= Wisdom, The Silent Rage, False Coda, Live @ 7 Sins Club, 21-2-14
Συναυλίες

loogoo

Wisdom, The Silent Rage, False Coda, Live @ 7 Sins Club, 21-2-14

 
   Τρεις ελληνικές μπάντες… Παρασκευή βράδυ… στο κέντρο της Αθήνας… Μελωδία και δικασιές και πώρωση και Μέταλ… και το συζητάμε ακόμα; Ναι, είμαστε και χορηγοί επικοινωνίας. Και λοιπόν; Δεν θα πάμε να δούμε τα παιδιά μας να παίζουν; Θα πάμε και θα πούμε και ένα τραγούδι! Και δύο και τρία και… Και πήγε εννιά παρά είκοσι πέντε… Οι False Coda ανεβαίνουν στη σκηνή. Το πρόγραμμα τηρείται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και έτσι θα πάει μέχρι το τέλος. Ένα μπράβο εκ των προτέρων για την άψογη τήρηση και οργάνωση λοιπόν και φύγαμε να εντρυφήσουμε στο όμορφο Prog των παιδιών.
 
 
   Με απλά ελληνικά… Τι μπαντάρα είναι αυτή; Πώς τα παίζουν όλα αυτά που παίζουν; Τι κόντρα μετρήματα και μυστήριες παιξιματιές, τι εξωγήινα περάσματα και «περίεργα»… Ό,τι βάνει ο νους σας! Και μην νομίσετε ούτε για μια στιγμή ότι κούρασαν ή ότι μας ήλθαν στο μυαλό οι Theater και τα χωρίς ουσία κομμάτια τους… Ούτε για πλάκα! Μελωδία, νόστιμα ρεφρέν και όρεξη να ακούσουμε κι άλλα. Το “Closer To The Edge” μου άρεσε πιο πολύ από το σετ που έπαιξαν… Πρόκειται, ανετότατα, για μία υπέρ-προβαρισμένη μπάντα, με πολύ πάθος. Αυτό το τελευταίο ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα σχήματα που τα έχωσαν εκείνο το βράδυ. Είπα τη γνώμη μου λίγο μετά το τέλος του Live σε συγκεκριμένους ανθρώπους, μέσα στο μαγαζί, ανθρώπους που γνωρίζω εδώ και χρόνια και δεν παίρνω πίσω ούτε σημείο στίξης! Και τα τρία συγκροτήματα είχαν καραπροβάρει και μπράβο τους που βγήκαν έτσι! Αυτό είναι το διεθνές επίπεδο της ελληνικής σκηνής, πάει και τελείωσε!
 
thesilentrage
 
   Γύρω στις εννέα και μισή εμφανίζονται οι The Silent Rage. Δίκασα στο φουλ, τρέξιμο, Μέταλ που κοιτάει προς αμφότερες τις όχθες του Ατλαντικού, παθιασμένα φωνητικά, μεγάλη πώρωση και υλικό που γουστάρουμε και θα συνεχίσουμε να γουστάρουμε. Ένα καλώδιο κιθάρας πήγε να ορθώσει ανάστημα κατά τη διάρκεια του αγαπημένου μου “Perished In Flames”, μας έκανε να στραβώσουμε με τη γαμωτεχνολογία για μερικά δεύτερα, το σχήμα όμως δεν μάσησε. Απέδωσε όπως έπρεπε και μας έκανε να χειροκροτήσουμε ξανά και ξανά. Τους έχω δει αρκετές φορές στη σκηνή και θα τους δω πολλές ακόμα…
 
wisdom
 
   Έχει πάει ένδεκα παρά είκοσι ή κάτι τέτοιο… Οι Wisdom πελεκάνε τη σκηνή και μας ζητούν να ακολουθήσουμε τον παλμό τους. Άνετα! Ο κόσμος στο μαγαζί είναι ζεστός… Δυστυχώς, δεν έχει γεμίσει το εν λόγω, πλην όμως είναι καλά, είναι ζεστά και μου δείχνει πως κάτι μπορεί να γίνει για να αλλάξει κουλτούρα ο Έλληνας και να πάει σε ένα Live όπως πάει σε ένα Ροκάδικο. Ανάμεσα στα δικά τους τραγούδια μας σερβίρουν και δύο αξιοπρεπέστατες διασκευές. Μια στο “Edge Of Thorns” (τι θα πει «ποιανού συγκροτήματος»;!) και μια στο “Arabia” των Vengeance! Παίδες, με στείλατε αδιάβαστο και μου θυμίσατε τα νιάτα μου, το εκτιμώ πολύ αυτό! Πέρας ακροάσεως ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα, για να ετοιμαστεί το venue για τις άλλες υποχρεώσεις του και εξαιρετικός επίλογος (ή πρόλογος – εννοείται!) για Παρασκευόβραδο. Αναμένουμε τα επόμενα και ευχόμαστε από καρδιάς πολλή και καλή επιτυχίες και στις τρεις μπάντες!
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες