= Η Ιστορία Της Funk Σε Μια ... Ιστορία!!!!
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Η Ιστορία Της Funk Σε Μια ... Ιστορία!!!!

funkymusic222
   funkymusic1111Και λέει ο Αδάμ ότι δεν μπορεί πια μόνος του ... Δεν έχει τι να κάνει ... Κοιτάει καλά τα πλευρά του και αποφασίζει να θυσιάσει το ένα ... Και ξαφνικά τα πάντα αλλάζουν. Η γυναίκα δημιουργείται και μαζί της η ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση. Η γυναίκα χωρίς να ρωτήσει τον Αδάμ γεννά 3 παιδιά τον έρωτα,τον ρυθμό και τη σεξουαλική επιθυμία.
 
   Εκεί που το πρώτο παιδί βασίλεψε ήταν ένα μέρος που όλοι οι κάτοικοι είχαν μαύρο δέρμα και πολύ γλυκές φωνές. Η πόλη λεγότανε Motown και ο Έρωτας ήθελε κάθε παιδί που γινόταν 18 χρονών να φοράει κουστούμι, papillion και να χορεύει όλη μέρα μέσα σ' ένα και μόνο τετραγωνικό μέτρο.
 
   Ο Ρυθμός και η Επιθυμία, όπως την φώναζαν, βασίλεψαν σε ένα μέρος που δεν είχε κανένα κάτοικο. Όσο περνάγανε τα χρόνια όμως οι κάτοικοι της Motown “πνίγηκαν” από τις γραβάτες και βαρέθηκαν να λένε τα πάντα μελωδικά. Οι βασιλιάδες της πόλης Funk άνοιξαν της πόρτες και έβαψαν τα πάντα πολύχρωμα. Οι κάτοικοι της Motown αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον χωρίς περιορισμούς και αυτοσυγκράτηση πέρασαν τις πύλες της Funk.
 
  Ο δήμαρχος της πόλης James Brown έσπευσε να θυμίσει σε όλους τον προπάτορα Αδάμ θέλοντας να δηλώσει ότι όλος ο τότε γνωστός κόσμος ήτανε “μόνο για άντρες”. Η δήλωση αυτή δεν ξένισε κανένα γιατί έγινε με τέτοιο τρόπο που έσπασε κάθε φόρμα πολιτικής της αντίπαλης πόλης και έδωσε το δικαίωμα στις γυναίκες να πατήσουν πάνω σε αυτό και να δημιουργήσουν οργανώσεις που μεγάλη αρχηγό είχαν την γνωστή αγωνίστρια Tina Turner.
 
   Ο James Brown ήταν ένας πολύ αυστηρός και αυταρχικός δήμαρχος αλλά τα πάντα λειτουργούσαν σαν ρολόι. Ακόμα κι όταν ο ρυθμός της πόλης φαινόταν αλλοπρόσαλλος, ακόμα και τότε όλα ήταν τόσο τέλεια υπολογισμένα που κάθε νέο οικοδόμημα ήταν τόσο γερό που δεν έπεφτε ποτέ από τους δυνατούς σεισμούς που προκαλούσε ο ατελείωτος χορός των κατοίκων. Όλα αυτά όμως οφείλονταν στο γεγονός οτι ο Brown ήξερε πολύ καλά ποιους εργάτες να χρησιμοποιεί και τι εντολές να τους δίνει. Τα σχέδια της πόλης δικά του, οι προσδοκίες δικές του, η αναγνώριση δικιά του, η δουλειά ομαδική. Ο ιστορικός του παρόντος, λοιπόν, μιλάει για έναν δήμαρχο που έκανε την πόλη τόσο δεμένη και τόσο εργατική που κάθε εξέλιξη οφείλεται στις γερές αυτές βάσεις, που τις έδωσε ο Brown. Η τετράγωνη σκέψη του όμως δεν έπαυε να είναι ιδιαίτερα προκλητική απέναντι σε κάθε εκπρόσωπο άλλης χώρας που ερχόταν να τον επισκεφθεί...
 
  Δεξί χέρι των βασιλιάδων ήταν μια μικρή ομάδα συμβούλων που τους ονόμαζαν Meters. Αυτή η ομάδα διαφωνούσε με το γεγονός ότι ο Ρυθμός και η Επιθυμία χρειάζονταν ένα τόσο αυστηρό δήμαρχο για να ελέγχει τους κατοίκους και τα έργα και προσπάθησαν να τους μεταπείσουν. Μετά από πολλές συναντήσεις κάλεσαν ακόμα και τους εκπροσώπους της Motown για να βρουν ένα τρόπο να ενώσουν εμπορικά τις δύο πόλεις παραγκωνίζοντας πλήρως τον δήμαρχο Brown. Δυστυχώς όμως οι συζητήσεις πολλές φορές έγιναν ρεσιτάλ φλυαρίας με τους Meters να ακούνε μόνο τον Βασιλιά Ρυθμό και να επηρρεάζονται πολύ από την μελωδικότητα των εκπροσώπων της Motown.


   Η Επιθυμία κλωνίστηκε ιδιαίτερα από την στάση των πιστών της συμβούλων και για αυτό όρισε υπέυθυνο εξωτερικής πολιτικής των πιο ακραίο υποστηρικτή της George Clinton. Απόλυτος σκοπός του Clinton ήταν να υμνήσει την βασίλισσά του και να την κάνει απόλυτη εξουσιαστική δύναμη που θα περιορίσει τους υπόλοιπους συμβούλους, τον δήμαρχο Brown, θα επιβληθεί στον αδερφό της Ρυθμό και θα κάνει ό,τι εκείνη του υποδεικνύει και το σπουδαιότερο απ'όλα να διακόψει οποιαδήποτε επαφή με την Motown. Υποχρεώνει όλους τους κατοίκους της Funk να φορούν φανταχτερά ρούχα που θα ζήλευε ακόμα και ο γνωστός “μόδιστρος” Boy George. Θεσπίζει νόμο ότι οι κάτοικοι της Funk οφείλουν να κάνουν sex τουλάχιστον 5 φορές μετά την δύση του ηλίου και το πρωί να δοκιμάζουν τις φιγούρες που θα κάνουν το βράδυ κατά την διάρκεια του sex, ενώ θα πρέπει οπωσδήποτε να μιλούν τονίζοντας πάντα το πόσο αγαπούν την πόλη τους.
 
   sly-and-the-family-stone-20120627024225Ο ιστορικός σπεύδει και πάλι να κάνει μια γενική θεώρηση του βασιλείου Funk μιλώντας για τους βασικούς εκπροσώπους της. Τον δήμαρχο Brown, τους βασιλικούς συμβούλους Meters και για το τσιράκι της Βασίλισσας Επιθυμίας George Clinton. Το κοινό σημείο μεταξύ τους η ανάγκη να αφήσουν πίσω την γενέτειρά τους Motown τους έκανε να γίνουν επιτηδευμένα αντιδραστικοί και να κινούνται στα όρια της γραφικότητας ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής. Η ανάγκη των κατοίκων ολόκληρου του κόσμου τότε για μια καινούρια παγόσμια δύναμη ήθελε την πόλη Funk να αποκτήσει μεγάλη επιρροή σε κάθε νέα πόλη που δημιουργήθηκε από τότε αλλά η ίδια η Funk γέρασε και σήμερα αποτελεί ένα απλό σημείο αναφοράς μέσα στην ιστορία κι όχι μητρόπολη όπως ήταν κάποτε.

Δημήτρης Μπάρμπας

bootsy collins-play with bootsy
Joomla Social by OrdaSoft!