Άρθρα Μουσικής

Käyttöön: The Damnation Project - 4

 
The Damnataion Project
4
Self release - 2022
 
   Συνέντευξη με τη μπάντα το 2016. Διαβάζω ξανά. Συγκρατώ τις παρακάτω λέξεις. Μελαγχολία, ρυθμός, οξυδέρκεια, επιμονή, μελωδία. Και μελωδία. Δύο φορές. Οι αυτές λέξεις χαρακτηρίζουν την καινούργια, τέταρτη δουλειά τους, παρακαλώ πολύ. Το “4” είναι το τέταρτο άλμπουμ τους και όσοι ακούσετε, θα αισθανθείτε το ίδιο. Super Rock θέματα, εντελώς χάσιμο στο χάσιμο, διαστημικό καραβάνι κάπου στην έρημο και φωνητικά που θα σας ταξιδέψουν σε γαίες που ο Ευγένιος είναι όντως προσεκτικός με κείνο το τσεκούρι. Ακούω το “I Can See You”. Οκτώ λεπτά κρατά και στενοχωριέμαι που δεν διαρκεί το διπλάσιο.
 

   The Käyttöön keystone: τραγούδια όπως το “A Game Of Chess”, το “Woman” – με το άγριο ρυθμικό έξι ογδόων ή το “Fool To Cry”, με το πανέξυπνο μπάσιμό του, μπορούν να εξιτάρουν, να ενθουσιάσουν, να μας εμφυσήσουν τη γκρούβα τους, να μας κάνουν να πλησιάσουμε περισσότερο. Φοβερές μπασογραμμές! Και o τρόπος που τα ηλεκτρακουστικά γκαζώνουν… Φοβερότερος!

Show Me
Decisions
A Secret Walk To The Beach
I Can See You
Saturday Night
Memories
A Game Of Chess
Go To Hell
Soul Kitchen Blues
Woman
Fool To Cry
Siempre
 
422

Οι "The Damnation Project" είναι ένα σχήμα που σχηματίστηκε το 2009 στην Αθήνα από τους Αγαθοκλή Μπακαρό (τύμπανα), Ιωάννη Κακάνη (πλήκτρα), και Ιωάννη Δεγδέκη (κιθάρα-φωνή), και Μιχάλη Κατσαρό (μπάσο). Tον Ιανουάριο του 2010 κυκλοφορεί το πρώτο τους demo, το οποίο πήρε κάποιες πολύ καλές κριτικές, από το Ελληνικό Metal Hammer, και από σελίδες διαδικτυακού μουσικού τύπου όπως τα: Rocking.gr, Rockway.gr, και άλλα. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να παίζουν ζωντανά, από τον Ιούνιο του 2010, και να ηχογραφούν σε στάδιο προπαραγωγής περίπου 30 κομμάτια….

Το Δεκέμβρη του 2010, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας, Ιωάννης Δεγδέκης, μετακομίζει στη Καβάλα, προσλαμβάνει για μπασίστα τον Γιώργο Πολύζο.
 


Το Μάη του 2012, κυκλοφορεί από την Γαλλική Musea Records το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ. Αμέσως μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ, τον Αγαθοκλή στα τύμπανα διαδέχεται ο Σταύρος Γουλίδης.

Μέσα στο 2013 η μπάντα σταματάει τις εμφανίσεις στην Αθήνα, και σχηματίζεται εκ νέου από τον Ιωάννη στην Καβάλα ο οποίος και ηχογραφεί ουσιαστικά μονος του το 2ο άλμπουμ. 8 Νέα κομμάτια υπό τον τίτλο “Smyrna” βρήκαν καταφύγιο στην νεοσύστατη εταιρία από την Ελλάδα “Records on Top”, Το ολοκαίνουριο άλμπουμ της μπάντας, η οποία πλέον έχει στο «οπλοστάσιό της» τους Βασίλη Γκάντζιο στα τύμπανα, Μανώλη Σκαρμανκά στα πλήκτρα, και Γιώργο Μελίτο στο μπάσο, κυκλοφορεί αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή τον Δεκέμβρη του 2014 και αμέσως μετά σε cd format!

Η μπάντα ηχογραφεί το 2015 στο Nemesis studio, στην Καβάλα, και κυκλοφορεί ανεξάρτητα το 2016 το 3ο της άλμπουμ, το concept album “Reflections”, το οποίο και παίρνει διθυραμβικές κριτικές από ελληνικό και διεθνή τύπο και ιστοσελίδες. Επιλέγεται από τη Lifo ως ένα από τα 8 καλύτερα ελληνικά άλμπουμ του 2016, χαρακτηρίζεται ως “αριστούργημα” (9/10) από το ελληνικό Metal Hammer. Η μπάντα δυστυχώς δίνει το τελευταίο της live το Μάιο του 2015 και έκτοτε μπαίνει σε μία φάση εσωστρέφειας λόγω έλλειψης χρόνου από τον ιδρυτή της.
 
damnation22

Το διάστημα 2017-18, ηχογραφούνται 12 νέα κομμάτια τα οποία δεν βρίσκουν το φώς της δημοσιότητας μέχρι τις αρχές του 2022. Ο απροσδόκητος χρόνος καραντίνας λόγω κορονοιού, δίνει την ευκαιρία να ηχογραφηθούν και να μιξαριστούν εν τέλη τα φωνητικά των νέων κομματιών και χωρίς περεταίρω καθυστερήσεις να προγραμματιστεί η κυκλοφορία του 4ου άλμπουμ με το χαρακτηριστικό τίτλο, “4”. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα 2 πρώτα singles του νέου δίσκου, “I Can See You” και “Woman”, και αναμένεται η κυκλοφορία τουλάχιστον άλλου ενός single πριν τη κυκλοφορία του full length άλμπουμ. Στην ομάδα προστίθενται οι Δημήτρης Παπαιωάνου στα τύμπανα και Θεόδωρος Χρυσανθίδης στο μπάσο, και μαζί με τους Ιωάννη Δεγδέκη, κιθάρα και φωνή και Μάνο Σκαραμανκά στα πλήκτρα, ετοιμάζονται για ζωντανές εμφανίσεις από φέτος το καλοκαίρι, ταυτόχρονα με τη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ.
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!