θα πάτε να δείτε τους Septicflesh σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – ή και στις δύο συναυλίες – θα παρακολουθήσετε μία ομάδα ανθρώπων που παίρνει το πρωτόγονο, το κάνει μοντέρνο, το πλάθει και το σερβίρει και δεν της φτάνει αυτό. Γιατί συνεχώς εξελίσσεται. Γιατί το μοντέρνο θα της φαίνεται πρωτόγονο αύριο. Γιατί αύριο και Septicflesh μάλλον τέμνονται σε όλα τα σημεία τους.

Κώστας Κούλης
 
Πρόγραμμα συναυλίας στο Fuzz, στην ΑΘήνα.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00
 
HORIZON IGNITED: 18:55
THE AGONIST: 19:40
HYPOCRISY: 20:45
SEPTIC FLESH: 22:30
Όσοι έχουν αγοράσει το εισιτήριο τους ηλεκτρονικά από τα www.123tickets.gr και www.hunteragency.gr θα μπορούν να έρχονται και να ανταλλάσσουν το voucher / ηλεκτρονικό εισιτήριο με το αντίστοιχο hard copy από τις 17:30, όσον αφορά την συναυλία της Αθήνας στο Fuzz Live Music Club.
 
Joomla Social by OrdaSoft!