Fab Five Factilized

Kosmogonia - Fab Five Factilized

 
   H Folk δροσιά των Kosmogonia μπαίνει στο μικροσκόπιο και τα μέλη της μπάντας τσεκάρουν τις δισκοθήκες τους, διαλέγουν αγαπημένα άλμπουμ και μας θυμίζουν το πώς ξεκίνησαν το θαυμαστό ταξίδι τους στη Μέταλ μουσική. Το σχήμα των Kosmogonia μας έχει χαρίσει το εξαιρετικό άλμπουμ “Enthrone The Gods”, έχει φιλοξενηθεί σε συνέντευξη και μας ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Και για να ξεκινήσουμε όπως πρέπει την ανάγνωση, πάμε στην συνήθη ατάκα. Μμμ, τι έχουμε εδώ;
 
kosmogoniaf21

Κώστας
Μυήθηκα στον χώρο της metal μουσικής από πολύ μικρός ομολογουμένως, καθώς στην πέμπτη κιόλας δημοτικού αγόρασα το πρώτο μου CD. Το άλμπουμ αυτό δεν ήταν άλλο από το "Ride The Lightning" των Metallica. Ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου και το πώς χάζευα το εξώφυλλο. Οι Metallica λοιπόν ήταν η πρώτη μπάντα που με επηρέασε σημαντικά και ακόμα με οδήγησε στην απόφαση να αγοράσω κιθάρα και να αρχίσω να γράφω riffs. Μέσα σε λίγους μήνες ολόκληρη η δισκογραφία της μπάντας βρισκόταν στο ράφι μου, ενώ στη συνέχεια ψάχτηκα και σε άλλα μονοπάτια.
 
ride21

Στη συνέχεια και προς την εφηβεία, την τιμητική τους είχαν από τη μια οι In Flames, με αγαπημένο άλμπουμ τους το "Reroute To Remain" και από την άλλη οι Slipknot. Τέλος, στον χώρο του Folk metal αναμφίβολα με οδήγησαν δύο μπάντες, τις οποίες λατρεύω και τα άλμπουμ των οποίων με άλλαξαν μουσικά και με ωρίμασαν ιδιαίτερα. Είναι οι Eluveitie με αγαπημένα άλμπουμ το "Slania" και το "Helvetios" και οι Ensiferum, με αγαπημένο άλμπουμ το "From Afar".

Μάγια
Τα πρώτα άλμπουμ που άκουσα και με επηρέασαν έτσι ώστε να αρχίσω ασχολούμαι πέρα από την κλασσική και με την metal μουσική, ήταν το "Meteora" από Linkin Park και το "Untouchables" από Korn. Τα άλμπουμ δε, που με παρότρυναν να τη συμπεριλάβω και στο τραγούδι, ήταν σίγουρα όλα τα πρώτα των Nightwish, με αγαπημένα το "Oceanborn". Όταν επίσης άκουσα πρώτη φορά Therion μαγεύτηκα. Μπορεί να ακούγονται βέβαια λίγο κλισέ αυτά, αλλά πιστεύω πως κάθε τραγουδίστρια soprano που ασχολείται με τη metal και σέβεται τον εαυτό της, άκουγε κάποτε τις συγκεκριμένες μπάντες.
 
kornuntouchables
 
Το αγαπημένο άλμπουμ των Therion λοιπόν, αν και με δυσκολία ξεχωρίζω κάποιο από αυτούς, είναι το "Deggial". Έκτοτε είναι και η αγαπημένη μου μπάντα. Βέβαια είμαι πιο πολύ fan των πρώτων τους άλμπουμ. Από τότε που το στρίψανε όμως στην symphonic opera και μετά, γιατί πριν από αυτό δεν με ενθουσίαζε το είδος που παίζανε. Τέλος, το άλμπουμ που με μύησε στη folk metal, ήταν το "Helvetios" από Eluveitie.

Δημήτρης
Τα άλμπουμ, τα οποία άκουσα πρώτα και με έβαλαν στη μέταλ μουσική, ήταν το "Ride The Lightning" των Metallica και το “Cowboys From Hell" των Pantera. Το τελευταίο βέβαια με ώθησε να ασχοληθώ και να αρχίσω να παίζω μουσική. Καθοριστικό ρόλο επίσης, για την ενασχόλησή μου με το μπάσο, έπαιξε το "March Ör Die" των Motorhead.
 
cowboysfromhell
 
Πιστεύω ο Lemmy Kilmister, με τον ιδιαίτερο ήχο του, έκανε πολλούς ανθρώπους να αγαπήσουν το μπάσο. Ακόμα, σημαντική επιρροή ήταν το "Balls To The Wall" των Accept. Τελικώς, το άλμπουμ και η μπάντα που με έκανε να ακούσω και να μπω στον κόσμο του folk metal είναι το "Iron" από τους Ensiferum.

Ισμήνη
Καθότι κλασσικά εκπαιδευμένη στο φλάουτο, αλλά και γενικότερα στη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, τα πρώτα μου ακούσματα ήταν οι μεγάλοι κλασικοί και προκλασικοί συνθέτες όπως ο Mozart, ο Bach και πολλοί άλλοι. Η πρώτη μου αξιοσημείωτη επαφή με μουσική, πέραν της κλασικής, ήταν στα γυμνασιακά μου χρόνια, όταν ανακάλυψα τους Jethro Tull και πιο συγκεκριμένα το άλμπουμ "Aqualung". Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που είδα να χρησιμοποιείται το φλάουτο σε άλλο είδος μουσικής εκτός της κλασικής. Όταν ήμουν πρωτοετής στη σχολή μου, άκουσα το τραγούδι “Inis Mona” από το άλμπουμ "Pagan Fire" των Eluveitie, γεγονός που με επηρέασε πολύ και με ώθησε στο να ψάξω για τη metal μουσική γενικότερα.
 
aqualung21
 
Οι Nightwish ήταν το πρώτο symphonic metal συγκρότημα που άκουσα και συγκεκριμένα το τραγούδι “The Islander”, από το άλμπουμ "Dark Passion Play". Πέρα από τη metal μουσική όμως, τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι και με τη folk μουσική γενικότερα και τα δύο άλμπουμ που περιέχουν πολλά αγαπημένα μου τραγούδια του είδους είναι το "Von Den Elben" των Faun και το "Ghost Of A Rose" των Blackmore's Night.

Σπύρος
Είναι αρκετά εύκολο για εμένα να ξεχωρίσω και να ευχαριστήσω τα άλμπουμ που με έβαλαν στον χώρο της μουσικής. Το 2000, σε ηλικία οκτώ ετών, μου δόθηκε ένα άλμπουμ των Iron Maiden ονόματι "Fear Of The Dark". Κάθε τραγούδι του δίσκου αυτού είχε την απόλυτη προσοχή μου, κάνοντάς με να ξεκινήσω να παίζω κιθάρα. Το 2003, έπειτα από μια μετακόμιση, βρέθηκε στα χέρια μου ο δίσκος "Destiny" των Stratovarius. Από τότε έμαθα πως υπάρχει μια τεράστια ομορφιά πίσω από τη Metal και άρχισα να μαθαίνω όσο πιο πολλά μπορούσα. Ντραμς άρχισα να μαθαίνω το 2005, κάτι για το οποίο με κέντρισε ο δίσκος "God Hates Us All" των Slayer και μια διαβολική σύμπτωση.
 
fear21
 
Τότε είχε αρχίσει μια φίλη να παίζει ντραμς και έτσι χτύπησα τα πρώτα μου ταμπούρα. Άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με τα ντραμς, αναζητώντας μία ουσία μελωδική το 2009, αφού μετά από αρκετή καθυστέρηση "γνώρισα" τους Protest The Hero. Το άλμπουμ "Fortress" με δίδαξε ρυθμό και μελωδία στα κρουστά. Για το άλμπουμ “Enthrone The Gods”, η επιρροή μου ήταν διχασμένη και αντίστοιχα ποσοστιαία, μοιρασμένη στους Arkona και στους Trivium. Ναι, τελικά ήταν κάπως δύσκολο να ξεχωρίσω άλμπουμ. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι από αυτά τα ονόματα, διότι είναι σαν να λέω ψέματα για τη σύνθεσή μου.

Οδυσσέας
Άρχισα να ακούω metal από πολύ μικρή ηλικία. Αγόραζα οποιοδήποτε CD ήταν κοντά στο στυλ metal που άκουγα. Η μουσική είναι για μένα τρόπος ζωής, γι’ αυτό και τα άλμπουμ που θα αναφέρω παρακάτω έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μουσική μου ωρίμανση και όχι μόνο. Τα album λοιπόν που με επηρέασαν ιδιαιτέρως είναι τα εξής.
 
abrahadabra21

"Abrahadabra" από Dimmu Borgir, "Hatebreeder" από τους Children Of Bodom, "Sacrament" από Lamb Of God, "Magma" από Gojira και τέλος το“Wintersun" από Wintersun.

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!