= Queensryche - RychEpisode 02 – Rising West
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Queensryche - RychEpisode 02 – Rising West

 
   Το σωτήριον έτος 2012, λίγους μήνες πριν την ολοσχερή καταστροφή του κόσμου (ακόμα γελάνε οι τσιμεντοειδείς πλάκες στο γήπεδο του Αία), οι Queensryche έκαναν την αρχή της αρχής. Υπέγραψαν το οριστικό διαζύγιο και εμφανίστηκαν στο σπίτι τους στο Seattle, με το νέο τραγουδιστή. Ο Todd La Torre πίσω από το μικρόφωνο και οι Michael, Eddie, Scott και Parker στην πλάτη του και εκατέρωθεν. Είχε προηγηθεί ένα βίντεο που έκανε πολύ λαό να αναρωτηθεί. Ο Todd είχε τραγουδήσει πάνω από το “Queen Of The Reich” (υπάρχει και βίντεο με τον ίδιο να τραγουδάει και άλλα κομμάτια τους), τα είχε πάρει περίφημα και όλη η φιλολογία/παραφιλολογία είχε να κάνει με το αν ήταν πλέον εκείνος ο «εκλεκτός».
 
risingwest1955

   To Forum των Ryche είχε πάρει φωτιά τότε. Η φασαρία με το ποιος έχει τα δικαιώματα στο Queensryche.com ήταν σε συνάρτηση με τη γενικότερη για το όνομα και το πράγμα δεν πήγαινε πουθενά. Οι τέσσερις είχαν το La Torre στην αναμονή και το μόνο που ήθελαν ήταν να βγουν να παίξουν LiVE, να διαλύσουν τη σκηνή και να βροντοφωνάξουν «Υπάρχει ζωή και ΜΕΤΑ από εκείνον»! Το Seattle ζούσε επικές στιγμές… Οι αγαπημένοι τους θα επέστρεφαν για ζωντανές εμφανίσεις. Το Hard Rock Café στην πόλη τους είχε ήδη προβάρει τα γιορτινά του. Κάποιοι θα υποστήριζαν με θέρμη πως το εν λόγω μαγαζί παραήταν μικρό για μια τέτοια εξτραβαγκάνζα, οι Ryche όμως ήθελαν να πιάσουν όλο το θέμα από τη βάση του. Μικρά βήματα, καμία σπασμωδική κίνηση και ένα σετ βγαλμένο από τα καλύτερά μας όνειρα.
 
risingwest1956
   Οι συναυλίες δόθηκαν στις 8 και 9 Ιουνίου 2012 και έτυχαν απόλυτης επιτυχίας, εκδηλώσεων αγάπης και λατρείας και διθυραμβικών σχολίων. Ο Take Todd Of The Flame ήταν η απάντηση που ζητούσαμε εμείς οι οπαδοί. Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση. Η χροιά της φωνής του ήταν πολύ κοντά σε αυτή του Tate, τα νιάτα του τον έκαναν να διαφεντεύει τη σκηνή με μαεστρία και οι υπόλοιποι, ακόμα κι ο πιτσιρικάς Parker Lundgren, ένιωσαν ότι μόλις είχαν φάει την πιο γευστική κλωτσιά στον πισινό! Ο τραγουδιστής το έφαγε το μικρόφωνο και όλοι οι φίλοι της μπάντας… διχάστηκαν! «Τι είναι τώρα αυτό»; «Τούτοι εδώ είναι οι καινούργιοι Queensryche»; Το σχήμα είχε επιλέξει για όνομα του τις λέξεις “Rising West”. Θα πρέπει να πω επίσης ότι εκείνο το βράδυ υπήρχαν και τέτοια μπλουζάκια προς πώληση και πως δαγκωνόμουν που δεν έβγαιναν τα νούμερα για να πάω στη Σμαραγδένια Πόλη, να χαρώ τους πέντε και να πάρω και ένα Tshirt, για να θυμάμαι εκείνες τις υπέροχες βραδιές. Το σετ της 8ης Ιουνίου μάλιστα περιείχε και το “Wrathchild” των Maiden, ναι το “Wrathchild”, με το οποίο οι Ryche πιστοποιούσαν ΚΑΙ εκείνοι ότι όλα τα θαμαστά πράγματα στη ζωή είναι Maiden! Ο ίδιος ο Wilton μου είχε πει κομπάζοντας πως έχει δει τους Maiden στη σκηνή το ’81 με τον Paul Di’Anno, για να εισπράξει διάφορα γαλλικά από μένα και να γελάσει με την καρδιά του…
 
risingwest1957
   Μετά τα δύο εκείνα ιστορικά LiVE οι Ryche ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στον πρώτο τους δίσκο με τον Todd στη φωνή. Η ομώνυμη δουλειά τους βγήκε τον αμέσως επόμενο χρόνο, έκανε πολύ κόσμο να διχαστεί, έκανε πολύ κόσμο να χαρεί και σηματοδότησε την επιστροφή της μπάντας στο Μέταλ – επιτέλους! Με το “In This Light” να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχει γράψει ποτέ αυτή η γκρουπάρα, το σχήμα από το Jet City έπιασε να λύσει το κουβάρι και να μας πει πως έχει πολλά ακόμα να πει. Και τον προσεχή Νοέμβριο θα τα πει. Εδώ, στη χώρα μας. Μέσα σ’ αυτό το φως! Α… μην το ξεχάσω… μερικές μέρες μετά ήλθε ένα πακέτο στο σπίτι. Είχε μέσα διάφορα πραγματάκια. Ένα απόκομμα εισιτηρίου συναυλίας, ένα σέτλιστ, ένα μπλουζάκι… Shinobu Iwami, θα σε αγαπώ για πάντα!

Κώστας Κούλης
 
 
Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 15 Νοεμβρίου – FIX FACTORY OF SOUND
Αθήνα - Σάββατο 16 Νοεμβρίου - FUZZ LIVE MUSIC CLUB

ΑΘΗΝΑ
Τιμή εισιτηρίου: 26€ (περιορισμένη προπώληση) - 28 (προπώληση) - 30€ (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: VIVA kiosk – Σύνταγμα, Wind, Viva Spot Τεχνόπολης, Metal Era, No Remorse Records , Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και Monsterville
On-line: www.viva.gr
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή εισιτηρίου: 26€ (περιορισμένη προπώληση) - 28 (προπώληση) - 30€ (ταμείο)
Η προπώληση γίνεται: Τηλεφωνικά στο 11876
Φυσικά Σημεία: Kαταστήματα Seven Spots και Wind
Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 /www.fixfactoryofsound.gr)
Online / viva.gr και fixfactoryofsound.gr
 
risingwest1954
 
Joomla Social by OrdaSoft!