= Duanasere - Save You From Yourself
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Duanasere - Save You From Yourself

 
Δεν είμαι ήρωας, φίλε μου, όμως ξέρω ότι χρειάζεσαι βοήθεια,
Θα καιγόμαστε γιατί δεν μαθαίνεις πώς να σε σώζεις από τον εαυτό σου.
 
shakra2115

   Τους Shakra τους έμαθα από το άλμπουμ “Fall” του 2005. Ελβετική καραμπαντάρα, με κάργα πόζα τραγούδια, με φωνάρες και μελωδίες και κομμάτια που σε έκαναν να χορεύεις και να θέλεις να σκουντρίζεις με τις ώρες. Μου έρχονταν τα άλμπουμ για κριτική, τα παρουσίαζα με περισσή χαρά, το κούναγα και λίγο ενόσω άκουγα και έγραφα και κάτι χαζοχαριτωμένα τύπου «Εκεί στην Ελβετία, όσες αγελάδες ακούνε Shakra, βγάζουν κατευθείαν βούτυρο από το κούνημα». Και τα χρόνια περνούσαν…

   Το 2013 η σούπερ ομάδα βγάζει το άλμπουμ “Powerplay”. Πίσω από το μικρόφωνο βρίσκεται ο John Prakesh, ο οποίος πήρε τη θέση του Mark Fox γύρω στο 2009. Και ο οποίος Fox ξαναγύρισε στο σχήμα τον Οκτώβριο του 2015. Με τον Prakesh όμως αυτή η hit-ο-μηχανή έβγαλε τη δισκάρα (ακόμα μία δισκάρα, για να είμαι σωστός) και ένα τραγούδι που αγαπάω τόσο πολύ, μα τόσο πολύ. Θυμάμαι ότι γράφω την παρουσίαση του άλμπουμ και σκάει το “Save You From Yourself” και χάνω τη μπάλα από το πρώτο δευτερόλεπτο. «Τι είναι αυτό, ρε μάγκα μου»; Πραγματικά δεν πιστεύω στ’ αυτιά μου το πόσο πιασάρικο και βαρβάτο και Ροκάτο και πορωτικό είναι τούτο το ρημάδι. Το άκουσα στο καπάκι άλλες έξι-εφτά φορές και θυμάμαι ότι εκείνη τη χρονιά το τιμούσα ιδιαίτερα. Έγραφα κείμενα, δημοσίευα διάφορα άρθρα, συνεργατών και δικά μου και χαλί έπαιζε αυτό εδώ, παρέα – πολλές φορές – με το “Sky Is Falling Down” των παιχταράδων Code Of Silence. H ώρα πήγαινε τρεις και τέσσερις το πρωί και το κεφάλι μου είχε χώρο μόνο για τα δυο τους.
 
shakra2114

   Εννοείται ότι η μπάντα έκανε και βίντεο για το συγκεκριμένο κομμάτι, στο οποίο μάλιστα συμμετέχει η Nina Burri, η πανδιάσημη Ελβετίδα ηθοποιός, μοντέλο και κυρίως γυναίκα λάστιχο, η οποία σπάει και λυγάει σε χιλιάδες κομμάτια κατά τη διάρκεια του βίντεο. Γυρισμένο όλο σε green box, το βίντεο δείχνει τη μπάντα να παίζει και την contortionist να κάνει το κορμί της ό,τι θέλει.
 
shakra2116

   Κατά καιρούς το αναφέρω σε παρέες, σε γνωστούς και φίλους. Έχει τύχει ένα βράδυ να βρεθούμε στο ηρωικό Legacy, το ροκάδικο στου Ψυρρή. Πέμπτη, δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση, η παρέα είναι ζεστή και η μουσική – όπως πάντα – ό,τι πρέπει. Ο Αντώνης Βενιέρης παίζει μουσικάρες και εμείς χαζοχαρουμενίζουμε με τον πιο απλό τρόπο. Έχω πάγια τακτική μου να μην ζητάω κομμάτια από τους DJ. Είναι ηλίθιο, είναι άκυρο, είναι ταλαιπωρία, είναι μία μούφα και μισή. Στο σπίτι μου θα ακούσω αυτά που γουστάρω. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να τα απαιτήσω και κάπου έξω, σε ένα χώρο που βρίσκονται και άλλοι άνθρωποι, που δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκη τα γούστα μας;
 

   Κάποια στιγμή γύρισε ο Αντώνης σε μένα. «Ρε συ, γουστάρεις ν’ ακούσεις κάτι; Μεταξύ μας είμαστε». Του είπα ότι είμαι εντάξει. Με κοίταξε άλλη μία φορά. Του λέω για το συγκεκριμένο. «Δεν το έχω. Για κάτσε μία στιγμή»… Μπήκε στο διαδίκτυο. Ενώ έπαιζε ένα τραγούδι, άκουγε από το άλλο κανάλι εφτούνο το διαολεμένο. «Τι είναι αυτό, ρε»; Και ΕΠΙΤΟΠΟΥ κόβει το τραγούδι της ροής και βάζει το “Save You From Yourself”! Είσαι ήρωας, φίλε μου! Και ξέρεις ότι χρειαζόμαστε βοήθεια.

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!