= BARTushka: Czernaya Metal stories
Άρθρα Μουσικής

loogoo

BARTushka: Czernaya Metal stories

 
   Οι από δω Batushka είναι το συγκρότημα του κιθαρίστα Krzysztof Drabikowski, ο οποίος στην ουσία είναι ένας πολυγραφότατος πολυοργανίστας και ο οποίος έφτιαξε το συγκρότημα περίπου επτά χρόνια πίσω. Το “Litourgiya” είχε κάνει την αρχή. Και ο Μπλακομεταλλικός κόσμος κόσμος είχε αντιδράσει πολύ θετικά. Και κάποια στιγμή ήλθαν οι από κει Batushka. Το σχήμα που έστησε ο τραγουδιστής και πολυπράγμων επιχειρηματίας Bartłomiej Krysiuk.

   Το έργο το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα ουκ ολίγες φορές. Οι Queensryche οι έτσι και οι Queensryche οι αλλιώς. Οι Great White της Πέρα Παναγιάς και οι Great White της Δώθε Παναγιάς. Η ουσία; Μμμ, θα σας γελάσω. Αντί για μία μπάντα έχουμε δύο. Τώρα, για το αν έχει φερθεί ο ένας σκάρτα και ο άλλος είναι τίμιος… Ξέρω γω, μωρε… Η αλήθεια τελικά είναι κάπου στη μέση; Από την άλλη μεριά πάλι, γιατί να με νοιάζει; Δηλαδή έχουμε δύο μουσικούς. Τσακώθηκαν. Ο καθένας συνεχίζει με μπάντα με το ίδιο όνομα με εκείνη του άλλου. Τίμιο; Ναι… Ας μην απαντήσουμε σε αυτό. Μπερδεύεται ο οπαδός; Μα ο οπαδός ξέρει και τι νούμερο σώβρακο φοράει ο καθένας τους.
 
Batushka2297

   Πολλή φασαρία, παιδιά μου. Μπήκα στο διαδίκτυο και δη στον εσυσωλήνα και παρατήρησα ότι υπάρχουν βίντεο για το πώς και το γιατί του σπλιταρίσματος. Μάστα… Εικασίες για αυτό, αποδείξεις (ερωτηματικό) για εκείνο, απόψεις, σημάνσεις, ειδοποιήσεις, μπλα-μπλα-μπλα. Και ξανά μπλα, με σκοπό τις θεάσεις. Μοιάζει λίγο με τα reaction video. Ο τύπος ή η τύπισσα βαριέται να γράψει, δεν επιθυμεί να πληκτρολογήσει και προτιμά να εμφανίζεται να κάνει σχόλια για είκοσι λεπτά, για ένα τραγούδι πέντε λεπτών. Πώς αντιδράτε; Πάτε αλλού. Το αφήνετε, γιατί λέει καλά λόγια και κάπου συγκινείστε κιόλας. Για κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση. Και είναι για κάθε γούστο.

   Οι Batushka εμφανίζονται στη χώρα μας για δύο συναυλίες. Μαζί με τέσσερα ακόμα συγκροτήματα. Γουίλ μέικ ιτ α μιούζικ, για; Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος για να κάνετε τον ντετέκτιβ. Εννοείται ότι έχει πλάκα να κουβεντιάζετε με την παρέα σας για τέτοιες ιστορίες και εννοείται πως δεν πρόκειται για κουβέντα τελικά. Είναι παράλληλες πάρλες από εμάς και τους συμμετέχοντες, γιατί έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε. Με λίγη τύχη μπορεί και να μην μιλήσουμε ο ένας πάνω στον άλλο. Με λίγη τύχη…

   Οι από κει Batushka έχουν κυκλοφορήσει μπόλικο πράμα. Και ΕΡ και άλμπουμ και ό,τι θέτε. Και είναι εκείνοι, οι από κει Batushka, που θα παίξουν στη χώρα μας. Και είναι σίγουρο ότι δεν θα σταθούν μόνο στα δικά τους. Καλά, ας το μορφοποιήσουμε κάπως αυτό. Και είναι ΜΑΛΛΟΝ σίγουρο πως δεν θα μείνουν μόνο στα δικά τους.
 

   Έχετε διαβάσει πολλές φορές για διαζύγια στη μουσική και για ίντριγκες, έχετε δει δηλώσεις επί δηλώσεων και έχετε αναρωτηθεί αν όλα αυτά είναι αληθινά ή κάποιος Vala μας τρολάρει γιατί απλά μπορεί. Από την άλλη πλευρά, επειδή έχετε και το χαρακτηριστικό να γουστάρετε τη μουσική αγνά, γιατί είναι η κορυφαία μορφή ψυχαγωγίας και διασκέδασης και όχι επειδή το επιτάσσουν μόδες και «ινφλουέσερς», ασχολείστε μόνο με τη μουσική. Θα πάτε γιατί κάνετε κέφι. Γιατί κάνει κέφι η παρέα σας. Γιατί θέλετε να δείτε και να ακούσετε πώς είναι από κοντά. Γιατί επιτέλους πρέπει να πάτε σε ένα LiVE, μετά από τόσο καιρό. Και γιατί η μουσική είναι μία, σε αντίθεση με τις απόψεις, που είναι τόσες όσες… ξέρετε πολύ καλά ποιες. Καλά να περάσετε!

Κώστας Κούλης

Blac̈k Liturgy Pilgrimage European Tour 2022
BATUSHKA (Poland)
+DIABOLICAL (Sweden)
+WARHAMMER (Greece)
+PARADISE IN FLAMES (Brazil)
+ESHTADUR (Colombia)

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 - Αθήνα - Fuzz Live Music Club
Σάββατο 16 Απριλίου 2022 - Θεσσαλονίκη - Principal Club Theater @ Fix

Ώρα έναρξης: 19:30 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο. 1: Επί του παρόντος η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από τα www.123tickets.gr και www.hunteragency.gr. Σύντομα θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο. 2: Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν την περίοδο εκείνη.
 
Joomla Social by OrdaSoft!