Άρθρα Μουσικής

Νίκος Χατζηστεφάνου - Προ-ακρόαση

 
nik653
 
   Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο Fabric Audio Studio, έγινε η προ-ακρόαση των νέων τραγουδιών του Νίκου Χατζηστεφάνου. Μια διαφορετική παρουσίαση νέων τραγουδιών, ίσως και τολμηρή, αφού ακούστηκαν στην πρώιμη μορφή τους ή, όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός τους, στην εμβρυϊκή ακόμα υπόστασή τους. Και τι εννοώ με αυτό; Μόνο με μια κιθάρα και φωνή. Και ναι, θέλει τόλμη να παρουσιαστούν τα τραγούδια σου για πρώτη φορά δίχως ενορχηστρώσεις από πίσω να τα αλλάζουν και να τους δίνουν διαφορετική μορφή. Αλλά όταν το αρχικό υλικό είναι καλό, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο για να αρχίσεις να σιγοτραγουδάς μελωδίες που ακούς πρώτη φορά! Η φωνή του Νίκου που τη συνόδευε η κιθάρα του, ήταν υπεραρκετή να μας χαρίσει ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο όμορφες ταξιδιάρικες μελωδίες.
 
nik654
   Εννιά ήταν τα νέα τραγούδια, ενώ δύο από αυτά ζητούσαν και τίτλο, δίνοντάς μας την ιδιότητα του νονού, αφού μας ζητήθηκε προτεινόμενος τίτλος! Σε κάθε ένα τραγούδι μας έλεγε και την ιστορία του. Πώς γράφτηκε και από που το εμπνεύστηκε. Και μη φανταστείτε τίποτα το περίεργο. Γιατί όλοι οι καλλιτέχνες εμπνέονται από την καθημερινότητα. Κάτι που γίνεται ή βλέπουν κάθε μέρα. Μια κοπέλα στο μετρό που πας καθημερινά στη δουλειά, μια συζήτηση με ένα φίλο, είναι αρκετά να δώσουν υλικό σε ένα δημιουργό, αλλάζοντας έτσι και τη δική μας ρουτίνα. Έτσι και ο Νίκος πήρε την καθημερινότητα και την έκανε μελωδίες.

   Στην αρχή του νέου έτους τα νέα του ''παιδιά'' θα μπουν στο στούντιο να πάρουν την τελική τους μορφή και να βγουν στον κόσμο... και εμείς απλά του ευχόμαστε να τα δει όπως επιθυμεί!

Λένα Βασιλείου
 
nik655
Joomla Social by OrdaSoft!