Fab Five Factilized

Church Of The Sea - Fab Five Factilized

 
   Είδα τους Church Of The Sea να παίζουν παρέα με τους Mother Of Millions. Πλήκτρα, κιθάρες, γυναικεία φωνή, εφέ και άλλα εφέ, γλυκύτητα στην ερμηνεία και κάτι που από μόνο του είναι πολύ. Πάνω στην επικοινωνία πέταξα και το «μυστικό» για τη στήλη. Η ιδέα έκανε στα παιδιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν σε χρόνο dt. Η ευγένεια είναι σήμα κατατεθέν τους, η μουσική τους ορίζει ένα πλέγμα δυστοπίας ανακατεμένης με μπόλικο οπτιμισμό που κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί πεσιμιστικός. Από πέντε αγαπημένους δίσκους μοιράζονται οι τρεις τους και όπως θα έλεγε ένας αριστουργηματικός πότης, ο οποίος πάντα θα ομολογεί ότι «Να, τώρα» παρατάει το βάσανό του και δεν θα το ξαναπιάσει ποτέ στο στόμα του… Μμμ, τι έχουμε εδώ;
 
churchofthesea2299
Irene

The Doors – The Doors
portes22
Ο πρώτος δίσκος που μου δώρισαν όταν ήμουν παιδί.

Cocteau Twins – Treasure
Σουρεαλιστικές γνωριμίες, τις οποίες αυτός ο δίσκος συνοδεύει ως soundtrack.

The Black Angels – Passover
Πολλά βράδια στην Ανάφη στο repeat, αράζοντας στην παραλία.

Anne Clark – Joined Up Writing
Από τις πρώτες μου συναυλιακές εμπειρίες στην πρωτεύουσα.

Λένα Πλάτωνος – Γκάλοπ
Για το σβήσιμο έπειτα από κάτι ξέφρενα βράδια σε μπαρ της Αθήνας.

Alex

Chelsea Wolfe - Abyss
abyss22
Ένα από τα τελευταία genre defining albums. Αρκεί να καταλήξουμε στο genre.

Nick Cave And the Bad Seeds - Let Love In
Όταν κάτι σε ακολουθεί από την εφηβεία σου, κάποιος σημαντικός λόγος θα υπάρχει.

Dead Can Dance – Within The Realm Of A Dying Sun
Απλά, ό,τι πιο σκοτεινό έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Cranes – Wings Of Joy
Γιατί το “Starblood” είναι το πρώτο doomgaze κομμάτι.

Vang

True Widow – Circumambulation
circumambulation22
Λένε ότι ο Dan Phillips βρίσκει την έμπνευσή του στον πυθμένα ενός άδειου ποτηριού. Μάλλον δεν είναι αλήθεια, αλλά ακούγοντας τα νεολιθικά riffs της κιθάρας και τα βαριά μονότονα drum beats, καταλαβαίνεις από που προέρχεται αυτή η φήμη.

Never Not Nothing – Never Not Nothing
Ντουέτο από το Λονδίνο, που αυτό-προσδιορίζεται ως “Industrial noise-punk”. Το site τους, τους περιγράφει ως «Μια ακουστική επίθεση Anarchic Electro Psych Punk Noise», που είναι κάτι σαν τους Death From Above και τους απογόνους των Chemical Brothers

Blur - 13
Τέλη του 1999, η Britpop φαίνεται πως έχει τελειώσει και η μπάντα παρουσιάζει δίσκο που συνδυάζει ηλεκτρονικά στοιχεία, βραχνιασμένες κιθάρες και μπόλικο θόρυβο. Η παραγωγή του William Orbit αναδεικνύει την ερμηνεία του Damon Albarn και τις αντισυμβατικές & ευφάνταστες κιθάρες του Graham Coxon. Ειδικά το δεύτερο μισό του album είναι αριστουργηματικό.

Black Sabbath – Paranoid
Είναι το άλμπουμ με το λάθος εξώφυλλο, που σε κανένα δεν αρέσει (επιλέχθηκε με την υπόθεση ότι το άλμπουμ θα λεγόταν “War Pigs”). Είναι το άλμπουμ με το τρίλεπτο τραγούδι που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε γρήγορα, ώστε να εκπληρώσουν τις νομικές υποχρεώσεις της μπάντας προς τη δισκογραφική τους και άλλαξε το όνομα του δίσκου τελευταία στιγμή. Ένας δίσκος που γράφτηκε από τέσσερις νέους που εξερευνούσαν ανελέητα τους ορίζοντές τους, δίχως περιορισμούς και μην έχοντας τίποτα να ρισκάρουν (πέρα από τη σκληρή βιοπάλη εκείνης της εποχής). Είναι ένας δίσκους που όρισε το heavy metal.

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!