= Grey Vs Gray - Fab Five Factilized
Fab Five Factilized

loogoo

Grey Vs Gray - Fab Five Factilized

 
   Λένε πως αυτοί που αφηγούνται τέλεια μια ιστορία είναι μοναδικά πλάσματα. Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνεις ένα τσουβάλι από λέξεις και εικόνες να πάρει σάρκα και οστά, να τιτιβίσει μέσα στο αυτί του ακροατή και να καρφωθεί στα τρίσβαθα του νου, προκαλώντας και δημιουργώντας. Το κλίμα είναι πλέον έτοιμο και οι Grey Vs Gray με το “An Ordinary Couple” EP έμπασαν τις ιστορίες τους στην ιστορία μας και την εικόνα τους στις δικές μας. Με ένα μίνι άλμπουμ που υπόσχεται μια λαμπρή πορεία και μουσικούς που αγαπούν το παρελθόν σαν το μέλλον και το τώρα σαν το τότε, ανασκαλίσαμε την άμμο και βγάλαμε στο φως αγαπημένες κυκλοφορίες και άλμπουμ που εκείνοι δηλώνουν και εμείς μένουμε να λατρεύουμε. Και όπως έχουν πει οι δώδεκα παγανιστές που χαρτόγραψαν τον ουρανό… Μμμ, τι έχουμε εδώ;
 
greyvsgray21
Theo "Ani Mal" Christodoulou – Drums

Dream Theater - Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory
metropolis221
Το concept άλμπουμ που με εισήγαγε στο storytelling. Ίσως ο μόνος δίσκος τον οποίο - ακόμα και σήμερα - ακούω από την πρώτη έως την τελευταία νότα. Ισορροπημένες συνθέσεις, εθιστικές μελωδίες και φυσικά άψογες ερμηνείες. Ο ορισμός του ταξιδιού.

Miles Davis - Kind Of Blue
Αν κάποιος ακούσει έναν μόνο jazz δίσκο, τότε είναι αυτός, κατά τη γνώμη μου. Το αμάλγαμα της αισθαντικής jazz και του ουσιώδους, συνθετικού αυτοσχεδιασμού, από ανθρώπους που swingάρουν ακόμα και όταν αναπνέουν. Η - ακόμα μία - φορά που ο Miles εξέλιξε τη μουσική και μας έκανε να τον ευγνωμονούμε που υπήρξε.

Screaming Headless Torsos - 1995
Όταν η funk γίνεται πιο επιθετική και η ερμηνείες βαθύτερες, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι απλά διεισδυτικό, αλλά διαπεραστικό. Με τον αεικίνητο Jojo Mayer να αποδεικνύει πως το overplaying δεν είναι πολυλογία, όταν έχεις βαθιά κατανόηση της μουσικής και την ανάλογη αισθητική.

Aziza Mustafa Zadeh - Always
Η κλασική μουσική δεν είναι μουσειακή. Γίνεται να αφορά το παρόν και μπορεί να χωρέσει και ethnic/jazz στοιχεία. Ή και το αντίστροφο. Η fusion μπορεί να αποδοθεί κλασσικότροπα. Και τότε το αποτέλεσμα είναι αυθεντικό, άρα μοναδικό. Αρκεί να στέκεσαι στους ώμους των γιγάντων. Και ειδικά αν είσαι γίγαντας και ο ίδιος.

Rush - Moving Pictures
Κατά τη γνώμη μου, η pop/rock, έτσι όπως έχει νόημα να αποδίδεται. Με βάθος στις συνθέσεις, συνοχή στην ενορχήστρωση και ξεκάθαρα μηνύματα. Τι, είναι μόνο τρεις…; Non-stop air drumming - thank you, Mr. Neil Peart.

Alex "The FX" Koumplis – Guitars

Led Zeppelin - Mothership
mothership21
Ένας δίσκος που συγκεντρώνει φανταστικές μελωδίες και υπέροχα συνθετικά μοτίβα από όλη τη δισκογραφία του συγκροτήματος.

Dream Theater - Train of Thought
Πολύ δυνατός, σκοτεινός και "βαρύς" ήχος, με υπέροχα σόλο για μελέτη και ψυχαγώγηση.

Jimi Hendrix - The Jimi Hendrix Concerts
Υπέροχες μελωδίες που σε ταξιδεύουν σε μια διαφορετική διάσταση.

Opeth - Blackwater Park
Ταυτόχρονα σκληρός αλλά και γλυκός ήχος, με απίστευτα κιθαριστικά μοτίβα και αναπάντεχες φωνητικές γραμμές.

Gojira - The Way Of All Flesh
Σκληρά ρυθμικά βγαλμένα από τους πιο αληθινούς εφιάλτες, που αποτυπώνονται άψογα από τα μέλη του συγκροτήματος.

Dimitris "Mr. Ark" Barmpas – Storyteller, Bass Guitar

The Wall - Pink Floyd
thewall21
Μια από τις βασικές επιρροές μου γύρω από τον κόσμο των Grey Vs Gray, καθώς πρόκειται για τη μητέρα των Concept album, με τον πατέρα να έρχεται στη δεύτερη θέση. Το "The Wall" περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να εκπαιδεύσουν έναν ενσυνείδητο ακροατή η μάλλον έναν σκεπτόμενο άνθρωπο.
 
Dark Side Of The Moon - Pink Floyd
Ο πατέρας των concept album απλώνει πέρα ως πέρα τη φιλοσοφική διάσταση ενός δημιουργήματος της ευρύτερης ποπ κουλτούρας. Ο Roger Waters ωθεί σε μια βουτιά στο υποσυνείδητο και "πατώνει" στο ασυνείδητο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, το μυαλό ενός "τρελού" έχει τόση αρμονία.

The Human Equation - Ayreon
Ένα project με χίλια πρόσωπα (φωνές), όπως είναι οι Ayreon, κατάφερε να βρει τη χρυσή ισορροπία μέσα στο μυαλό του James LaBrie, που πρωταγωνιστεί στο εν λόγω album. Ο τρόπος που ενορχηστρώνεται η μουσική του Arjen Lucassen, πάνω στην οποία ζουν οι ερμηνείες μερικών εκ των σημαντικότερων metal τραγουδιστών των τελευταίων τριάντα ετών, είναι ένα απόλυτο παράδειγμα ολοκλήρωσης ενός μεγαλεπήβολου οράματος που πήρε θεατρική σάρκα και οστά αρκετά χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του.

Innuendo - Queen
Το κατα πολλούς σπουδαιότερο επίτευγμα των Queen έρχεται στον επίλογό τους. Τουλάχιστον στον βασικό τους επίλογο. Ο Freddie Mercury, λίγο πριν μας αφήσει, υπογράφει την ήδη τεράστια κληρονομιά του με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο πόνος, η λύτρωση, η αγωνία, η αναπόληση και κάθε κύτταρο δύναμης που έχει απομείνει, είναι οι πρωταγωνιστές σε έναν δίσκο που περιλαμβάνει το "The Show Must Go On".

Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory - Dream Theater
Ο δίσκος που μετέτρεψε τους βιρτουόζους σε απόλυτα λειτουργικούς μουσικούς. Μετά το πέρασμα από το "εμπορικό" μονοπάτι του "Falling Into Infinity", οι Dream Theater βρίσκουν τους ήρωές τους, που ζωντανεύουν και πεθαίνουν κατά το δοκούν και κερδίζουν έναν καταπληκτικό πλέον ερμηνευτή, όπως είναι ο LaBrie, που ανακαλύπτει πλέον την απόλυτα θεατρική του υπόσταση και την εξαιρετική "μέση" φωνή του.

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!