= Timo Tolkki, Elysion, The Silent Wedding LiVE @ Piraeus Academy
Συναυλίες

loogoo

Timo Tolkki, Elysion, The Silent Wedding LiVE @ Piraeus Academy

 
tolkki007
 
   Είναι 21 Απριλίου 2017 και κατηφορίζουμε προς το κέντρο της Αθηνάς και το Πειραιώς Academy. Το σημερινό live είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να το παρακολουθήσω οπωσδήποτε γιατί έχουμε τον κύριο Timo Tolkki, που έχει μαζί του το δικό μας το Μιχάλη Λίβα για τα φωνητικά και δυο πολύ σπουδαίες μπάντες της ελληνικής metal σκηνής, τους Silent Wedding και τους Elysion.

   Ο συναυλιακός χώρος σου δίνει να καταλάβεις με την είσοδό σου το λόγο για τον όποιο δημιουργήθηκε. Πολλά τα ερωτηματικά, τα φωτά σβήνουν και οι απαντήσεις έρχονται…
 
tolkki002
   Οι Silent Wedding, με ένα νέο εξαιρετικό album, το «Enigma Eternal» στη φαρέτρα τους, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιες είναι οι δυνατότητες της ελληνικής σκηνής. Ωραίος ήχος, ταξιδιάρικα φωνητικά, πραγματικά όμορφες συνθέσεις και μια σκηνική παρουσία που εύκολα χαρακτηρίζει κανείς επαγγελματική. Όλα αυτά στο άνοιγμα μιας βραδιάς που υπόσχεται πολλά. Και ξαφνικά… η Βερόνικα! Μία νεαρή χορεύτρια, η όποια με την παράστασή της έδωσε έναν ευχάριστο τόνο στην αναμονή για τους Elysion, κάτι που έγινε και στην ανάπαυλα για τον Timo Tolkki.
 
tolkki003
   Οι Elysion ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται… η Χριστιάνα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, με σπουδαία σκηνική παρουσία, τόσο για την ίδια όσο και για τα αλλά παιδιά που απαρτίζουν την μπάντα. Εντυπωσιακές συνθέσεις από τα «Silent Scr3am» και «Someplace Better» δίνουν ποιότητα σε μια βραδιά που εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ το κοινό δείχνει να γνωρίζει την πορεία που ακολουθούν οι μπάντες!
 
tolkki004
   Μετά το τελευταίο διάλειμμα και τη Βερόνικα, η αγωνία μου είναι στο ζενίθ, ενώ τα φώτα σβήνουν, δίνοντας τέλος στην αναμονή.
 
tolkki005
 
   Ο αγαπημένος Timo Tolkki είναι εδώ. Μαζί του η κληρονομία των Stratovarius. Fright Night, Break The Ice, Distant Skies… Είναι το πρώτο πιάτο στο ταξίδι μέσα στο χωροχρόνο του μεταλ. Και μετά αποκάλυψη! Υπερηχητικά πλήκτρα και «Hunting High And Low». Το ταξίδι στο παρελθόν έχει προορισμό το Ρόδον, εκεί που είδα για πρώτη φορά Stratovarius και έκανα φίλιες που κρατώ μέχρι σήμερα. Against The Wind, Twilight Symphony, Speed of Light, Galaxies… Είναι σαφές πώς αυτό το live δεν θα ξεχαστεί.
 
tolkki006
 
Ο Μιχάλης είναι συνεπής στο ραντεβού με τη μοίρα και ανταποκρίνεται μοναδικά, αποδίδοντας με επαγγελματισμό κομμάτια υψηλών φωνητικών απαιτήσεων. Paradise, Dreamspace, Kiss Of Judas, Father Time, το ένα αριστούργημα μετά το άλλο σε μια μουσική πανδαισία, μας οδηγούν σε ένα σόλο drums από τον κύριο Alex Landenburg, που αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει το κοινό δίνοντας χρόνο και ανάσες στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Και SOS!
 
tolkki011
 
H κιθαριστική μυσταγωγία με τελετάρχη τον τεράστιο Timo Tolkki κορυφώνεται στο «Key To The Universe». Ο Μιχάλης Λίβας, με μια ερμηνεία που προκαλεί ανατριχίλα, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το τεράστιο ταλέντο του. Τέτοια ταλέντα σαν αυτό του Μιχάλη δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από talent show της ελληνικής τηλεόρασης. Η θέση του είναι στης μεγάλες live σκηνές πλάι στον Timo Tolkki. Σε ένα live που τελειώνει, η απόγευση είναι γλυκιά και η ικανοποίηση διάχυτη, αφού το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Ίσως η ποιότητα αυτών των συγκροτημάτων έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης προσέλευσης. Σίγουρα είναι ένα live που δεν θα ξεχάσω και περιμένω τη συνέχεια!

Νικήτας Δάνος
 
tolkki008 
tolkki009 
tolkki010
Joomla Social by OrdaSoft!