Άρθρα Μουσικής

Käyttöön: Tales Of The Old – The Book Of Chaos

 
Tales Of The Old
The Book Of Chaos
Pride & Joy Music

   Ο Μιχάλης Τζανάκης είχε το όραμα. Έγραφε και ξανάγραφε και ετοιμαζόταν. Τεράστιο το λιμπρέτο, ατελείωτη η μουσική και οι ιδέες ακόμα περισσότερες. Επικό το μοτίβο, Μέταλ το σκηνικό και… αυτό που χρειαζόταν ήταν καλή μαγιά. Και βρέθηκε. Ο Bob Katsionis έκανε ένα βήμα μπροστά και είπε «Πάμε να το κάνουμε»! Και όταν μιλάει ο iBob… Ξέρει!

   Μουσική που εξιτάρει τον εγκεφαλονωτιαίο. Τρέχουν τα ρυθμικά, είναι τόσες πολλές οι μελωδίες, είναι τόσο το τρεχαλητό. Και όσο για τις συμμετοχές… Τι να λέμε τώρα! Για πάρτε εδώ μερικά ονόματα. Sakis Tolis, Fabio Lione, Fotis Benardo, Alexandros Louziotis, Christina Alexiou, Androniki Skoula. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Υπάρχει χορωδία που παίρνει μέρος, υπάρχει ακόμα και παιδική χορωδία! Στο “Beware” πήγε να μου φύγει το κεφάλι από το χτύπημα. Και τα χορωδιακά σημεία είναι κουφέτο!
 
 
The Käyttöön keystone: η μελωδική αυτή συμφωνική εποποιία είναι χτισμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές των υπέρ-παραγωγών της προηγούμενης χιλιετίας. Τα πλήκτρα είναι κινηματογραφικά, οι ερμηνείες μπαρόκ και οι χορωδίες απίστευτα μέσα στο κλίμα. Το 2021 ήταν έτος πανδημίας και είναι μάλλον δύσκολο να συμπίπτουν τόσα προγράμματα, αλλά… Μιχάλη! Πρέπει κάτι να κάνεις και να δοθεί αυτό το ομορφάκι στο κοινό. Ζωντανά. Κάτι πρέπει να γίνει.
 
talesold2214

Heavens In War
Fallen Angels
Beware
Dark Witch
Let Your Hatred Be
Tortured Souls
The Book Of Chaos
Contract Of Blood
Broken Heart
The Invocation
The First Exorcism

Οι TALES OF THE OLD είναι μια Symphonic Dark Ambient Power Metal μπάντα από την Αθήνα. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2010 από τον πληκτρά Τζανάκη Μιχάλη, ο οποίος είναι ο κύριος συνθέτης και ενορχηστρωτής της μουσικής τους. Η αγάπη του για το Symphonic Metal και μπάντεs όπως οι Rhapsody, Nightwish, Therion, Haggard και άλλες, τον οδήγησαν να δημιουργήσει ένα συγκρότημα, με σκοπό να υπηρετήσει αυτό το είδος από μια σκοτεινότερη πλευρά. Οι κλασικές ενορχηστρώσεις είναι συνυφασμένες με στίχους εμπνευσμένους από τη Μεσαιωνική Εποχή, κάνοντας τη μουσική των TALES OF THE OLD να ακούγεται σαν ένα τέλειο soundtrack των σκοτεινών εποχών και την αιώνια μάχη μεταξύ Καλού και Κακού.

Αφού κυκλοφόρησε το πρώτο τους self-release demo "Beware" το 2010, ο Τζανάκης αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να συνεργαστεί με τον παραγωγό Bob Katsionis (πρώην Firewind) ο οποίος, σε συνεργασία με τον Μιχάλη, δημιούργησε τον ήχο του συγκροτήματος όπως μπορεί να ακουστεί στο Ep τους "The Passageway From Hell To Earth" το 2012, η τελευταία τους πράξη πριν ακόμη ξεκινήσουν ...
 
tales2278
Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια, ανείπωτων δυσκολιών και εμποδίων (μια περίοδος στην οποία ουσιαστικά δεν υπήρχε το συγκρότημα), ο Τζανάκης αποφάσισε να αναμορφώσει ολόκληρη την μπάντα και να δώσει ζωή στο όνειρό του. Νέα μέλη, νέα πραγματικότητα, ένα εντελώς νέο όραμα.


Το πρώτο άλμπουμ της μπάντας "The Book Of Chaos" έγινε πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια! Ένα έργο που δημιουργήθηκε και σημαδεύτηκε κομμάτι κομμάτι από μόχθο και ατελείωτες θυσίες! Ένα έργο που ποτέ δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά χωρίς τη συμβολή και τη σκληρή δουλειά του μοναδικού πιθανού συμπαραγωγού για τους Tales Of The Old, του εγκέφαλου του Power Metal στην Ελλάδα, Bob Katsionis!

The Book Of Chaos

Guest Musicians:
Bob Katsionis (Guitars) | Shadow (Bass) | Spectre (Drums)

Guest Vocalists:
Sakis Tolis | Fabio Lione | Fotis Benardo | Alexandros Louziotis
Christina Alexiou | Androniki Skoula

Classical Choir:
Christina Alexiou | Sofia Karvouna | Margarita Papadimitriou | Antonis Dimou
Alexandros Louziotis | Romanos Papadimitriou

All Music, Lyrics, Vocal arrangements, Keys and Screaming Vocals by MikeTzanakis
 


Produced by Bob Katsionis & MikeTzanakis
Recorded at Sound Symmetry Studio, Athens - Greece

Mixed by Bob Katsionis & Nasos Nomikos
Mastered by Nasos Nomikos at VU Productions, Athens - Greece

All vocals recorded at Deva soundZ Studios. Engineered by Thanos Jan
Classical Choir recorded at Deva Soundz studios. Engineered by Thimios Krikos
Children Choir conducted by Spiros Lambrou and recorded at Art Tracks Studio
 
talesold2235
Cover concept by Mike Tzanakis
Cover artwork & layout by George Zacharoglou

Photos by Konstantina Karastathi, Poppy Flowers Mavrena & Theodoros Kentistos
https://www.facebook.com/talesoftheold/

Κώστας Κούλης
Joomla Social by OrdaSoft!