= Blueprint: Wildfire - Wildfire EP
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Blueprint: Wildfire - Wildfire EP

 
   Ένα ακόμα new entry επί ελληνικού εδάφους για το 2021 έχουμε να σας προτείνουμε. Οι Wildfire κυκλοφόρησαν πριν ένα μήνα περίπου το πρώτο τους EP. Περιέχει τέσσερα τραγούδια βαριάς metal κοπής. Με το “Night With A Witch” ξεκινά το EP γερά και με όμορφες συνθέσεις μεταλλικού πλέγματος. Επόμενο το Acceptικό “Heart Offender”, δόξα και τιμή στη δεκαετία του ’80. Αυτό νομίζω το απόλαυσα λίγο περισσότερο. Έχει βάθος και αλήτικη συμπεριφορά. Τρίτο τραγούδι το “The Promised Land”, γεμάτο όμορφα στιβαρά σολαρίσματα. Μπαίνει σε πιο ροκ αλλά βαριά πάντα περάσματα. Η φωνή του William έχει πολλά να πει και να δώσει. Η βραχνάδα και το γρέζι βοηθούν έτσι ώστε να δοθεί το κλίμα του προσδιοριστικού metal φάσματος. Τελευταίο το ομώνυμο “Wildfire”. Μια άκρως ενδιαφέρουσα τροπή με πολυσυλλαβικότητα συνθέσεων. Ίσως να είναι το πιο «ασήκωτο» άσμα του EP. Δεν γίνεται να μην το αγαπήσεις και να μην κοπανηθείς. Τα ψηλά του William πολύ δυνατά. Έχει potential το αγόρι και αναμένουμε να δούμε πολλά με την επόμενη τους δουλειά. Μέχρι τότε όμως ας τους γνωρίσουμε περισσότερο. Είχαμε την τύχη να συνομιλήσουμε με τον Τόλη και τον ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διέθεσε.
 
wildfire2114

Πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας;
Το όνομα προέκυψε ώστε να παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες, με παραπλήσια ονόματα των τότε συγκροτημάτων. Είναι το αρχικό στίγμα το όνομα μιας μπάντας. Θεωρώ πως κάνει σωστή πρώτη απεικόνιση το όνομα αυτό. Παράλληλα εκφράζει και το πάθος που σε κατακαίει όταν έχεις το αντικείμενο του πόθου σου - σκοπό σου και κάνεις τα πάντα για να φτάσεις ως εκεί. Βασικά, αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να ειπωθεί και με μια λέξη αλλά θα ήταν sencored!

Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη μουσική και τους στίχους;
Ξεκίνησε η μπάντα με εμένα και τον Πάνο, ο οποίος μετέπειτα αποχώρησε. Μεγάλο μέρος των κομματιών του EP στηρίχτηκαν σε αρχικές ιδέες του Πάνου, τον οποίο ευχαριστούμε και αναπτύχθηκαν μετέπειτα από εμένα, μαζί και με τον William, τη φωνή της μπάντας. Τα solo τα έχει συνθέσει ο Δημήτρης Βαρσάμης, καθώς και κάποιες εύστοχες πινελιές σε μερικά riff και τις μπασογραμμές τις έφτιαξα εγώ, μια και είχα αναλάβει εξ ολοκλήρου την όποια ενορχήστρωση των τραγουδιών. Ο Δημήτρης Μεγαλιός προσθαφαίρεσε κάποιες γραμμές στο μπάσο σε διάστημα μιας μόνο εβδομάδας, γιατί ήρθε στη μπάντα μια εβδομάδα πριν την ηχογράφηση του μπάσου. «Welcome και σε μια εβδομάδα ηχογραφείς» του έτυχε του ανθρώπου! (γέλια) Με λίγα λόγια, πέφτουν τα riff βροχή, μαζί με στίχους και πορευόμαστε, ειδικά τώρα που το line up μας είναι σταθερότερο από κάθε άλλη φορά. Οι στίχοι… κάποιοι είναι του Πάνου και κάποιοι του Βασίλη και κάποιοι είναι συνονθύλευμα των δύο. Πλέον όμως, με το νέο line-up της μπάντας, τα ακούσματα ποικίλουν και αυτό μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει στη εξέλιξή μας.

Από που αντλείτε έμπνευση;
Η έμπνευση είναι ξεκάθαρα ένα τυχαίο γεγονός, που όταν είσαι δεκτικός, σε αγγίζει πιο γρήγορα. Παράλληλα είναι και ευκαιρία… και τις ευκαιρίες τις αρπάζεις από τα μαλλιά. Όλες οι εικόνες που περνάνε μπροστά από τα μάτια μας είναι πηγές. Όλα τα ακούσματα και ερεθίσματα είναι πηγές έμπνευσης. Σίγουρα τα συναισθήματα είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης.
 
wildfire2115

Τι είναι η μουσική για σας;
Η μουσική για εμάς είναι χαρά, εκτόνωση, ψυχοθεραπεία, συντροφιά, δημιουργία εικόνων και συναισθημάτων. Mία διέξοδος και ένα καταφύγιο μιας άλλης πραγματικότητας που είναι φτιαγμένη στα δικά σου μέτρα.

Ποια ανάγκη σας καλύπτει; Θα μπορούσατε να κάνετε δίχως αυτή;
Δεν υπάρχει ζωή χωρίς μουσική, ζωγραφική, ποίηση και όλες τις μορφές της τέχνης. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να δημιουργεί, οπότε δε θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς αυτή. Η ανάγκη που μας καλύπτει η μουσική και η δημιουργία αυτής, είναι εκείνα που ανέφερα παραπάνω, καθώς επίσης είναι και η τροφή του έφηβου μέσα μας. Τι να κάνει αυτός ο πιτσιρίκος, αυτή η πιτσιρίκα άραγε;

Πόσο σκληρά χρειάζεται να παλέψει μια μπάντα για να αναδειχθεί; Τι είναι αυτό που θα την ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες;
Πάνω κάτω, ό,τι ήταν να ακουστεί σε είδος μουσικής, μάλλον έχει ακουστεί. Οπότε το να παραμείνεις αυθεντικός ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται. Η σωστή χρήση των social media πλέον είναι μεγάλο συν για μια μπάντα, γιατί, ας μη γελιόμαστε, έτσι συμβαίνουν τα πράγματα πλέον, ψηφιακά. Και πρέπει να συμβαδίσεις για να εξελιχθείς - κινηθείς στον χώρο.
 

Υπάρχουν πλάνα για τον χειμώνα;
Σίγουρα θέλουμε να κυνηγήσουμε live εμφανίσεις, γιατί είναι κάτι που μας ευχαριστεί και γουστάρουμε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας αλλά και στη μουσική μας και σαφώς είμαστε φιλόδοξοι ως άνθρωποι. Παράλληλα αλλά και επικουρικά, παρουσία στα social media, ώστε σιγά σιγά να μας γνωρίσει ο κόσμος. Ως νέα μπάντα, άλλος ένας στόχος είναι να αυξήσουμε τη χρονική διάρκεια στο ρεπερτόριό μας, καθώς και να δουλέψουμε το υλικό που έχουμε για να παρουσιάσουμε. Το EP είναι απλά ένα “Hello boys and girls” shouted out loud.

Παιδιά, καλοτάξιδο το νέο σας πόνημα και σας ευχόμαστε τα καλύτερα!
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και το βήμα που μας δώσατε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Spotlight: Αγνό Hard Rock και Heavy Metal. Στο “Night With A Witch” υπάρχει εκείνο το riff, στη μέση του τραγουδιού… Παλιοί Priest στα καλύτερά τους. Εκπληκτικά τα θέματά τους στο ΕΡ, στο “The Promised Land” ιδίως λύγισα από το αρχικό σόλο. Και αυτή η εισαγωγή στο ομώνυμο… Τι απίστευτο τσουνάμι Rush, Genesis, FM, Motorhead, NWOBHM… Γρήγορα full length! Γρήγορα όμως!
Sir Blue Print
 
wildfire2116

Biography (Getting to know Wildfire band)
Οι Wildfire δημιουργήθηκαν το 2019 στην Αθήνα (Ελλάδα) και ως γνώστες της κλασσικής μέταλ σχολής αλλά και από τη τριβή τους σε προγενέστερες μπάντες το κάθε μέλος, αφοσιωθήκαν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν. Να παίζουν μεταλ. Μέσα από jams άρχισε να γεννιέται υλικό, το οποίο αποφάσισαν να ηχογραφήσουν και να κυκλοφορήσουν. Ο ήχος τους παραπέμπει σε μπάντες όπως Savatage, Queensryche, Crimson Glory, όπου με άνεση μεταπηδούν από τον Αμερικανικό ήχο στο NWOBHM στα κομμάτια τους. Η πανδημία δυσκόλεψε τις ηχογραφήσεις αλλά πλέον κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ep με τίτλο το όνομα της μπάντας στις 20-9-21. Στις 25-9-21 εμφανίστηκαν στο 3ο μουσικό φεστιβάλ της Λαμίας με το κοινό να τους καλωσορίζει θερμά. Άμεσος σκοπός είναι γνωριμία με το κοινό μέσω των live εμφανίσεων αλλά και μέσω των media.

Members
William Joestar: Φωνή
Tolis G Pol: Κιθάρα
Dimitris Varsamis: Κιθάρα
Dimitris Megalios: Μπάσο
Akis Kakavas: Ντραμς

Tracklist:
  1. Night with a Witch
  2. Heart Offender
  3. The Promised Land
  4. Wildfire
 
Joomla Social by OrdaSoft!