= Backview: Uncensored - Μέσα Μου Ζει
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Backview: Uncensored - Μέσα Μου Ζει

 
Uncensored
Μέσα Μου Ζει
Κυκλοφόρησε το 2019
 
Λύκος
Πέτρα
Φωνές
Φυλακτό
Νερό
Ρομπότ
Υπαρξιακά
Κόκκαλα
Νέα Ονείρωξη
 
uncensored21
 
   Ένα πολύ διαφορετικό άλμπουμ έπεσε στα χέρια μου. Οι Uncensored, μια μπάντα με έναν διαφορετικό μουσικό ψυχισμό, κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Μέσα Μου Ζει» στο τέλος του 2019. Τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει αγαπημένα μουσικά είδη και τα έχουν παντρέψει σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

   Με ελληνικό στίχο, αλλά και νότες από τη δημοτική μουσική, το post punk και rock, σε συνάρτηση με τα ψυχεδελικά μπλουζ, δηλώνουν τη μουσική τους ύπαρξη μέσα από εννέα τραγούδια, όπου οι ανάσες και τα συναισθήματα σμίγουν. Μετά από αρκετό αγώνα και εν μέσω μιας πανδημίας, που ακόμα θερίζει, το πόνημα των παιδιών κυκλοφορεί σε βινύλιο στο τέλος του Μάρτη.

   Στο Matrix Studio, o Γιάννης Πετρογιάννης επιμελήθηκε τις ηχογραφήσεις αλλά και τη μίξη και το mastering, δίνοντας στο άλμπουμ μια ραφιναρισμένη ποιότητα, αλλά και γήινη ατμόσφαιρα, ώστε το άλμπουμ να γεννηθεί μέσα από μια διαφορετική οντότητα και να δώσει με σαφήνεια το μουσικό στίγμα των Uncensored και να ανοίξει τις πόρτες για ένα υπαρξιακό και συναισθηματικό ταξίδι στον ακροατή.
 

   Τα όργανα που έχουν χρησιμοποιήσει οι Uncensored ήταν ιδανικά για να δώσουν με καθαρότητα τα μουσικά στοιχεία που ήθελαν να περάσουν, μέσα από το άλμπουμ τους. Εκτός των «κλασσικών» οργάνων (κιθάρες, πιάνο, μπάσο, τύμπανα, μπουζούκι) χρησιμοποίησαν και lap steel, Hammond, Farfisa, γεμίζοντας με μοναδικά «χρώματα» τη μουσική τους παλέτα.

   Το αποτέλεσμα με άφησε άφωνη και γεμάτη δέος για αυτούς τους πολύ ταλαντούχους καλλιτέχνες. Έδωσαν την ψυχή τους σε αυτό που έκαναν και εκμεταλλεύτηκαν όλα όσα η μουσική και η έμπνευση είχε να τους προσφέρει. Μου άρεσε η μυστηριακή «οσμή» του «Φυλακτό», η ροκ ατμόσφαιρα στο «Νερό», οι ψυχεδελικοί τόνοι στο «Υπαρξιακά» και το τραγούδι «Νέα Ονείρωξη», που είναι μια έντονη κατάθεση ψυχής.

   Τους εύχομαι καλοτάξιδες να είναι όλες οι μουσικές αναζητήσεις τους και σύντομα να τους δούμε επί σκηνής.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
Οι Uncensored είναι μία τετραμελής μπάντα από την Αθήνα με πυρήνα τον ελληνικό στίχο και την έντονη εκφραστικότητα.
Το «Μέσα Μου Ζει» είναι ο πρώτος τους δίσκος. Ηχογραφήθηκε την Άνοιξη του 2019 και ανέβηκε στις ψηφιακές πλατφόρμες στο τέλος της χρονιάς με σκοπό να κυκλοφορήσει λίγο πιο μετά σε βινύλιο. Όμως, μια σειρά από απίθανες συγκυρίες και ένας ιός που «σταμάτησε» τον κόσμο όλο ανέτρεψε τα πάντα. Έτσι, το «Μέσα Μου Ζει» θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 31 Μαρτίου.
Το "Μέσα μου ζει" είναι ένας απόλυτα συναισθηματικός δίσκος που εξερευνά την σχέση εσωτερικού και εξωτερικού εαυτού, την έννοια της μοναχικότητας και την ισορροπία μεταξύ ενστίκτου και λογικής.
Εξπρεσιονιστικό post-punk, βουκολικό post-rock, τα μπλουζ του 21ου μεσαίωνα, υπαρξιακά δημοτικά στην πρίζα, ψυχαναλυτική φασαρία είναι μερικές από τις προσπάθειες προσδιορισμού του μουσικού ιδιώματος των Uncensored που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους φίλους της μπάντας.
 

Ο παρόν δίσκος ηχογραφήθηκε στο Matrix Studio
Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering: Γιάννης Πετρογιάννης

To Hammond και η Farfisa ηχογραφήθηκαν στο studio Diskex από τον Σέργιο Βουρδή

Όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι γραμμένα από τον Νίκο Τσώλη και ενορχηστρωμένα από τους Uncensored
 
Νίκος Τσώλης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, μπουζούκι (Φυλαχτό), κλασική κιθάρα (Νέα Ονείρωξη)
Παντελής Πιλάβιος: lap steel (Λύκος, Πέτρα)
ηλεκτρική κιθάρα (Φωνές, Νερό, Νέα Ονείρωξη)
synthesizers (Φυλαχτό, Νερό, Ρομπότ, Υπαρξιακά, Κόκκαλα)
Hammond και Farfisa (Κόκκαλα)
πιάνο (Νέα Ονειρωξη)
δεύτερα φωνητικά
Σταύρος Καλταμπάνος: μπάσο
Γιάννης Πάτσης: τύμπανα

Nalyssa Green: φωνητικά (Φυλαχτό, Νερό)
Φωτεινή Κορρέ: σπικάζ (Νέα Ονείρωξη)
Ευφροσύνη Μυτιληναίου: νανούρισμα (Νέα Ονείρωξη)
Εικαστικό: Κώστας Τσώλης
Φωτογραφία: Μαρίλη Ζάρκου
 
mesamouzei2101
 
Joomla Social by OrdaSoft!