= Ελληνική βραδιά @ Wall Festival 2013, 28-09-2013, Θεσσαλονίκη
Συναυλίες

loogoo

Ελληνική βραδιά @ Wall Festival 2013, 28-09-2013, Θεσσαλονίκη

 
Wall Festival 2013 – Καλωσορίζοντας μουσικά το φθινόπωρο στα Κάστρα
 
toixo   Με την Ελληνική μουσική αυτή τη φορά στο επίκεντρο συνεχίστηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το τριήμερο φεστιβάλ Wall Fest που διοργανώνει το μεζεδοπωλείο “Τοίχο τοίχο”και το ΚΕΘΕΑ Προμηθέας. Τρία συγκροτήματα, το καθένα αντιπροσωπεύοντας ένα διαφορετικό είδος της εγχώριας μουσικής, έδωσαν στον πολυάριθμο κόσμο που συγκεντρώθηκε – καθώς ο καιρός φέτος έκανε τη χάρη των διοργανωτών – την ευκαιρία να απολαύσει μια ξεχωριστή μουσική βραδιά σε ένα από τα ομορφότερα “κρυμμένα” σημεία της πόλης.
 
   Πρώτος επί σκηνής στο πάρκο της Πλατείας Πολυδώρου εμφανίστηκε ο Αποστόλης Δημητρακόπουλος. Έχοντας στο πλευρό του τη μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια Νατάσσα Χρηστίδου, ο τραγουδοποιός, που έχει συνεργαστεί με σημαντικούς εκπροσώπους του έντεχνου και του Νέου Κύματος όπως οι Λάκης Παππάς, Μαρίζα Κώχ και Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ερμήνευσε τραγούδια από τους τρεις προσωπικούς του δίσκους.
 
toixo2   Περίπου στις 9.50, τη σκυτάλη πήραν οι Juke Joint Band. Παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο κράμα ρεμπέτικου, έντεχνου και μπλουζ με μπάντζο και κιθάρα, το τρίο αποτέλεσε αναμφισβήτητα το χάιλαϊτ της βραδιάς. Μια βραδιά την οποία έκλεισαν με “κλασικό” λαϊκό ήχο οι Ευ' Τοιχείς. Με επικεφαλής τους αγαπητούς Θεσσαλονικούς καλλιτέχνες Βασίλη Πρατσινάκη και Μαρία Φραγκούλη στα φωνητικά, η τετραμελής μπάντα ερμήνευσε τραγούδια από τους μεγαλύτερους συνθέτες του είδους μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
 
   Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με μια ημέρα αφιερωμένη στη ροκ μουσική, και κλείνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με χοροθέατρο, και συγκεκριμένα την παράσταση “Μορφοποίηση” από τους Aniline Dancetheatre.
 
Κύρκος Εκατερινάρης
Joomla Social by OrdaSoft!