= Μαρίκα Αρβανιτοπούλου - Fab Five Factilized
Fab Five Factilized

loogoo

Μαρίκα Αρβανιτοπούλου - Fab Five Factilized

 
   Μάλλον ήταν καλή ιδέα να «επεκτείνουμε» τη στήλη και να μην ζητάμε μόνο από μουσικούς να μας στέλνουν κείμενα με πέντε αγαπημένους δίσκους τους. Ίσως να έχει και περισσότερη μαγεία, ακόμα και ίντριγκα, να μαθαίνουμε για τις βινυλιακές – και όχι μόνο – λατρείες του κόσμου εκτός επαγγελματικού μουσικού κυτίου. Η Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, η οποία κάνει επικοινωνία σε πολιτιστικά δρόμενα με έναν αυθεντικό όσο και μοναδικό τρόπο, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στα δικά της μελωδικά νησιά. Και το κάνει έτσι όπως μόνο εκείνη ξέρει. Και για να αναφερθούμε για λίγο στους καλλιτέχνες της Αναγεννήσεως… Μμμ, τι έχουμε εδώ;
 
marika21

   Καταρχάς, μ’ αρέσει η ερώτηση γιατί απευθύνεται στη γενιά μου. Ποιος δίσκος μ’ αρέσει… Μεγάλωσα με δισκάκια και δίσκους. Δισκάκια με τη φωνή της Μαίρης Λίντα και το μπουζούκι του Χιώτη και δίσκους με μουσική γιάνκα. Οι μουσικές πολλές, τα τραγούδια ατέλειωτα, σ ένα μουσικό σύμπαν που είχε και Πασχάλη (όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο) και Τομ Τζόουνς (Delilah), αλλά είχε και μπλουζ, με το “Αngie” και ένα ξαναμμένο αγόρι να χορεύει σφιχτά μπλουζ, τον Ιούνιο του ‘78.

   Υπήρχαν οικογενειακές εκδρομές, με τον Σαββόπουλο να φωνάζει στη θεία Μάρω να του φυλάξει λίγο χαλβά και τον Μίκη να μας μαθαίνει να στρώνουμε το στρώμα μας για δυo αν θέλουμε να ανεβαίνουμε δέκα δέκα τα σκαλιά. Δεν μπορείς να διαλέξεις, ακόμα κι αν ο Κώστας Κούλης ονειρεύεται να φτιάξει εδώ μια ονειρική δισκοθήκη. Θα του κάνω το χατίρι γιατί είναι πραγματικά ωραίος τύπος και θα του γράψω πέντε LP. Για πέντε προσωπικούς λόγους που θα εκμυστηρευτώ στους μυστηριώδεις ακολούθους του noizy.gr. Η σειρά είναι τυχαία.

Μίκης Θεοδωράκης – Το Άξιον Εστί
axionesti21
Γιατί είχαμε κι εμείς τον δικό μας Μπετόβεν, έναν ημίθεο της μουσικής, που μας αγκάλιασε τρυφερά και μας έμαθε πώς να τραγουδάμε τους ποιητές.

Ο Mεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι
megaloserotikos21
Γιατί μ' έμαθε να ονειρεύομαι στον ξύπνιο...

The Βeatles - Λευκός Δίσκος
whitealbum21
Γιατί το “Ob-La-Di Ob-La-Da” θα είναι πάντα η ανάμνησή μου από τον Πειραιά της δεκαετίας του εβδομήντα.

Σαββόπουλος – Το Περιβόλι Tου Τρελού
perivoli21
Γιατί ο Νιόνιος ο δικός μας θα θυμίζει ότι “Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ, κάτι μυστικό, κάτι πλούσιο και παράξενο, σαν τοπίο του βυθού”...

Rewind των Rolling Stones
rewind21
Γιατί ήταν αδύνατο να είσαι νέος το εβδομήντα και το ογδόντα να πηγαίνεις σε πάρτι και να μην ροκάρεις με τους τύπους αυτούς, που μεγάλωσαν πέφτοντας από δέντρα και δεν έπαθαν τίποτα. Τότε ήταν συνώνυμο της ροκιάς μας. Σήμερα είναι η απόδειξη ότι υπήρξαμε νέοι.

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!