Άρθρα Μουσικής

Queensryche - RychEpisode 04 - Casey Grillo

 
   Στις αρχές του 2017 ο Scott Rockenfield αποφάσισε να πάρει άδεια από τις δραστηριότητες της μπάντας και να ασχοληθεί με το καινούργιο «απόκτημα» της οικογένειάς του, τον άρτι αφιχθέντα γιο του. Παρά το γεγονός ότι ο Scott είχε ήδη μεγαλώσει τρία παιδιά και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα άτομο πολυσχιδές και απίστευτα δραστήριο, είπαμε πως «Καλώς, αφού είναι για το παιδί του»… Ο Scott, όπως μάθαμε πολύ πρόσφατα, δεν επιθυμεί προς το παρόν να κάνει περιοδείες, κατά συνέπεια δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στο συγκρότημα που ο ίδιος έχει συν-ιδρύσει.
 
casey1941
 
   Τη θέση του Rocken πίσω από τα τύμπανα των Ryche ανέλαβε ένας εκπληκτικός drummer, o Casey Grillo, παντού γνωστός από την εικοσαετή θητεία του στους Kamelot. Όσοι έχουν ακούσει τις δουλειές αυτής της τεράστιας μελωδιομηχανής και ιδίως όσοι έχουν δει το βίντεο “One cold winter’s night”, θα έχουν σίγουρα εκστασιαστεί με τον τρόπο που παίζει ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Κλικ και προ-ηχογραφημένα, απαιτητικά τραγούδια, show με χέρια και πόδια και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει. Ο Casey είναι ένας πραγματικός βιρτουόζος του οργάνου και μάλιστα δεν σταματά στην απίστευτη εκτέλεση των τραγουδιών. Κατασκευάζει δέρματα για τύμπανα (drumheads), τα οποία μάλιστα τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής. Στους πελάτες του κατατάσσονται οι KISS και η Madonna!
 
casey1943   Μπορεί ο Grillo λοιπόν να είναι ένας τεράστιος drummer, δυστυχώς όμως δεν συμμετείχε στο “The Verdict”, το πλέον πρόσφατο άλμπουμ των Queensryche. Κι αυτό γιατί… ο Todd La Torre αποφάσισε να παίξει εκείνος τύμπανα για το δίσκο! Κάποιοι ίσως να μην το γνωρίζουν, όλοι οι οπαδοί όμως ξέρουν. Ο «Πύργος» ξεκίνησε σαν ντραμίστας, το κατέχει άψογα το αντικείμενο και η μαεστρία του φάνηκε και στο στούντιο. Ο ίδιος ο Todd δήλωσε πως απέφυγε να «παραπαίξει» στο δίσκο. Δεν ήθελε επ’ ουδενί να βγει προς τα έξω ότι πήγαινε για “overplaying”. Ήθελε να παίξει έτσι ώστε να φανούν τα τραγούδια.
 
   Τίμια η προσέγγιση και ακόμα πιο τίμια και σπουδαία η εκτέλεση. Έτσι ο Casey παρέμεινε στη θέση του ως touring μουσικός για τους Ryche. Μέχρι νεοτέρας φυσικά. Γιατί η τεχνική του είναι τέτοια που ακούγοντας και μόνο τι έχει παίξει ως τώρα στα άλμπουμ των Kamelot και μόνο η σκέψη για το τι θα μπορούσε να έχει κάνει στο “The Verdict”… Καταλαβαίνετε τώρα, έτσι; Από την άλλη πάλι… Το γεγονός ότι όλο αυτό πέρασε βελούδινα και δεν υπήρξε ούτε υποψία παραπόνου, δείχνει αφενός το επίπεδο ανθρώπων και αφετέρου το καλό κλίμα που υπάρχει στο σχήμα. Ο Casey Grillo είχε έλθει στους Ryche για «μερικές ημερομηνίες». Με το πού έκατσε και ξεκίνησε να παίζει, τα ζητούμενα «μεροκάματα» γίνονταν όλο και περισσότερα. Η ιστορία κράτησε μήνες και τώρα πια μιλάμε για χρόνια. Πρόκειται για την πλέον αξιόπιστη λύση στο ζήτημα ντράμερ, ενώ αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει και καλή χημεία μεταξύ των εμπλεκομένων.
 
   Στα μέσα Νοεμβρίου το ελληνικό κοινό θα χαρεί τον Casey Grillo και με ένα άλλο, ακόμα, υπέροχο συγκρότημα. Σε τραγούδια που αποδίδει έξοχα και με πλήρη σεβασμό απέναντι στις στούντιο ηχογραφήσεις. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είχε αποτελέσει στοίχημα και για τον ίδιο. Πώς θα μπορέσει να παίξει αυτά που «δεν του ανήκουν» και να περάσει «από κάτω» πως όλα είναι καλά καμωμένα. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό… τότε αυτός ο κάποιος είναι ο κύριος Grillo. Και κάτι τελευταίο… Πριν από ένα χρόνο περίπου είχα πέσει πάνω σε ένα βίντεο του Eddie Trunk, ο οποίος «δεν θυμόταν» πώς λέγεται ο καινούργιος ντράμερ των Ryche και είχε το θράσος να το πει στον αέρα και να μην κάνει καν τον κόπο να ψάξει ή να βάλει τους συνεργάτες του να το βρουν. Δέκα δεύτερα θα έπαιρνε. Επειδή λοιπόν η κότα καλά κάνει και πίνει νερό, αλλά οφείλει να κοιτά και τον ουρανό, ιδίως όταν έχει κάνει τρελή καριέρα και λεφτά από το νερό αυτό που πίνει, έστειλα ένα μήνυμα στον αδαή και ξιπασμένο Γιάνκη και το βίντεο αυτό δεν υπάρχει πλέον. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Καθόλου όμως…

Κώστας Κούλης
 
casey1946
 
Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 15 Νοεμβρίου – FIX FACTORY OF SOUND
Αθήνα - Σάββατο 16 Νοεμβρίου - FUZZ LIVE MUSIC CLUB

ΑΘΗΝΑ
Τιμή εισιτηρίου: 26€ (περιορισμένη προπώληση) - 28 (προπώληση) - 30€ (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: VIVA kiosk – Σύνταγμα, Wind, Viva Spot Τεχνόπολης, Metal Era, No Remorse Records , Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και Monsterville
On-line: www.viva.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή εισιτηρίου: 26€ (περιορισμένη προπώληση) - 28 (προπώληση) - 30€ (ταμείο)
Η προπώληση γίνεται: Τηλεφωνικά στο 11876
Φυσικά Σημεία: Kαταστήματα Seven Spots και Wind
Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 /www.fixfactoryofsound.gr)
Online / viva.gr και fixfactoryofsound.gr
 
casey1944
 
Joomla Social by OrdaSoft!