= Backview: Sense Of Fear – As The Ages Passing By…
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Backview: Sense Of Fear – As The Ages Passing By…

 
Today’s episode: Sense Of Fear – As The Ages Passing By…
Κυκλοφόρησε το 2018 από τη Rockshots Records

   Τα παιδιά από την Κοζάνη λοιπόν. Ένα σχήμα που υπάρχει από το 1998 και το οποίο το 2018 ευτυχεί να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του. Και όσον αφορά τη μουσική τους… Μέταλ! Το “Molten Core” ξεκινάει σφαιράτα και ποτίζει με Μέταλ ό,τι βρίσκει μπροστά του. Είναι βαρβάτες οι κιθάρες, είναι εξίσου βαρβάτα τα τύμπανα και το σχήμα αλλάζει ταχύτητες κατά βούληση. Το πιο mid tempo σημείο διαθέτει και Doom/Epic στοιχεία, τα οποία προσδίδουν μια μεγαλοπρέπεια στο τραγούδι. Εντυπωσιακά τα σόλο και οι δισολίες, όπως και τα tutti πίσω από τα σόλο. Ακολουθεί το “Slaughter Of Innocence”, με εκείνο το φοβερό αρχικό riff, το οποίο οδηγεί σε ένα δεύτερο, εξίσου πωρωτικό. Η φωνή είναι στιβαρή και ίσως και να της αρέσει ο DeFeis. Είναι κομμάτι για ιαχές, είναι τραγούδι για πολύ air-guitaring και θα μπορούσε να είχε γίνει και βίντεο. Είναι καλπάζον στη δομή του και η μελωδία του απομνημονεύεται χωρίς πολλά-πολλά.
 

   Το “Black Hole” ξεκινάει με ένα κιθαριστικό που μας γυρνάει καμιά τριανταριά χρόνια πίσω. Οι θύμησες μας στοιχειώνουν για μερικά δεύτερα μόλις και στη συνέχεια η μπάντα επιτίθεται με ένα κομμάτι που είναι μπαρόκ, στηρίζεται σε εντυπωσιακά riff και μας παίρνει σβάρνα με τη δύναμη που αφήνει να βγει από μέσα του. Τακατάν-τακατάν ρυθμικά και τύμπανα και οι κιθάρες ανθίζουν πάνω σε αυτούς τους καλπασμούς.

   “The Song Of A Nightingale”… Εύθραυστη εισαγωγή, φωνή γεμάτη πάθος. Λυρισμός στα καλύτερά του και στη συνέχεια φουλ ηλεκτρική επίθεση. Εξαιρετικό το κιθαριστικό σόλο, καθαρά θεματικό και γεμάτο μελωδία. Έπεται το “Torture Of Mind”, με εκείνο το riff που τρελαίνει το μυαλό και την υπόλοιπη μπάντα να ακολουθεί, δημιουργώντας ένα κομμάτι που μου θύμισε ακόμα και Slayer, ακόμα και Metallica της δεκαετίας του ’80, ένα κομμάτι που δεν θα αφήσει το σβέρκο σας αδιάφορο, να το ξέρετε.
 
astheages20

   Σκασίματα και riffάρες και κρεσέντο και μπάσιμο με αλλαγή στην ταχύτητα. Ξύλο; Ξύλο! “Lord Of The World”, με Thrash καμώματα στις φωνές και γκαγκαριστά θέματα. Πολύ Μέταλ και πολύ κοντά σε κομμάτια που λατρέψαμε στο παρελθόν, ιδίως με εκείνο το βάθος στη φωνή… Το ομώνυμο της μπάντας πάλι… Όταν γράφεις τραγούδι με τίτλο το όνομά σου… Το προσέχεις ιδιαίτερα, νεσπά; Οι τυπάδες έχουν γράψει ένα κομμάτι που βαράει από θέση mid tempo. Σας κάνει και σας λίγο Sacred Reich; Ναι, θα μπορούσε άνετα. Να πω εδώ ότι η μπάντα αυτή εδώ έπαιξε τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας για τους Queensryche και σίγουρα έχει αποκομίσει πράγματα από αυτή την εμπειρία της, πράγματα τα οποία θα χαρούμε να δούμε στον επόμενο δίσκο της.
 
senseoffear20

   Και φτάσαμε αισίως – και υπέροχα θορυβωδώς - στον επίλογο. “As the Ages Passing By, Time Still Runs Against Us” και εννιά λεπτά μουσικής, δύναμης, δικασωτών διασταυρώσεων και… μια στιγμή! Τις μπασογραμμές τις αναφέραμε; Γιατί ΚΑΙ σε αυτές έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Το συγκρότημα έβγαλε μια δουλειά που στέκεται πολύ ψηλά και η προσμονή για το δεύτερο άλμπουμ θα είναι καλό να συνδυαστεί με πολλαπλές ακροάσεις αυτού του δίσκου, ώστε να περνά πιο εποικοδομητικά ο χρόνος. Πολλά μπράβο στα παιδιά! Θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Κώστας Κούλης
 

1. Molten Core
2. Slaughter Of Innocence
3. Black Hole
4. Angel Of Steel
5. The Song Of A Nightingale
6. Torture Of Mind
7. Lord Of The World
8. Unbreached Walls
9. Sense Of Fear
10. As The Ages Passing By, Time Still Runs Against Us

Οι Sense of Fear είναι ένα από τα παλαιότερα heavy metal συγκροτήματα της Βόρειας Ελλάδας εν ενεργεία, μιας και ξεκίνησαν να παίζουν το έτος 1998, στην πόλη της Κοζάνης. Μουσικά κινούνται στα Heavy μονοπάτια του Metal, με ρίζες στην παραγωγικότατη δεκαετία του '80. Ακολουθούν μια επιθετική γραμμή στο παίξιμό τους και μέσα σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό ύφος με μοντέρνα στοιχεία και μελωδίες, αποσπώντας χαρακτηρισμούς ως ένα είδος Dark, Aggressive, Heavy Metal με thrash και power στοιχεία.
 
 
Η μπάντα πέρασε από πολλές αλλαγές στο line up της, κρατώντας ωστόσο τον βασικό πυρήνα της στις 2 κιθάρες (Ιωάννης Κικής, Θέμης Ιακωβίδης) και στα τύμπανα (Μάρκος Κικής). To 2006 σταθεροποιήθηκε και η θέση του μπάσου με τον Δημήτρη Γκάτζιαρη. Αν και πάντα υπήρχε live δραστηριότητα, οι πολλές δυσκολίες στην εύρεση κατάλληλου τραγουδιστή, δεν είχαν συμβάλλει στο να καταφέρουν να ηχογραφήσουν επίσημα κάτι από το πλούσιο υλικό τους όλα αυτά τα χρόνια.
 
Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε, και με την προσχώρηση του Ηλία Κυτίδη (EXILE OF HEAVEN) στα φωνητικά την Άνοιξη του 2013, μπήκαν αμέσως στο studio για την ηχογράφηση του ομώνυμου EP τους, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Το 2018 οι SENSE OF FEAR υπογράφουν με την Ιταλική Rockshots Records και κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο full length album τους με τον τίτλο "As the Ages passing by", αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο και ξένο τύπο, και ακολουθούμενο από αρκετές live εμφανίσεις ανα την Ελλάδα με γνωστά ονόματα του metal & rock στερεώματος όπως Queensryche, Gus G., Warrel Dane, Omen, Nightstalker.
 
Ilias Kytidis - Vocals
Giannis Kikis - Guitars
Themis Iakovidis - Guitars
Dimitris Gkatziaris - Bass
Markos Kikis – Drums
 
Discography:
‘Sense of Fear EP’ (2013)
‘As the Ages Passing by’ Full Length Album (2018)
 
OFFICIAL LINKS
Joomla Social by OrdaSoft!