Άρθρα Μουσικής

loogoo

Primal Fear – Gus G. – Εμείς θα πάμε. Εσύ;


   Από τη μία πλευρά οι Τεύτονες. Είκοσι και δύο χρόνια καριέρας και συνεχούς μουσικής ενασχόλησης, δώδεκα στούντιο άλμπουμ και τα καλύτερα μπορεί να έρχονται. Από την άλλη πλευρά ο Έλληνας μουσικός-φαινόμενο. Ο Κώστας που έπαιξε με τους Mystic Prophecy, τους Nightrage, τους Arch Enemy, τους Dream Evil. Ο άνθρωπος που με τους FireWind έχει γυρίσει όλο τον κόσμο. Ο μουσικός που ξετρέλανε ακόμα και τον Ozzy και έπαιξε για χρόνια μαζί του, ηχογράφησε μαζί του και όταν ήλθε στην Ελλάδα με εκείνο το “Ozzy and friends” δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποιος κάνει κουμάντο. Πάνω από είκοσι άλμπουμ και ένας κατεβατό guest εμφανίσεις. Η εισαγωγή και μόνο προκαλεί ανατριχίλα, ναι;
 
gusg223
   Πάμε ξανά στην άλλη μεριά, τη γερμανική. Ο Ralf Scheepers είναι ο τραγουδιστής των Primal Fear και ο Διόσκουρός του Mat Sinner είναι η ραχοκοκαλιά της μπάντας και ο συν-ιδρυτής του συγκροτήματος. Μεγάλη και σπουδαία μπάντα τούτη εδώ και αυτό δεν συμβαίνει επειδή σας το αναφέρω εγώ. Συμβαίνει γιατί απλά έτσι πιστοποιείται από τις δουλειές αυτών των ανθρώπων, από το όνομα που έχουν χτίσει με τα χρόνια, από την «πιστοποίησή» τους από κοινό και κριτικούς. Όταν ξεκινάς με ιστορικά πλασαρίσματα στα γερμανικά charts, όταν παίζεις και δημιουργείς απίστευτο πανικό με τα τραγούδια και τη σκηνική σου παρουσία, τότε δεν μπορεί να μη θεωρηθείς σπουδαίος…

   Οι Γερμανοί βρέθηκαν πέρυσι στην Ιαπωνία και την Αυστραλία. Έπαιξαν ένα σετ τραγουδιών που βασίστηκε κατά ένα συμπαθές και τίμιο ποσοστό στο πλέον πρόσφατο άλμπουμ τους, το “Apocalypse” του 2018. Στην Ιαπωνία, όπως διάβασα, έπαιξαν και ένα ιαπωνικό τραγούδι. Απ’ την άλλη πάλι… ο Gus είναι σε περιοδεία και όπως είδα από το LiVE στη Βουδαπέστη, πέρα από τα δικά του, εξαπολύσει και μερικές εξαιρετικές διασκευές. Οπλισμένος με την απίστευτη τεχνική του και μία τρομερή ομάδα σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο κύριος Καραμητρούδης παίζει και κατεδαφίζει σκηνές με την ίδια άνεση που ηχογραφεί εκπληκτικά κομμάτια.
 

   Έχω δει ζωντανούς στη σκηνή και τους μεν και το δε, με τα καλά τους και τα ακόμα καλύτερά τους και σε κείνον που θα με ρωτήσει γιατί θα τους ξαναδώ, θα απαντήσω με τον πλέον απλό τρόπο. Γιατί έτσι! Δεν υπάρχει υποχρέωση, δεν είναι κάτι που επιτάσσεται, δεν έχει να κάνει με δέσμευση. Είναι όμως απόλαυση! Κι όποιος έχει απολαύσει μία φορά και ξαναβλέπει μπροστά του τη δοκιμασμένη συνταγή, δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει να το αναλύσει. Θα πει ξανά το ναι και θα πάει χωρίς πολλά-πολλά. Για τέτοια ιστορία μιλάμε. Για να ακούσουμε ένα συγκρότημα που έχει επάξια γράψει τη δική του σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των Μέταλ ογκόλιθων. Για έναν κιθαρίστα και τη μπάντα του, που έρχονται να ρίξουν ξύλο και να φύγουν, γιατί έχουν να «δείρουν» και την επόμενη μέρα. Γιατί ο κόσμος που πληρώνει εισιτήριο σε χαλεπούς καιρούς, για να ψυχαγωγηθεί, αξίζει μόνο το καλύτερο και την πιο πρέπουσα περιποίηση.
 
primal223

   Όταν είδα για πρώτη φορά το Scheepers να τραγουδάει μερικά μέτρα μακριά μου, νόμιζα ότι ο τρόπος που βγάζει τη φωνή από μέσα του αψηφά τους κανόνες της φυσικής, της λογικής, ίσως και της ίδιας της ζωής. Όταν είδα για πρώτη φορά το Gus να παίζει, είχα την εντύπωση ότι υψωνόταν πάνω από τα πέντε μέτρα. Είναι πολύ απλό το να επιβεβαιώσω για ακόμα μια φορά τα παραπάνω. Και φαντάζομαι ότι θα έχω και εσάς κοντά μου, να προσυπογράφετε αυτή την επιβεβαίωση. Καλή διασκέδαση, καλά να περάσετε, να περάσουμε!

Κώστας Κούλης
 
Οι Primal Fear και ο Gus G, με τη σόλο μπάντα του, εμφανίζονται το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Eightball και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα, στο Κύτταρο Live.
 
 

Άρθρα Μουσικής