= Θωμάς Κόκαλας - Έκτη Αίσθηση - Fab Five Factilized
Fab Five Factilized

loogoo

Θωμάς Κόκαλας - Έκτη Αίσθηση - Fab Five Factilized

 
   Η «Όμορφη Πόλη» θα είναι πάντα εκεί έξω, ο χρωματιστός ορίζοντας του μουσικού μπαλκονιού μας. Το άλμπουμ των Έκτη Αίσθηση ήταν μια θαυμάσια αφορμή να ξεχαστούμε, αλλά και να θυμηθούμε. Η ξεγνοιασιά δεν αγοράζεται. Μόνο ακούγεται. Ο Θωμάς Κόκαλας, τραγουδιστής της μπάντας, φεύγει από το μπαλκόνι και εισέρχεται στο χρονοντούλαπο, ξεχωρίζοντας πέντε από τους αγαπημένους του δίσκους. Όπως μας είχε πει, σε συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει, «Τα βιώματα, η μουσική που άκουγα και ακούω και σήμερα, αυτά όλα φιλτράρονται και γίνονται το ερέθισμα της γραφής μου». Και τα ερεθίσματα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό τα σημείο. Οι επιλογές έγιναν, κλείδωσαν και… μμμ, τι έχουμε εδώ;
 
ekti2147

1970 – Deep Purple – In Rock
 
kokalas2151

Ό,τι πιο σκληρό είχα ακούσει μέχρι τότε. Στην αρχή σοκαρίστηκα, έπειτα μαγεύτηκα και ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησα να τραγουδήσω. Δεν θα ξεχάσω τις ατελείωτες ώρες ακρόασης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις ερμηνείες του Gillan.

1972 – Black Sabbath – Vol. 4
 
kokalas2150

Ένα ατύχημα στην εφηβεία μου με καθήλωσε σπίτι για παραπάνω από τρεις μήνες. Αυτό το άλμπουμ μου έκανε παρέα μέχρι που ανάρρωσα και δεν έχω σταματήσει να το ακούω από τότε. Ο ακατέργαστος ήχος του, τα τσιριχτά φωνητικά του Ozzy, ήταν για μένα ένα πρωτόγνωρο ηχόχρωμα. Τεράστια ηχητική επιρροή, αξεπέραστη.

1975 – Queen – A Night At The Opera
 
kokalas2152

Αυτή η μπάντα με έκανε να καταλάβω ότι δεν υπάρχουν μουσικά σύνορα. Με τον μεγάλο Mercury οδηγό, με το επιτηδευμένο rock μέσα από πινελιές κλασσικής μουσικής και μιούζικαλ, γεμάτο λυρισμό αλλά και θεατρικότητα, έδωσαν μια νέα αντίληψη στο δημιουργικό κομμάτι της μουσικής μου.

1984 – Rush - Grace Under Pressure
 
kokalas2153

Είναι το μοναδικό άλμπουμ που γνωρίζω ακόμα και σήμερα τους στίχους από όλα τα τραγούδια. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά την αδυναμία μου να θυμηθώ στίχους γενικά αλλά αυτό το άλμπουμ αποτελεί εξαίρεση. Με αυτό το άλμπουμ έχω ταξιδέψει, έχω κλάψει, έχω θυμώσει και το έχω χιλιοτραγουδήσει. Μου άνοιξε νέους ορίζοντες και με έκανε να ασχοληθώ στιχουργικά με πράγματα που θεωρούσα ότι δεν ταίριαζαν στο rock.

1985 – Iron Maiden - Live After Death
 
kokalas2149

Αυτός ο δίσκος με έκανε να θέλω να ανέβω στη σκηνή. Έχει τόση ενέργεια από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, που το άκουσμά του είναι ακόμα και σήμερα συναρπαστικό. Εκείνα τα χρόνια ξεκινώ να δοκιμάζω σε συγκροτήματα. Μοιράζομαι το πάθος μου για αυτό το συγκρότημα και περνώ ατελείωτες ώρες στο στούντιο σκαρώνοντας στίχους, μελωδίες, κάνοντας όνειρα.

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!