Άρθρα Μουσικής

Alestorm: Εγώ πάλι… (και) για το παπάκι θα πάω

 
   Έρχεται το mail από τη Napalm Records. “Seventh Rum Of A Seventh Rum”. Ο τίτλος του νέου - έβδομου - δίσκου των Alestorm. Προφανώς και γελάς όταν το διαβάζεις ή το ακούς. Και γελάς με την καρδιά σου. Μπορεί να είσαι μόνος σου και να αφεθείς, μπορεί να είσαι στο γραφείο και να φοβάσαι μην καρφωθείς, κατά συνέπεια γελάς από μέσα σου όσο μπορείς και στέλνεις μήνυμα – κατευθείαν όμως – σε κάποιον που τους αγαπά το ίδιο, ώστε να ξεκαρδιστεί με τη σειρά του. Και από έξω του…
 
aleduck22

   Η φιλοσοφία των Σκωτσέζων είναι απλή. Τα τραγούδια τους έχουν να κάνουν με το αλκοόλ. Και την καλή έννοιά του. Δεν αποτελεί κοσμογονία, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, γίνεται όμως με πολύ προσεγμένο γούστο. «Είμαστε εδώ για να πιούμε τη μπύρα σου». Χρόνια τώρα κρατά αυτή η πειρατική βαρέλα και καθώς φαίνεται, θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε στον πάτο. Καλό αυτό, ο ζύθος είναι χρήσιμος μόνο όταν είναι πολύς και κράκουλος. Τους ακούω πολλά χρόνια. Διασκεδάζω και ευχαριστιέμαι, βάζω όμως κατά νου τα παρακάτω. Μπορεί να χαβαλεδιάζουν τούτοι εδώ, είναι όμως πέννα. Είναι μουσικάρες, γράφουν πολύ όμορφα πράγματα, στιχουργικά το έχουν για πλάκα για θεατρική παράσταση και προσέχουν κάθε παραμικρή λεπτομέρεια στις δουλειές τους. Μπορεί να σε κάνουν να γελάς, αυτό όμως γίνεται ηθελημένα και μέσα από την αγνή τους πρόθεση να διασκεδάσουν εσένα και την παρέα σου. Το έχεις πάρει χαμπάρι, έτσι;

   Είναι σπουδαία μπάντα και έχει αποδείξει πως στέκεται πολύ ψηλά και στη σκηνή. Στα LiVE τους μάλιστα έχουν επιστρατεύσει και ένα ευγενές κατοικίδιο. Πώς είχαν οι άλλες μπάντες τεράστιες γυναίκες, γουρούνα, αεροπλάνα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο; Ε, οι Alestorm έχουν το παπάκι τους. Ένα παπάκι εντυπωσιακών διαστάσεων, το οποίο ταλαιπωρείται ατελείωτα από το κοινό τους, αφού συχνά αφήνεται να κάνει crowd surfing και να αναπηδήσει μετά από αντίστοιχα σπρωξίματα με διάφορα σημεία της ανατομίας μας και πλαστικά σπαθιά που μπορεί να κρατάμε. Βλέπετε, το πειρατικό image των τυπάδων από το Perth είναι ό,τι πρέπει για να μεταμφιεστούμε ανάλογα. Είπαμε, οι συναυλίες τους είναι αφορμή για P.A.R.T.Y. Ναι, κάνω διαφήμιση στο καινούργιο άλμπουμ. Ναι, το άκουσα κι αυτό. Θεματάρα στα πλήκτρα και την ακουστική, για να μπει το βασικό γκάζι, με επιλογή ska και ντίσκο και καργάτη Ποπ στο χτίσιμο του ρυθμού.
 
alestorm2258

   Σκεπτόμενος το πώς θα γράψω το κείμενο, σκεφτόμουν αρχικά να αφήσω απέξω το παπάκι. Από το κείμενο εννοώ. Να το κάνω κάπως, περίπου δηλαδή, όπως το είχε κάνει ο Αριστοφάνης στο έργο του «Βάτραχοι». Και μόνο που το σκέφτηκα όμως, άρχισαν να γελάνε και οι σοβάδες. «Αχ, κακόμοιρε θνητέ» φάνηκε να λέει το ποτιστήρι στο μπαλκόνι και ο μαέστρος και μέγας keytarίστας Christopher Bowes, μου έριξε μια εντελώς υποτιμητική ματιά και συντάχθηκε με τον αρωγό δροσιάς φυτών και δέντρων.

   Το παπάκι λοιπόν αποτελεί μέρος αυτής της παρλάτας και μάλιστα έχει ενισχυμένο ρόλο, σαν πρωταγωνιστής των Ροκ καταστάσεων που θα δημιουργηθούν στις 12 Ιουλίου. Έχουμε να δούμε ένα συγκρότημα που ξέρει. Ξέρει πώς θα μας κάνει να περάσουμε καλά, ξέρει πώς είναι να παρωδείς αλλά να θεωρείσαι ομαδάρα και όχι σούργελο, ξέρει πως το πεπρωμένο της πειρατείας ανήκει σε σένα και μένα. Εμείς θα είμαστε στο LiVE. Εσείς; Ναι, φέρτε και τα παπάκια σας, ευπρόσδεκτα είναι.

Κώστας Κούλης
 

Μόνο που αυτή την φορά μπήκε στο μάτι τους και η χώρα μας, που μέχρι στιγμής τους διέφευγε και επομένως δεν πρόκειται να γλυτώσει από την απόβαση και κατόπιν την άλωση των πειρατών. Οι μάχες και εν συνεχεία τα πειρατικά πάρτι θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στην Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater @ Fix και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 στην Αθήνα στο Gagarin 205.
 
Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) - 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 30 Ευρώ (Ταμείο) 
 

123tickets Tickets Pick Up: 20:30

Doors Open: 21:00

Alestorm On Stage: 22:00 - 23:30

 

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ
Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ. 210-3830981)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ. 210-3846783)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
Cinema Libre Filmstore (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)
ON-LINE: www.123tickets.gr
 
Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
The Nephilim Metal Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη / Κιν: 6947017720)
Alone Music Store (Γ. Θεοχάρη 2, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-266772)
Dizzy Dolls (Αιγύπτου 5, Λαδάδικα - Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2314-009474)
Café Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-453998)
ON-LINE: www.123tickets.gr
 
alestorm2235
 
Joomla Social by OrdaSoft!