Άρθρα Μουσικής

Käyttöön: ΩЯRΑ - Unbounded

 
ΩЯRΑ
Unbounded
Self Release - 2022 

   Progressive πολύ υψηλών προδιαγραφών από ένα σχήμα που δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα – το 2019 – και που ευχόμαστε να μας κρατήσει συντροφιά για πολλά χρόνια. Με ένα μπουκέτο έξι τραγουδιών, από τα οποία τα δύο δωδεκάλεπτα, παρακαλώ πολύ, οι ΩЯRA έρχονται να μας δείξουν πόσο καλά κατέχουν το αντικείμενο και πόσο άνετα μπορούν να παίξουν πανδύσκολες συνθέσεις. Εξαιρετικές ιδέες, απαιτητικές ενορχηστρώσεις και σόλο που αστράφτουν. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι να σχηματοποιείται αυτή η προσπάθεια σε full μπάντα και να απολαύσουμε αυτά τα τραγούδια ζωντανά στη σκηνή σύντομα.
 

   The Käyttöön keystone: o τρόπος με τον οποίο ελίσσονται και εξελίσσονται οι μελωδίες των ΩЯRA, μας πάει στους Queen, τους King Crimson, μας πάει στις μεγάλες μπάντες της δεκαετίας του ’70, φλερτάρει με πιο σύγχρονες «καταστάσεις», όπως οι the tangent ή οι Spock’s Beard και το ίδιο το συγκρότημα έχει υψώσει το βλέμμα του προς το μέλλον. Για το συγκεκριμένο άλμπουμ θα πούμε πως η φωνή του Βασίλη Αξιώτη είναι, όσον αφορά τη χροιά της, πολύ κοντά σε εκείνη του Todd La Torre και ο τρόπος που τραγουδά βοήθησε και εκείνος τα τραγούδια να φανούν έτι περισσότερον. Και το “The Revenant” είναι χιτ!
 
unbounded22

Prometheus Unbound
Part I - The Rocks Of Caucasus
Part II - Unbound
Part III - The Cave
The Revenant
Time
In Pulse
Redemption
Modus Hex
Part I - The Dream
Part II - Modus Hex
Part III - Oblivion

Οι ORRA (ΩЯRΑ) είναι ένα νέο και πολλά υποσχόμενο Progressive, Hard και Heavy Metal σχήμα, με έδρα την Αθήνα. Η μπάντα σχηματίστηκε το φθινόπωρο του 2019 από μια ομάδα έμπειρων, αποφασισμένων και ανοιχτόμυαλων μουσικών, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί σε διάφορα projects όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που ξεχωρίζει τους ORRA από τις άλλες μπάντες είναι οι δυνατές, μελωδικές κιθάρες, τα εξωτικά grooves, το δυνατό rhythm section, καθώς και τα δυνατά φωνητικά και οι πολύπλοκες, πολυεπίπεδες ενορχηστρώσεις, με μια όμορφα συγχρονισμένη ψυχεδελική ατμόσφαιρα και συμφωνικά στοιχεία, που θα σας κάνουν να θέλετε να γίνετε ένα με τη Μουσική τους ύπαρξη. Αυτή τη στιγμή, το συγκρότημα παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο "Unbounded", που κυκλοφόρησε ψηφιακά σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες στις 14 Απριλίου 2022, μέσω της Distrokid.
 
orralogo2214

Οι ORRA (ΩЯRΑ) ειναι:
Peter V. Pierrakeas: Guitars-Keyboards
Minornoiser: Bass
Additional musicians performed on “Unbounded” are
William V. Baldo: Drums-Percussion
Vasilis Axiotis: Vocals
 

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!