Άρθρα Μουσικής

loogoo

Backview: Order Of The Black Jacket – Iconoclasm

 
Today’s Episode: Order Of The Black Jacket – Iconoclasm
Κυκλοφόρησε το 2018

   Το ελληνικό κουιντέτο ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια. Έχει παίξει στη σκηνή, έχει ηχογραφήσει και ευχόμαστε να δούμε σύντομα το πρώτο full length άλμπουμ του. Έβαλα να ακούσω το μίνι άλμπουμ και πραγματικά χάρηκα το ξεκίνημά του. To “Outtamahead” διαθέτει Funk στοιχεία, η φωνή επιτείνει και το ρεφρέν μας χαρίζει ένα Ροκ/Εναλλακτικό/Κάτι-άλλο ομορφάκι, πολύ αλέγκρο και πολύ χορευτικό. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα περνούσα καλά σε LiVE τους, με τέτοια κομμάτια να ίπτανται. Τα παιδιά έχουν ένα μάτσο επιρροές, κάνουν πολύ κέφι τη μουσική τους και προωθούν τα τραγούδια τους, ώστε να δημιουργήσουν την κατάλληλη φασαρία. Πολύ τίμιο και πολύ πρέπον.
 
iconoclasm20

   Το “Rage To Awake” έχει ένα ξεκίνημα Ροκ και μάλιστα βαρβάτο. Η γέφυρα όμως είναι αυτή που κερδίζει το στοίχημα. Το κομμάτι συνδυάζει διάφορα στοιχεία, φτάνει ακόμα και στο Punk, ενώ στη γέφυρα, που λέγαμε πιο πάνω, διακρίνουμε και πάλι τη χορευτική νοοτροπία, που μας έγινε πολύ συμπαθής με το εναρκτήριο τραγούδι του άλμπουμ. Το επτάλεπτο “My Way”, που ακολουθεί, είναι σκοτεινό. Καργάτο, σκούρο στις κιθάρες, φλερτάρει και με το supeRock, απολαμβάνει τα μυστηριακά του, παίρνει το χρόνο του. Κάποια στιγμή αλλάζει διάσταση, γίνεται tribal, αναλύεται σε ένα κρεσέντο που μας έκανε εντύπωση. Το τελείωμα με ακουστική κιθάρα και πλήκτρα-πλάτες είναι λυρικότατο.

  Επίλογος με το “Black Jack Order”. Γκρουβάτο Ροκ, το οποίο επιδέχεται πολλών ερμηνειών, με τη μπάντα να κάνει τα γλυκά μάτια ακόμα και στο New Wave, ακόμα και στη Britpop. Είπαμε, τα παιδιά απολαμβάνουν ό,τι έχουν ακούσει, έχουν φιλτράρει και έχουν περάσει τα δικά τους πράγματα, για να δείξουν την μουσική ταυτότητά τους. Ωραία μελωδία, έξυπνα ρεφρέν… Μου έφτιαξαν τη διάθεση και αυτό είναι μεγάλο ατού για τη μουσική τους, το να κάνουν δηλαδή τονωτικές ενέσεις στη διάθεση του ακροατή. Περιμένω εναγωνίως το επόμενο, κύριοι!

Κώστας Κούλης
 
 
Order of the Black Jacket is a band placed in Attica and rocks since 2014
Their influences are:
a) external (music listening, trips)
b) internal (unintentional changes inside every the Man,which we translate to notes)

We have played a lot of live shows,and many of them with well known bands like: Raw in Sect,Sober on Tuxedos,Sulphur Ketamine,Mitic Threesome,Blue Stripe @ Lab 2 Art in Loutraki. With Beyond Perception @BUMS Blackbird and Artichoke
Festivals:Korythmos 2017 and Korythmos 2018 San Theo music fest 2017 and 2019 and a Live Recordong for ERT(national Greek television) studios at legendary studio E
 
orderoftheblackjacket20

Releases: Iconoclasm E.P.
Music Videos for the songs Rage to Awake and My Way

Members:
Konstantinos Dedes-Voice
Ierotheos Tampakos-Drums
Stathis Efstathiou-Guitar
Aristippos Kouskoukis-Guitar
Thanos Nanopoulos-Bass
 
Tracklist
1. Outtamahead
2. Rage To Awake
3. My Way
4. Black Jack Order
 

Άρθρα Μουσικής