= Flashbackview: Spinball – Shadows
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Flashbackview: Spinball – Shadows

 
Flashbackview
Today’s episode: Spinball – Shadows
Κυκλοφόρησε το 2015 από την B-Otherside Records

   Ξέρετε κάτι; Πέρα από τους δίσκους που βγαίνουν καθημερινά και προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στο περιοδικό – και δεν τα καταφέρνουμε γιατί είναι παρά πολλοί – έχουμε τις δουλειές των ελληνικών συγκροτημάτων. Καυχιόμαστε ότι τις μπάντες της πατρίδας μας τις παρουσιάζουμε όλες, αλλά είναι φυσιολογικό να ξεφύγει κάποια. Από κει και πέρα υπάρχει αυτό που βλέπετε. Κάποιος φίλος, κάποια φίλη μας θυμίζει την κυκλοφορία και εμείς επανερχόμαστε. Γιατί έτσι πρέπει! Τα ‘χουμε πει αυτά, τα ελληνικά σχήματα τυγχάνουν απόλυτης προτεραιότητας. Και λίγα γράφω!
 
shadows01

   Τα παιδιά έφτιαξαν την μπάντα το 2006. Αυτό το άλμπουμ είναι το δεύτερό τους. Ξεκινώντας ο δίσκος με το “The Dirge” και μοστράροντας το “How Do You Feel?”, παίρνουμε χαμπάρι ότι παίζουν Ροκ, το οποίο μπορείτε και να αντιληφθείτε ως εναλλακτικό, μπορείτε όμως και να κατατάξετε στην κατηγορία supeRock. Ξέρω, πολύς κόσμος θεωρεί το supeRock συνώνυμο του Stoner, αλλά αυτό που μένει στην πράξη, πέρα από τις ταμπέλες, είναι καρφάτο και αξιοπρεπές Ροκ, με θέματα από τη Βρετανική σκηνή και αναφορές ακόμα και στο Manchester. Ιδίως με αυτό το μπάσο που διαφεντεύει όλες τις χαμηλές συχνότητες… Και όταν σκάνε τα κιθάρια, εκεί πλέον ψάχνεις τρύπα να κρυφτείς! Θα περάσουμε καλά με τούτους εδώ…

   Ματζόρε το ύφος του “All Our Hope And Love”, το οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται και σε άλμπουμ των The Knack. Χαρακτηριστική η χροιά της φωνής, χαρούμενο το ρεφρέν μα τα «Ναρανανά», κάνει αυτό το κομμάτι να πάρει θέση στα αγαπημένα μας γι’ αυτή τη χρονιά. Το ομώνυμο του άλμπουμ κάνει την εμφάνισή του συνοδευόμενο από ένα ακόρντο που καταλαμβάνει όλη την περιοχή που του δίνεται. Στη συνέχεια θα μπει το μπάσο. Η φωνή έχει ήδη ξεκινήσει τα δικά της. Τα τύμπανα σκάνε και έχουμε πλέον να κάνουμε με ένα mid tempo αρχηγικό θέμα.
 

   Το οκτάλεπτο (και κάτι) “I Feel Free” έπεται. Αργό στην αρχή, γρήγορο στο κουπλέ, με κάργα βάθος στη φωνή και Stoner κέφια. Doomαριστό και κάφρικο, speedάτο και αφράτο, με συνεχείς εναλλαγές και διάφορες συνταγές, είναι ένα κομμάτι που δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι το τραβάνε στα είκοσι λεπτά στα LiVE τους. Προσφέρεται για τρελό τζαμάρισμα το συγκεκριμένο και θα είναι κρίμα να μείνει ανεκμετάλλευτο. Φοβερή η εισαγωγή με μπάσο στο “Absence”, προδιαθέτει για καλό χαμό. Τελικά όλο το χτίσιμο γίνεται γύρω από τη θεματολογία αυτή του μπάσου, προσφέροντάς μας ένα πολύ όμορφο instrumental.

   Τα παιδιά έχουν βγάλει το δίσκο και σε βινύλιο και ομολογώ ότι θα ήθελα πολύ να έχω αυτό το άλμπουμ στη μορφή που με τρελαίνει περισσότερο. Ελπίζω να ακούσουμε σύντομα καινούργια δουλειά.

Κώστας Κούλης

1. The Dirge
2. How Do You Feel?
3. All Our Hope And Love
4. Shadows
5. I Feel Free
6. Forever I Will Wait
7. Absence
8. Time To Go

Nikos Karatzidis [vocals]
Panagiotis Tsevrenis [guitar]
Giannis Vrettakos [bass]
Konstantinos Mavrantzas [keys]
Pantelis Chandris [drums]

Bass for “How Do You Feel?” Vangelis Economou.
 
spinball01

Mixed by Panagiotis Rizopoulos at Prism Studios, Athens. Mastered by Yiannis Christodoulatos at Sweetspot Productions Studio, Athens.
Recorded by Dimitris Dimopoulos and Spinball at White Noise Studio, Athens and Diamond Sound Studio, Athens. Cover by Valina Mermigka.
 
OFFICIAL LINKS
http://spinball1.bandcamp.com/releases
http://www.b-otherside.gr/el/artists/173-spinball.html
https://www.youtube.com/watch?v=NJ6K3zdL3WU
https://www.reverbnation.com/spinball
https://itunes.apple.com/us/artist/spinball/id335433704
 
Joomla Social by OrdaSoft!