Άρθρα Μουσικής

loogoo

Jam Night @ The Crow Club: S05E01 Opening Party

 
Jam Night @ The Crow Club: S05E01 Opening Party
#οι_καλοι_παιζουν_εδω

   Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018. Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Η μάζωξη που έγινε θεσμός. Όλοι εκείνοι που θέλετε να παίξετε τα αγαπημένα σας τραγούδια… το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έλθετε κατά δω, να φέρετε κιθάρες, μπάσα, μπαγκέτες και κέφι και… και όλα θα είναι jamι.
 
jamnight555

   Έφτασα γύρω στις ένδεκα παρά είκοσι και το μαγαζί ήταν ήδη γεμάτο. Και το ωραίο είναι ότι συνέχισαν να καταφθάνουν φίλοι και φίλες, γνωστοί και γνωστές, άγνωστοι και άγνωστες κατά βούληση. Η πόρτα άνοιγε και ξανάνοιγε, οι χαιρετούρες και οι αγκαλιές έδιναν κι έπαιρναν και τα πηγαδάκια όλο και μεγάλωναν. Μίλησα με μπόλικο κόσμο, ξαναμίλησα και πήγα πίσω-πίσω, εκεί κοντά στις σκάλες, για να χαζέψω όλα τα παιδιά που θα ανέβαιναν απόψε στη σκηνή.

   Για τα τζαμαρίσματα κάθε Πέμπτη, όπως και για κείνα που γίνονται κάποια Σάββατα, έχουμε γράψει και θα ξαναγράψουμε. Εννοείται! Πέρα από το γεγονός ότι αυτό το ομορφάκι έχει γίνει ΠΟΛΛΑ βίντεο, έχει περάσει στην ιστορία και κατάφερε να ντυθεί ακόμα και βιβλίο, αυτές οι συναθροίσεις έχουν μόνο ένα σκοπό. Να περάσουμε καλά όλοι όσοι πάμε κατά κείθε. Το Crow είναι ένα πολύ ζεστό μαγαζί και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί μας το θυμίζουν κάθε λίγο και λιγάκι. Και έτσι πρέπει! Δεν είναι μόνο το ψώνιο να παίζεις ζωντανά. Είναι και το να χαίρεσαι την κάθε στιγμή.

   Όπως αντιλαμβάνεστε, το χαρήκαμε όλοι μας εκείνο το βράδυ. Από τα παιδιά που έπαιξαν πρώτα-πρώτα και στην ουσία άνοιξαν τη σεζόν, που έκοψαν την κορδέλα για τα επόμενα, μέχρι εκείνα που ανέβηκαν τελευταία-τελευταία στη σκηνή, γνωρίζοντας πολύ καλά πως μετά… θα άναβαν τα φώτα. Έχει κι αυτό τη μαγεία του, έτσι; Κάποια στιγμή θα παίξεις και θα ολοκληρώσεις τις συμμετοχές σου πριν τη μία και μισή και άλλες φορές θα φεύγεις παρέα με τους γαλατάδες. Υπομονή θέλει και καλή διάθεση. Αν δεν τα έχεις… ε, να τα αποκτήσεις! Το παν γύρω από το τζαμάρισμα είναι ακριβώς αυτό το γύρω-γύρω!
 
jamnight5555
   Δεν είμαι ο τακτικότερος θαμώνας στο Jam Night, δυστυχώς. Δεν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες, σκοπεύω όμως να το φτιάξω σύντομα. Η πανηγυρική πρεμιέρα λειτούργησε σαν το νερό στο μύλο και φαντάζομαι ότι ήταν ό,τι ακριβώς προσδοκούσε η ομάδα υποστήριξης. Μία καλή εισαγωγή, για να παίξουν μετά τα άλλα επεισόδια. Από όλα είχε ο μπαξές. Maiden, Helloween, Judas Priest, AC/DC, Megadeth και ό,τι κάνεις κέφι. Γλεντώντας με τη μπύρα του άλλου καταφέρνεις και δημιουργείς μια ατμόσφαιρα που γλυκαίνει άπειρα την ανησυχία του πιτσιρικά που μετράει και ξαναμετράει τα κοψίματα και τις παύσεις και ιδρώνει γιατί δεν θέλει να εκθέσει τους συμπαίχτες του. Το Lonis Tattoo Studio φρόντισε πάλι να κάνει την είσοδό μας να αποζητά από μόνη της το δικό της βραβείο. Δωρο-επιταγή σε έναν τυχερό και το όμορφο δίλημμα για τις πλάτες μας, τα χέρια μας, διάφορα σημεία της ανατομίας μας. Να το χτυπήσω το ρημάδι το TriRyche, που το ζαχαρώνω από τότε που ανέβηκε εκείνος ο τρελάκιας στη σκηνή στο San Diego με πινακίδα “Not Guilty”, ενώ όλοι οι άλλοι κρατούσαν χαρτιά που έγραφαν “Guilty”; Μμμ…

   Η πέμπτη σεζόν μόλις ξεκίνησε. Και είναι ιδιαίτερα ευτυχές ότι ξεκίνησε τόσο δυναμικά. Προφανώς το έχουμε ανάγκη αυτό το ξέσπασμα κάθε βδομάδα. Είναι το δικό μας “Spring Break”. Γιατί κάθε Jam Night μυρίζει και λίγο Ανοιξό-καλόκαιρο, έτσι δεν είναι;

   Καλώς ορίσαμε, καλώς μας βρήκαν, καλός ο άγιος κόφτης, καλά τα πιτόπου, καλά να μας πάει! Όλα τα υπόλοιπα είναι – κλασσικά – μιζέριες.

Κώστας Κούλης
 
jamnight55555
 

Άρθρα Μουσικής