Μουσική Xρονομηχανή & Άλλες Ιστορίες

Σκονισμένα soundtrack του παρελθόντος: The Polar Express του Alan Silvestri

Στις 7 Νοεμβρίου του 2004, ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis παρουσίασε μια διαφορετική animation ταινία, για μικρούς και μεγάλους. Ο Tom Hanks πρωταγωνιστεί σε ένα ρόλο έκπληξη, με αρκετά πιτσιρίκια να ζουν το όνειρο δίπλα στον Άγιο Βασίλη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Όμορφη σκηνοθεσία, περιπέτεια, συγκίνηση, μοναδικό σάουντρακ και πάνω απ’ όλα χριστουγεννιάτικη μαγεία (για όσους μπορούν ακόμα και θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά). Αράξτε αναπαυτικά στον καναπέ σας και αφεθείτε στο ταξίδι του πολικού Express. 

Polarexpresscover

Ο Alan Silvestri συνθέτει ένα μαγικό σάουντρακ, περιτυλιγμένο με νιφάδες χιονιού και άρωμα Χριστουγέννων. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι πρόκειται, για ό,τι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ μου, σε ό,τι αφορά παρόμοια θέματα. Ο συνθέτης μας παίρνει από το χέρι και με την μουσική του μας παρασύρει στα χιονισμένα τοπία, όπου η ομορφιά τους δεν περιγράφεται. Σχεδόν μας κάνει να δακρύσουμε με κομμάτια όπως "Saved By Angel", που δυστυχώς δεν συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ. Είναι ένας έμπειρος μουσικός και ξέρει ακριβώς τι ζητάει ο θεατής. Οι νότες παίζουν χαρωπά χιονοπόλεμο και με την πλούσια ορχήστρα καταφέρνουν να ζωντανέψουν την παιδική αθωότητα σας. Συγκρίνοντας το με το "Home alone" του John Williams, μπορώ με σιγουριά να πω ότι το Polar Express, είναι μακράν πολύ πιο κοντά σε αυτό που εγώ αποκαλώ Χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Είναι πιο γλυκό και μοναδικά αριστουργηματικό. Ο Silvestri με έκανε να δακρύσω ενώ ο Williams να απολαύσω. Τι είναι πιο σημαντικό; Τι είναι πιο επιτυχημένο; Διαλέξτε…

 46 χορταστικά λεπτά μουσικής, με τραγούδια και το score του Alan Silvestri σας περιμένουν για ακρόαση. Το δίσκο ανοίγει ο ηθοποιός Tom Hanks, με το τραγούδι "The Polar Express", που ερμηνεύει παρέα με παιδική χορωδία. Παιχνιδιάρικους ρυθμός με τον Hanks να το διασκεδάζει. Ένα τραγούδι που ξεχωρίζει είναι σίγουρα και το "When Christmas Comes To Town", που έγραψαν οι Alan Silvestri και Glen Ballard, ερμηνευμένο από τους μικρούς Matthew Hall και Meagan Moore. Είναι ό,τι πιο τρυφερό θα βρείτε σε τούτο το μοναδικό cd. Ο Steven Tyler χαρίζει την ιδιαίτερη φωνή του και ξαφνιάζει με το κομμάτι "Rockin' On Top of the World". O τενόρος Josh Groban μαγεύει με το νοσταλγικό "Believe", που όσα χρόνια και να περάσουν, παραμένει πάντα λαμπερό. Ο συνθέτης τραγουδάει και δεν τον εντοπίζεις εύκολα ανάμεσα στην χορωδία, στο κομμάτι "Spirit Οf Τhe Season", αποτελώντας την έκπληξη του άλμπουμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόκειται για τον καλύτερο χριστουγεννιάτικο δίσκο και απευθύνεται, αποκλειστικά και μόνο, σε μεγάλους που θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά.

John Emmans

 

Joomla Social by OrdaSoft!