= Backview: Julian’s Lullaby – Prisoner Of Emotions
Άρθρα Μουσικής

loogoo

Backview: Julian’s Lullaby – Prisoner Of Emotions

 
Today’s episode: Julian’s Lullaby – Prisoner Of Emotions
Κυκλοφόρησε το 2017 από τη Musica Production

   Ο δεύτερος δίσκος της Αθηναϊκής μπάντας προσφέρει Μέταλ, ανδρικά και γυναικεία φωνητικά παρέα και τραγούδια που θα ακούσετε και θα ξανακούσετε. Οξύ riff που αναμιγνύεται με πλήκτρα και τσιμεντένια ραχοκοκαλιά. Σοπράνο και βρυχάτος ενώνονται σε ένα μοτίβο που θα σας φανεί οικείο και συμπαθές και από κει και πέρα όλα είναι κατηφοριά. Η εισαγωγή του “Angel’s East” οδηγεί σε μια καθαρόαιμη Μέταλ riffάρα και στη συνέχεια οι φωνές αναλαμβάνουν να ιντριγκάρουν. Πολύ ενδιαφέρον ρεφρέν, όπως ενδιαφέρουσα είναι και η γέφυρα με πλήκτρα και σκασίματα, η οποία μέσω ενός κρεσέντο θα φτάσει στο κιθαριστικό σόλο, που με θεματικές πάρλες και διπλογραμμένα σημεία κατά τόπους ξαναπάει στην πληκτρένια γέφυρα. Πώρωση κάργα!
 
juians2015
   Το “Curse Of Gods” είναι επικό, μου κάνει Κόναν σάουντρακ και ο επιβλητικός 6/8 ρυθμός φτάνει σε ένα κουπλέ γεμάτο γυναικεία φωνητικά, για να έλθει η αντρική φωνή, σκοτεινή και υποχθόνια, να μπασάρει και να ουρλιάξει πιο μετά. Στο αυτό μέτρο και το “Death Angel”, με το μυστηριακό πέπλο του και τις φωνές να διπλογράφουν το κοστούμι στο λιμπρέτο. Συμφωνικά πλήκτρα και επικό καθαρά το τοπίο. Επικίλας συνέχεια το “Domino”, με τα πλήκτρα να εισβάλλουν και τις κιθάρες να επιλέγουν πολεμικό riff. Μπουκάρει και η σοπράνο και καλπάζει μαζί με το κομμάτι. Αγκαλιάζονται οι φωνές στη συνέχεια και ανεβάζω την ένταση του ήχου! Θέλω παράλληλα να τσακίσω κι ένα ρολό λαμαρίνας πάχους τεσσάρων εκατοστών με κλωτσιές, αλλά θα μου περάσει, είναι λόγω της γουντ_όνλυ νοοτροπίας της μπάντας.

   Το “Eyes Of Gray” είναι πεντακάθαρο, κρυστάλλινο, μπαλαντάρει και… όλα αυτά που έγραψα ξεχάστε τα! Μπήκε η γυναικεία φωνή. Το τέμπο γίνεται πιο γρήγορο και τα γκάζια έρχονται να δείξουν ότι… ότι πρόκειται να πάμε σε ένα επίσης κρυστάλλινο ρεφρέν, ως προς το πρώτο του μέρος τουλάχιστο. Στο δεύτερο οι δυο φωνές συμπράττουν με τα γκαζοκίθαρα. Ξανά ηρεμία και ξανά λυρισμός και επιστροφή στα ηλεκτρικά. Το «Μία κρύο μία ζέστη» είναι απόλυτα αποδεκτό και το σόλο βιολί πάνω στα δίκασα ακούγεται θαυμάσια. Μια και μιλήσαμε για το μοναδικό αυτό έγχορδο, να πούμε ότι ξεκινά το “Hanging Crown”, στο οποίο εισέρχονται τα υπόλοιπα όργανα και το κάνουν ένα Heavy Metal δυναμό.

   Το “Hell’s Door” είναι το βίντεο της μπάντας από το άλμπουμ αυτό και το σημείο αναφοράς του είναι ένας κρατήρας στο Turkmenistan, o οποίος δεν έχει σταματήσει να καίει από το 1971! Είναι πραγματικό θαύμα της φύσης, έχει έκταση πεντέμισι χιλιάδες τετραγωνικά και θα ήθελα πολύ – έχοντας ακούσει αυτό το υπέρ-επικό τραγούδι – να πάω να τον επισκεφθώ από κοντά. Το κομμάτι είναι μπαρόκ, αλλάζει μέτρο και τέμπο, έχει διάφορα σημεία λυρικά και άλλα τόσα Μέταλ και είναι ένα – περίπου – οκτάλεπτο έργο που ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει.
 

   Το “Single Thought” έχει κάτι από τη μαγεία τραγουδιών τύπου «Ναι, ακούγεται και Folk, αλλά ακούγεται και Μέταλ». Πολύ ευχάριστο στον τρόπο που εκλαμβάνεται από τα αυτιά μας και με τις κιθάρες να γίνονται καθαρές και γκαζιάρες, χωρίς να ραγίζουν την ευαίσθητη μορφή του. Το άλμπουμ κλείνει με το μελωδικό “Stormbringer”, με τις φωνές να επιτίθενται ξανά. “Space and time are shifting low, the sinners lie again”…

   Τους έχω δει LiVE, έχουμε κάνει συνεντεύξεις, τους εκτιμώ βαθύτατα και αναμένω την καινούργια δουλειά τους. Το νανούρισμα μόλις ξεκίνησε. Μόλις…

Κώστας Κούλης
 
1. Angel's East
2. Curse Of Gods
3. Death Angel
4. Domino
5. Eyes Of Gray
6. Hanging Crown
7. Hell's Door
8. Prisoner Of Emotions
9. Single Thought
10. Starbringer
 
Οι Julian's Lullaby δημιουργήθηκαν το 2006 με στόχο μια μίξη του metal rock μπολιασμένο με νεοκλασσικά, συμφωνικά και ακουστικά/ folk/ παραδοσιακά rock στοιχεία. Παρά τις πολλές αλλαγές μελών το όραμα παραμένει το ίδιο και διατηρούν πλέον ένα σταθερό κορμό τα τελευταία 4-5 χρόνια. Το 2008 συμμετείχαν στο Ermoupolis Rock festival (Σύρος) και στο Greektures of the Night Kiss tribute live (Rockhard mag. GR), το 2011 υπέγραψαν στη Γερμανική STF records για τη κυκλοφορία του παρθενικού τους full-length album.

Αφού ολοκλήρωσαν το 2ο album τους με τίτλο "Prisoner Of Emotions" και δημοσίευσαν σε lyric video το πρώτο τραγούδι τους «Hell’s Door» κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών Ευρωπαϊκών εταιρειών και τελικά να υπογράψουν με την ιστορική ρωσική εταιρεία Musica για το νέο άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.
 
julians2016
 
Official links
https://www.facebook.com/Julians-Lullaby-194078657383203/
https://twitter.com/julians_lullaby
www.julian-lullaby.com
prisoner of emotions - video
https://youtu.be/3nO9w31kCCA
 
Joomla Social by OrdaSoft!