= Δημήτρης Γαλλίκας - Fab Five Factilized
Fab Five Factilized

loogoo

Δημήτρης Γαλλίκας - Fab Five Factilized

 
   Ο Δημήτρης Γαλλίκας φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο περιοδικό μας, έχοντας κυκλοφορήσει δείγματα της δουλειάς του, που μας εντυπωσίασαν και του έδωσαν το βήμα για την επόμενη περιπέτεια ήτοι το FFF. Instrumental θαυματάκια μας σέρβιρε ο Έλληνας κιθαρίστας και στη συνέχεια μετέβη στη δικιά του νταλκοδοχώρα. Όπως μας έγραψε και ο ίδιος, αναφέρθηκε σε «πέντε από τα πρώτα άλμπουμ που με έβαλαν για τα καλά στο hard rock/heavy metal και στην κιθαριστική μουσική γενικότερα». Μμμ… τι έχουμε εδώ;
 
gallikasfab21

Whitesnake - 1987
 
whitesnake198721

Super μπάντα, τραγούδια και ήχος που στη συνέχεια θα μεσουρανούσαν λόγω της επιτυχίας του συγκεκριμένου άλμπουμ και ένας Sykes σε έκσταση να γεμίζει τα ηχεία με τα riff και τα μανιασμένα σόλο του... Το άλμπουμ το είχα σε κασέτα. Το πήρα δύο φορές, γιατί είχε λιώσει από το παίξιμο…

Pretty Maids - Future World
Νομίζω η πρώτη μου κασέτα εταιρείας… Ο τέλειος συνδυασμός πλήκτρων - κιθάρας σε Ευρωπαϊκό hard rock, που κοιτάει αρκετά προς την Αμερική. Heavy metal και hard rock τέλεια παιγμένα, σε όμορφα κομμάτια.

Joe Satriani - Surfing With The Alien
Διάβαζα για αυτό το άλμπουμ στα κιθαριστικά περιοδικά, ίσως είχα ακούσει και το “Ice 9”, με το οποίο ξεκίναγε ο Κουτουβος την εκπομπή του (αν θυμάμαι καλά). Το αγόρασα σε κασέτα από το Happening τις χρυσές εποχές. Album - σταθμός στις κιθαριστικές instrumental κυκλοφορίες.

Dokken - Beast From The East
Ακόμα και τώρα ο Lynch εκείνης της εποχής είναι στο top 5 μου για hard rock κιθαρίστες. Σε αυτό το album δίνει ρέστα! Ακούστε μόνο το σόλο πριν το “Mr. Scary” και θα καταλάβετε.

Ozzy Osbourne - Randy Rhoads Tribute
Θυμάμαι πως ένας φίλος μπορούσε και έπαιζε το riff του “Crazy Train”. Αυτό αποτέλεσε έναυσμα να αρχίσω να ψάχνω και να ακούσω το συγκεκριμένο album και να το αγαπάω ακόμα όπως τότε.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!