= Kip Winger, Γιώργος Γάκης, Mistful LiVE @ Wave Athens
Συναυλίες

loogoo

Kip Winger, Γιώργος Γάκης, Mistful LiVE @ Wave Athens

 
Kip Winger
Γιώργος Γάκης
Mistful
Acoustic LiVE @ Wave Athens, 21-9-2018
 
   Ο τεράστιος Winger βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα για να δώσει ένα ακουστικό show και τρίβουμε τα χέρια μας με μεγάλη ανυπομονησία (όσο και ενθουσιασμό – Kip it up, superdude). Όπως μας είχε πει την προηγούμενη βραδιά, στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει, του αρέσει πάντα το γεγονός ότι «ξεγυμνώνεται» όσον αφορά τη σκηνική του παρουσία και την ίδια τη φωνή του, σε τέτοιες περιπτώσεις και ο κόσμος δεν έμεινε ασυγκίνητος. Ήλθαν πολλοί για να δουν έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ μουσικό να αποδίδει έτσι όπως μόνο αυτός ξέρει. Στη ζεστή σκηνή του Wave, με το ανυψωμένο δάπεδο και τις οθόνες στο πίσω μέρος, ξεκίνησε και τελείωσε μια άψογη ακουστική (και κατάτι ηλεκτρική) βραδιά, με τους Mistful να ανοίγουν και να μας αρέσουν από το πρώτο λεπτό.
 
mistful02
   Εξαιρετική φωνή, δυνατή και καθαρή, νοστιμότατες ενορχηστρώσεις και δικά τους τραγούδια (τα παιδία έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ, το “Who Leads The Way”), παρέα με μερικές όμορφες διασκευές, σαν αυτή στο “Wild Child” ή στο “Sleeping In My Car” (Να βρείτε μόνοι σας από ποια συγκροτήματα είναι, ορίστε μας). Μου άρεσαν παρά πολύ, έβγαλαν θαυμάσια πράγματα πάνω στη σκηνή και εννοείται πως θα ψάξουμε και το άλμπουμ τους, για να το παρουσιάσουμε εδώ.
 
mistful03
   Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο Γιώργος Γάκης, μαζί με το Μπάμπη Σαγανά και κάπου εκεί μπήκαμε σε μία Blues/Rock χρονοκάψουλα, η οποία μας πήγε ένα ταξίδι στη μαγεία του Ασπρόφιδου, των Dokken και μερικών ακόμα υπέρ-αγαπημένων μελωδιών. Σε τρομερή φόρμα ο Γιώργος, έβγαλε κάνα δίτονο γρέζι και μας θύμισε πώς είναι να τραγουδάς με πάθος, με την καρδιά σου, με αγάπη. Στο “Sailing Ships” (συνόδευσε ο Ιάσων στην ακουστική) χάθηκε η μπάλα, από πλευράς καταιγισμού συναισθημάτων, αφού αυτό το κομμάτι το αγαπώ ιδιαίτερα και παίχτηκε με τόσο υπέροχο τρόπο που θα ήθελα να το ξανάκαναν εφτά-οκτώ φορές ακόμα. Ο Γάκης έπαιξε με το κοινό, έκανε μπόλικη φασαρία και έκλεισε με το μπαρόκ ηπειρώτικο – κλασσικά, το έχει βάλει και στο δίσκο του “Too Much Ain’t Never Enough” – προκαλώντας συγκίνηση και τρελό χειροκρότημα.
 
gakis667
   Το αγόρι με τα υπέροχα βαθιά μπλε μάτια και την φωνή που κάνει τη ψυχή σου να παραληρεί ανέβηκε στη σκηνή λιτά και χωρίς φανφάρες και το ταξίδι της ψυχής μας ξεκίνησε. Έπαιξε αγαπημένα τραγούδια με τη δωδεκάχορδή του και το μόνιμο συνεργάτη του, τον κρουστό Robby Rothschild, ο οποίος ήταν επίσης εξαιρετικός. Γίναμε μια παρέα όλοι και αφήσαμε τον Kip να μας μαγέψει μέσα από τα τραγούδια του. Απίστευτες ερμηνείες, επικίνδυνες ανατριχίλες όταν από τα χείλη του ακούσαμε τα “Can’t Get Enuff”, “Easy Come, Easy Go”, Hungry”, “Headed For A Heartbreak”, “Miles Away” (μαζί με το Γάκη αλλά και το Robby στις φωνές), “Spell I'm Under”, “Blue Suede Shoes”, “Seventeen” και αρκετά άλλα ακόμα.
 
gakis668
   Μια ακόμα έκπληξη μας περίμενε καθώς ο Kip, λίγο πριν ολοκληρώσει την εμφάνισή του στο Wave, μας τραγούδησε ένα τραγούδι από το “Get Jack”, το μιούζικαλ-θρίλερ, όπου πρωταγωνίστριες είναι πέντε θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Οι γυναίκες ανεβαίνουν από τον κόσμο των νεκρών για να πάρουν εκδίκηση. Εντυπωσιακή δουλειά που πραγματικά ζηλεύουμε που δεν θα μπορέσουμε να τη δούμε ζωντανά.
 
kip698
   Τελικά δεν χρειάζονται πολλά για να κάνεις τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Μας αρκεί μια υπέροχη μελωδία, μια ζεστή φωνή και μια κρύα μπίρα. Ο Kip ήταν παραπάνω από όσα ονειρευόμουν. Ένα αληθινό διαμάντι. Η πορεία του στο χώρο εντυπωσιακή, η σεμνότητα του χαρακτήρα του, το ήθος που το διακατέχει, τον ανέβασε ακόμα περισσότερο στα μάτια όλων μας. Οι μουσικές του δημιουργίες περίτρανα αποδεικνύουν το ασίγαστο πάθος του για τη μουσική. Μπορεί εύκολα να συνθέσει από hard rock μέχρι κλασσική μουσική. Δεν έχει ταμπέλα, καθώς κινείται σε όλο το μουσικό φάσμα.

   Τελικό συμπέρασμα της βραδιάς; Mister Kip Winger… You’re the Spell I’m Under…

Κώστας Κούλης
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
kip055
 
   Ο ίδιος ο Kip, κατά τη διάρκεια του μπλα-μπλα του, λέει συνεχώς ότι «Παραπονιέμαι συνέχεια». Να έρχεσαι κάθε χρόνο να παραπονιέσαι, φίλε! Και δυο φορές το χρόνο, μην σου πω…
 
kip056
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες