Άρθρα Μουσικής

loogoo

Scorcher – Radio Silence

 
Scorcher – Radio Silence

   Το “Radio Silence” κινείται σε παραδοσιακές Μέταλ γραμμές και φόρμες. Με επιρροές από τη χρυσή δεκαετία του ’80 και εκείνες τις δίκασες που δεν χορταίνουμε να ακούμε, αυτό το NWOBHM κοσμηματάκι δεν θα πάψει να σας τρυπάει το μυαλό με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμά του και τα φωνητικά που παραπέμπουν σε εποχές που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να λατρεύουμε. Τα φωνητικά είναι πλέον εθιστικά. Ηρωικός καλπασμός και εδώ, με τους Scorcher να ανακατεύουν την τράπουλα και να προσφέρουν ένα επτάιντσο, ένα μπουκετάκι δύο τραγουδικών, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να αγαπηθεί.
 
scorcher2156

   Συνεχόμενο riff, τακατακατάν-τακατακατάν. Μπαίνει όλο το σχήμα. Ξύλο, οδυρμός και… tutti! Ακολουθεί καλπασμός σε 6/8. Η φωνή εισβάλει. Πρίμα, αυθάδης, δυναμική, πολεμική. Κολλάει τέλεια με το ύφος. Τα ιντερμέδια με αφηγηματικές φράσεις είναι εξαιρετική ιδέα και δένουν με το όλο σκηνικό. Και εκεί που τρέχουμε του σκοτωμού, εκεί που ο στίχος “The past is all we have” μας καθηλώνει και εκεί που ίσως να περιμέναμε να ξεσπάσει σόλο, νάσου ξανά το αρχικό κιθαριστικό και μία παύση και κάτι άλλο! Άλλο μέτρο, άλλη μελωδία, άλλο πράγμα και ναι, θα πρέπει να το ακούσετε, γιατί η περιγραφή μου είναι πολύ φτωχή. Το αρχικό σχήμα επανέρχεται και η μπάντα επιστρέφει στον καλπασμό των ογδόων. Το “(Νο Need To Know) The Future” είναι τρελός κράχτης και ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει αυτή τη χρονιά.
 

   Φιλοξενούμε δουλειές του συγκροτήματος από τις Σέρρες εδώ και καιρό. Και πάντα τις ευχαριστιόμαστε. Ο Βαγγέλης, ο Χρήστος και οι συνεργάτες τους, φροντίζουν κάθε φορά να δημιουργούν κάτι ιδιαίτερο, κάτι εντελώς Μέταλ, κάτι που θα θέλουμε να ακούμε μέχρι την επόμενη κυκλοφορία τους. Η οποία θα πρέπει να μην αργήσει. Καθόλου!

Κώστας Κούλης
 
 
scorcher2155
 
Produced by Scorcher and Lunaτech Studios
Mix and Master by Lunatech Sudios
Recorded at "The Pti" studio during September/October 2020
SoT Music 2020
 

Άρθρα Μουσικής