Άρθρα Μουσικής

loogoo

Introducing: Birds Of Vale

 
   Ακούω το “Devil In”. Southern, θολά κιθάρια, supeRock άποψη, μπαγκέτες που δίνουν τέσσερα για να μπει το θέμα. Η φωνή είναι ελαφρά ένρινη, οι συγχορδίες παραπέμπουν σε θεριά της Ροκ και τα φωνητικά σε αντίστοιχα, όπως και της Pop. Μπουκάρει και το μπασοτύμπανο και μου έρχεται στο μυαλό μία ανίερη συμμαχία John Mellencamp και Charlatans! Τα παιδιά έχουν πληθώρα ακουσμάτων και παίζουν όπως εκείνα αισθάνονται και όπως εκείνα γουστάρουν. Απλά τα πράγματα. Το κομμάτι ενδείκνυται για χτύπημα, όπως και για κουβέντα, τραβιέται με ένα καλό ξύδι και τιμά μία ζυθιά περιποιημένη.
 
birdsofvale2155

   Στο ίδιο μονοπάτι το κατά τι πιο αργό “Beautiful Girl”, το οποίο κρατά τη Southern/supeRock και φυσικά doomαριστή αρρενωπότητά του. Βάθος στη φωνή, τόσο όσο να ψαρώσουμε και να κάτσουμε να ακούσουμε το τραγούδι στο καπάκι δεύτερη φορά. Κλασσικά αγνός τσαμπουκάς, γκράντε ακόρντα και αίσθηση νουάρ, στον ηθελημένο αντίποδα. Όταν μάλιστα γκαζώνει το σχήμα, για να επανέλθει στο αρχικό bpm μοτίβο, εκεί πλέον λες ότι η δεκαετία του ’70 συνεχίζεται και μάλιστα πως στην ουσία δεν τελείωσε ποτέ. Είναι ένα τραγούδι που θα αρέσει πολύ στους φίλους του ιδιώματος, θα αρέσει όμως και σε όλους εκείνους που προτιμούν mid τέμπο κομμάτια με σφαιράτους επιλόγους.
Είναι βέβαιο ότι θα ακούσουμε πολύ σύντομα από τα παιδιά. Με το καλό να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους full length. Εδώ είμαστε. Για να στηρίξουμε και να θαυμάσουμε. Χωρίς φόβο. Με πολύ πάθος!

Κώστας Κούλης
 
Οι Birds of Vale είναι το αποτέλεσμα της παρόρμησης δύο φίλων να παίξουν rock ‘n’ roll. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2019 στην Αθήνα και πήρε την τρέχουσα μορφή του στις αρχές του 2020. Αργότερα μέσα στο έτος, οι Birds of Vale ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους, ένα double single στο Suono Studios, στην Αθήνα και το πρώτο τους κομμάτι "Devil in" ήρθε στο φως λίγο πριν το τέλος αυτής της ταραγμένης χρονιάς. Το "Beautiful Girl" ακολούθησε λίγο μετά.
 
birdsofvale2101
 
Η μουσική τους είναι μια ωδή στον βαρύ ήχο της δεκαετίας του '70 / rock n 'roll ήχου, καθώς και την μίξη τους με μια μοντέρνα πινελιά.
 
Nikos Liakos - Vocals
Laz Kagkelidis - Guitars
Kostis Papagiannopoulos - Bass
Nikos Manatos - Drums, Percussion
 
 

Άρθρα Μουσικής