= Αποστόλης Σταματόπουλος - Fab Five Factilized
Fab Five Factilized

loogoo

Αποστόλης Σταματόπουλος - Fab Five Factilized

 
   Πριν λίγο καιρό είχαμε παρουσιάσει έναν καλό φίλο και εξαιρετικό κιθαρίστα. Ο ορισμός του δουλευταρά και του ανθρώπου που δεν σταματά τη μελέτη, Αποστόλης Σταματόπουλος (session guitarist) επανέρχεται, αυτή τη φορά γράφοντας στο χαρτί και όχι στα τάστα. Πέντε αγαπημένα άλμπουμ, πέντε πτυχές της μουσικής ανά τα έτη και όπως θα αναφέρει αυτάρεσκα ο ιστορικός του μέλλοντος… μμμ… τι έχουμε εδώ;
 
stamatopoulos2166

Ozzy Osbourne - Blizzard Of Ozz
 
blizzard21

Το πρώτο σόλο album του Ozzy παραμένει ένας από τους καλύτερους Metal δίσκους που έχουν γραφτεί ποτέ. Η συνθετική και τεχνική δεινότητα του Randy Rhoads, η μπάντα - μετρονόμος και η τρέλα του Ozzy, δημιούργησαν μουσική που θα ακούγεται για πολλές γενιές.

Whitesnake - Whitesnake (1987)
Με ένα νέο line-up, παραγωγή για σεμινάριο και MTV-friendly τραγούδια, φτιαγμένα για να κατακτήσουν το αμερικάνικο κοινό, οι Whitesnake από μία blues-rock μπάντα έγιναν hard rock superstars. “Is This Love”, “Still Of The Night” και “Give Me All Your Love” μερικά από τα διαμάντια του δίσκου.

Guns N' Roses - Appetite For Destruction
Κουρασμένο το κοινό από τη Hair Metal σκηνή, όπου πολλές μπάντες έμοιαζαν πολύ σε ήχο/ύφος/εμφάνιση (Motley Crue, Poison, Ratt, Warrant κτλ.), έρχονται οι Guns N' Roses, που πάντρεψαν την αλητεία των Sex Pistols, τις Blues-Rock καταβολές των Cream και τον ήχο των Led Zeppelin… YOU'RE IN THE JUNGLE BABY!

Led Zeppelin - IV
Το τέταρτο album-διαμάντι των Led Zeppelin, ίσως το καλύτερο rock album που έχει γραφτεί ποτέ, θα πρέπει να διδάσκεται σε μουσικές τάξεις σε σχολεία. “Black Dog”, “Misty Mountain Hop” και το αγαπημένο σε όλους “Stairway To Heaven”, μεγάλωσαν και θα μεγαλώνουν πολλούς μουσικούς και ακροατές.

Michael Jackson - Thriller
Το album με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής. Ένα album-σταθμός, όπου κάθε κομμάτι ήταν διαμάντι. Ανέβασε τα standards στην παραγωγή, τη σύνθεση αλλά και το promotion. Τα video clip των "Billie Jean" , "Thriller" και "Beat it" μετέτρεψαν τα μουσικά βίντεο σε τέχνη. Ένα album που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!