= Visions Of Atlantis, Meden Agan, The Silent Wedding, Scars of Tears 09-11-2012 Live @ Κύτταρο Live, Aθήνα
Συναυλίες

loogoo

Visions Of Atlantis, Meden Agan, The Silent Wedding, Scars of Tears 09-11-2012 Live @ Κύτταρο Live, Aθήνα

 0000topscars03

   A00voa09Από τη στιγμή που στους Visions τραγουδάει ένα δικό μας κορίτσι, η Maxi Nil, ήταν θέμα χρόνου να έλθουν να παίξουν στην Ελλάδα. Και, όπως είπε και η ίδια από σκηνής, τους έφερε να παίξουν ένας Κύπριος διοργανωτής! Μαζί με τους Αυστριακούς, τρεις ελληνικές μπάντες, τρεις καλές μπάντες, ένα άκρως ικανοποιητικό μπουκέτο. Το μόνο άσχημο… ο κόσμος. Μια οι απεργίες, μια τα χίλια πεντακόσια Live που έχουν σκάσει τον τελευταίο καιρό, μια τα χάλια μας, και ο κόσμος που μαζεύτηκε χθες στο Κύτταρο ήταν απλά συμπαθητικός…

   Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιο αργά, ξέφυγε από τα πλάνα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορώ να παραπονεθώ. Το έλεγα σε μια φίλη στο venue, ότι είναι κρίμα που οι VoA βγαίνουν στη σκηνή είκοσι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα λες και είναι ο Πανταζής και μετά κατάλαβα ότι δεν θα ήταν δυνατό να γίνει διαφορετικά. Εντάξει, να παίξουν τα συγκροτήματα, να υπάρχει όμως και κάποιος από κάτω, βρε αδελφέ…
   Δεν πρόλαβα όλο το σετ των Scars Of Tears και ζητώ συγγνώμη γι αυτό. Το συγκρότημα από την Καστοριά ήλθε στην πόλη μας με τρομερή ψυχολογία και πολύ ενθουσιασμό. Γκάζια και γυναικεία φωνητικά, ένα σκούρο μοτίβο, με στοιχεία που δείχνουν και προς τους Epica, μια πολύ ενδιαφέρουσα τραγουδίστρια με όμορφη φωνή και πολύ μέταλλο στον όγκο της. Δυστυχώς, μια χορδή στην κιθάρα σπάει και τους φέρνει τούμπα. Διαβουλεύσεις μερικών δευτερολέπτων και επιτόπου απόφαση. «Τελευταίο κομμάτι γι απόψε»… Ελπίζω να τους ξαναδούμε πολύ σύντομα και χωρίς ευτράπελα.

A00wedding05   Οι The Silent Wedding μπουκάρουν με πολύ τσαμπουκά και ακόμα περισσότερη μελωδία. Ωραίο στυλ, πλήκτρα και κιθάρες οδηγούν, τρέχουν από δίπλα τα μπασοδίκασα και η φωνή διαθέτει μια πολύ ζεστή χροιά! Ο τραγουδιστής προλογίζει τα κομμάτια και καλύπτει έξυπνα τα κενά, μέχρι να ετοιμαστούν οι υπόλοιποι. Διασκευή στο “Gutter Ballet”, με κάνα δυο στραβοκλωτσιές στα αρχικά σκασίματα, με το που μπήκε το βασικό θέμα όμως τα έσπασαν!

   Γύρω στις δέκα και δέκα ανεβαίνουν στη σκηνή οι Meden Agan. Γνώριμο και αγαπημένο το στυλ, με τα μαύρα ρούχα και την πλάτη προς το κοινό κατά τη διάρκεια της εισαγωγής. Ο υπέρ-πολύτιμος λάρυγγας της κυρίας Τσακιράκη εκρήγνυται από το πρώτο δευτερόλεπτο και προσφέρει πενήντα λεπτά ηχητικής πανδαισίας. Μάξιμουμ απόδοση από την Ηλιάνα, το ίδιο και από την μπάντα, η οποία βρίσκεται σε πραγματικά εξαιρετική κατάσταση. Απόψε όμως, θα μου επιτρέψουν τα υπόλοιπα παιδιά να εστιάσω στον πληκτρά. Κρεσέντο καλαισθησίας και ακριβούς παιξίματος και πολύ κέφι. Το γράφω για μια ακόμα φορά πάντως, όλη η μπάντα απέδωσε τρομερά. Ξεχωριστές στιγμές αποτελούν η εκτέλεση του “Blinded By Faith”, παρέα με τη Sanna των Dimlight και η φοβερή διασκευή στο “Wishmaster”, με την Ηλιάνα να τσακίζει το κομμάτι για την πλάκα της!

   voa07H εξάδα των VoA βγαίνει πάνω στο πάλκο και κοπανάει ανελέητα. Απίστευτα κεφάτοι, απίστευτα δυναμικοί, με τη Maxi να χαμογελάει και να παίζει με το κοινό και το Mario να διαθέτει μια τρομερή χροιά και να πετάει τις πιο ωραίες ατάκες κατά διαστήματα. Η Μάχη μιλάει για το aftershow πάρτι και αναφέρει και τη λέξη «μπύρες» και ο Mario πετάει «Κατάλαβα μόνο τη λέξη μπύρες, αυτό και μόνο μου αρκεί»… Στα μουσικά τους τώρα, είναι όλοι τους εντυπωσιακοί. Κεντρο-ευρωπαϊκή νοοτροπία, με τους έξι να κινούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο και να παίζουν σχεδόν από όλα τα άλμπουμ τους. Στα highlight της βραδιάς και η διασκευή που έχουν κάνει στο “Maria Magdalena”. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν, φυσικά, όταν αφιέρωσαν τραγούδι στη Nicole Bogner, προηγούμενη τραγουδίστρια του σχήματος, η οποία, δυστυχώς, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Αν θυμάμαι καλά, η Μάχη αφιέρωσε τραγούδι και στη μαμά της, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουμε τα καταπληκτικά ελληνικά του πλήκτρα Martin Harb, ο οποίος έκανε όντως μια εξαιρετική προσπάθεια! Ελπίζω να τους ξαναδούμε σύντομα. Όλους!
 
Κώστας Κούλης
Φωτό: Κυριάκoς Χατζής
 
A00voa06endpage
meden02
Joomla Social by OrdaSoft!