= Zeronil, Time Collapse, Egoera, Nevency LiVE @An Club
Συναυλίες

loogoo

Zeronil, Time Collapse, Egoera, Nevency LiVE @An Club

 
   Η πρώτη μπάντα που εμφανίστηκε στη σκηνή του Αν ήταν οι Nevency. Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν θα αναφερθώ καθόλου στους εν λόγω. Θα διαβάσετε παρακάτω γιατί.
 
egoera2055

   Egoera. Τους έχω ξαναδεί. Τους έχω ξαναθαυμάσει. Μουσική χωρίς λόγια, μελωδίες χωρίς λιμπρέτο. Παρόλα αυτά, οι στίχοι αντιπαλεύονται από την πληρότητα της μουσικής τους. Εγώ προσωπικά, με όλο το θάρρος πάντα, θα τολμούσα να τους προτείνω να σκεφτούν πολύ σοβαρά να ντύσουν τα τραγούδια τους με στίχους. Είναι αυτό που παράγουν τόσο ερωτεύσιμο που δεν τολμώ καν να σκεφτώ πώς θα ακουγόταν με τη φόδρα των φωνητικών. Προ-ηχογραφημένα και κλικ κάνουν καλά τη δουλειά τους και η ώρα κυλάει πολύ ευχάριστα. Τα παιδιά το έχουν. Το έχουν πολύ…

Galilea, Hiru, Alyeska, Rojava, Steppe, Aftermath, Yemen, Fortuna
 
egoera2056
   Έπονται οι Time Collapse. Τους έχω δει LiVE, τους έχω ξαναδεί και θα τους δω πάλι πολλές φορές – εννοείται. Progressive Rock/Metal υψηλών προδιαγραφών. Το μελαγχολικό ύφος, η φιγούρα του Steven Wilson κάπου κει πίσω, τα τραγούδια που μιλάνε για τόσα πράγματα. Με στιβαρό ρυθμικό υπόβαθρο και χροιά φωνής που μόνο να αγαπήσουμε μπορούμε, θα πω πως από τώρα περιμένω το καινούργιο – δεύτερο – άλμπουμ τους και ανυπομονώ να μοιραστώ την εμπειρία μαζί σας. Είχαμε κάνα δυο θεματάκια με τον ήχο και τους μικροφωνισμούς σε κάποια σημεία, θεωρώ όμως ότι στην επόμενη συναυλία δεν θα υφίστανται τέτοια ζητήματα, αφού μάλιστα η μπάντα διαθέτει και δικό της ηχολήπτη.

Post Awakening Syndrome, Mundane Miracle, The Curse Of Normalcy, The Pulse, Plixi, Reflecting Lies, Time Bound/ Time Collapse
 
time2001
   Τι ώρα έχει πάει; Κοντά μεσάνυχτα, ε; Και βγαίνουν οι Zeronil. Έπαιξαν κοντά στο μισάωρο, ήταν όμως γεμάτοι. Το διασκέδασαν, το κούνησαν, έβγαλαν τσαγανό και τσαμπουκά και έδειξαν πως αυτό το υβρίδιο supeRock και Prog φορμών μπορεί να περάσει στο κοινό. Μπορεί μάλιστα και να γίνει άκρως συμπαθές. Μου άρεσαν και έχω το νου μου να τους ξαναπετύχω όπου παίξουν.

Ignatia, Credence, Operation, Voracity, Frozen

   Για τον κόσμο που ήλθε, μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω. Παρά το γεγονός ότι το ΠουΣουΚού ήταν γεμάτο συναυλίες και παρά την πικρή αλήθεια πως τα Ευρώ δεν φυτρώνουν στα δέντρα, ένα κάρο παιδιά έδωσαν το παρόν και έκαναν το Αν να δείχνει ζεστό και πολύ φιλόξενο. Εύχομαι τα καλύτερα και μόνο και όσο για τις στραβοτιμονιές… τις αφήνουμε πίσω μας.
 
time2002
   Ποιες στραβοτιμονιές… Πολύ φυσιολογικό να ρωτήσετε για τι πράγμα μιλάω. Η πρώτη μπάντα που έπαιξε, της οποίας το όνομα ανέφερα στην αρχή, οι Nevency, φρόντισαν να φύγουν από το Αν όταν ξεκινούσε η τρίτη σε σειρά μπάντα. Επειδή αυτή η συμπεριφορά είναι τουλάχιστον αναίσχυντη και δεν δικαιολογείται στο ελάχιστο από το νεαρό της ηλικίας, να πω στους κυρίους αυτούς δυο κουβέντες, ως κάποιος που πήγε τσάμπα μεν στη συναυλία, έκατσε όμως μέχρι τέλος, γιατί έτσι απλά τιμήθηκε η πρόσκληση. Αγαπητοί μου, αρχικά να σας πως ότι δεν έχω κανένα χωράφι να μοιράσω μαζί σας, ούτε είμαι εμπαθής. Απλά να σας θυμίσω ότι είστε καλεσμένοι των υπολοίπων συγκροτημάτων. Και στα είκοσί σας – και πιο κάτω ίσως – είχατε την τύχη να παίξετε σε ένα ιστορικό χώρο, σε ένα χώρο που άλλοι έπαιξαν στα τριάντα-φεύγα τους. Λίγο τακτ δεν βλάπτει, λίγη ευγένεια δεν πειράζει κανέναν. Αδιαφορώ αν παίξατε σαν Rush ή αν παίξατε σκατά, πολύ λίγο με νοιάζει. Το έχω γράψει από παλιά και το τηρώ. Μπάντα που δεν σέβεται και την κάνει με ελαφρά πριν ολοκληρωθεί η συναυλία, ΔΕΝ θα αναφέρεται εδώ το τι έκανε. Απλά μαθήματα συμπεριφοράς. Περαστικά σας!

Κώστας Κούλης
Φωτογραφίες Egoera: Στέλιος Κωτσοβίλης
Φωτογραφίες Time Collapse: Ελεωνόρα Χατζοπούλου aka Dearohwell
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες